Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Fotonatječaj “Ravnoteža” okupio 44 autora sa 122 fotografije

Prvu nagradu za fotografiju na 14. fotonatječaju Društva likovnih stvaratelja Pazin dobio je Željko Sović iz Kutine, druga je pripala Snježani Bratanović iz Pule, a treća Lenki Šajina iz Pazina. Prvu nagradu za kolekciju dobio je Ante Jaša iz Zadra, a drugu Dušan Grbac iz Rovinja, dok su pohvale dodijeljene Valentini Bunić iz Velikog Trgovišća, Marinu Matoševiću iz Poreča, Draženu Shejbalu iz Daruvara i Zdenku Vukeliću iz Senja.

Društvo likovnih stvaratelja, zapravo njegova fotosekcija, fotonatječaj organizira u povodu Dana grada Pazina, a tema ovogodišnjeg bila je ravnoteža. Stoga je i izložba koju je u ”LG galeriji” otvorio pazinski gradonačelnik Renato Krulčić nazvana ”Ravnoteža”. Ranijih su godina na natječaju sudjelovali uglavnom autori iz Pazina i drugih krajeva Istre, a budući da je ove godine oglašen na Internetu, javnom se pozivu odazvalo čak 44 autora iz raznih krajeva Hrvatske. Oni su žiriju u sastavu Nina Šperanda, Dalibor Talajić i Nadija Erdfeld Vlaketić na ocjenjivanje dostavili čak 122 fotografije.
Žiri, kako je rekla Šperanda, nije imao lak zadatak jer mnoge se fotografije odlikuju visokim estetskim vrijednostima. U uži izbor izdvojeno je 46 fotografija tridesetoro autora, a one se do 15. lipnja mogu razgledati u LG galeriji, dok se nagrađene mogu pogledati i na internetskim stranicama Društva likovnih stvaratelja. (M.R.) www.foto-dls-pazin.comuv.com

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike