Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Goranovo proljeće u Pazinu

Ove se godine, naša najstarija i najuglednija pjesnička manifestacija – Goranovo proljeće – po 52. put odigrava u međunarodnom izdanju, a Pazin će na jedan dan biti domaćin pjesničke večeri i to u petak 20. ožujka 2015. u 19.00 sati, u dvorani Rotonda u Pazinskom kaštelu.

Tradicionalni nacionalni festival pjesničke riječi u spomen na velikog hrvatskog pjesnika Ivana Gorana Kovačića organizira Studentsko kulturno-umjetničko društvo „Ivan Goran Kovačić“. Tijekom festivala u Goranovom rodnom Lukovdolu upriličuje se svečana dodjela godišnjih nagrada Goranovog proljeća: „Goranov vijenac“, „Goran za mlade pjesnike“ te nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola.

Gradska knjižnica Pazin, Muzej Grada Pazina, Pučko otvoreno učilište u Pazinu i Grad Pazin ovim vas putem pozivaju da nam se pridružite na pjesničkoj večeri 20. ožujka, u 19.00 sati u dvorani Rotonda u Pazinskom kaštelu te da s ovim vrsnim pjesnicima podijelite iskustvo druženja uz čitanje i govorenje poezije.

Dobitnici ovogodišnjeg Goranovog proljeća su Mario Suško – dobitnik Goranova vijenca i Goran Čolakhodžić – dobitnik nagrade Goran za mlade pjesnike.

Radujemo se vašem dolasku.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.