Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Furbaćona na Lindaru

U Lindarskoj fortici, na prostoru ispred crkve, u nedjelju, 11. srpnja u 21 sat, prvi put van kazališne kuće izvest će se Furbaćona u produkciji Istarskog narodnog kazališta iz Pule.

Najavili su to na tiskovnoj konferenciji u Puli Gordana Jeromela Kaić, ravnateljica INK-a, Darko Zidarić, predsjednik Mjesnog odbora Lindar i Gordana Androšić, zamjenica predsjednika MO-a Lindar.
„INK polako postaje ono što bi trebalo biti, širi se po Istri“, izjavila je G. Jeromela Kaić stavivši poseban naglasak na lindarski cakavski naglasak kojim se govori u predstavi, stoga je to mjesto idealno za njezinu izvedbu.

Ovim će pomakom predstave u produkciji INK na dijalektu doći do onih za koje su i rađene – svih stanovnika Istre. „Riječ je o našem autohtonom istarskom proizvodu, na kojem su okupljene naše snage“, dodala je ravnateljica INK, istaknuvši kako glazbu u predstavi potpisuje Bruno Krajcar, tekst je po komediji Angela Beolca Ruzzantea La Moscheta (Mušica) pisao Branko Lučić, koji ju je smjestio u naše podneblje, scenograf je Robert Pauletta, a u Furbaćoni igraju Denis Brižić, Romina Vitasović, Rade Radolović, Teo Tiani i Alfredo Kociančić.

Darko Zidarić rekao je kako će Furbaćona uveličati lindarsku feštu Sv. Mohor i Fortunat, koja se tradicionalno održava 12. srpnja. „Ponosni smo na povijesni Lindar, nekadašnji gradić koji danas broji 450 stanovnika i posebno nam je drago što smo dobili potporu Mjesnog odbora Lindar i Grada Pazina za realizaciju ovog projekta. Cijena ulaznice za nedjeljnu predstavu iznosi simboličnih 20 kuna“, rekao je Zidarić.

Ovim će projektom INK izaći na ulice, istarske gradiće i njihove trgove, pa će se tako, nakon Lindara, Furbaćona 22. srpnja izvesti u Vodnjanu i 25. srpnja u Matuljima.

http://gradpula.com

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.