Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Državno prvenstvo minikošarkaša u Pazinu 6. i 7. svibnja 2017.

U organizaciji Hrvatskog košarkaškog saveza i Košarkaškog kluba Ghia Staff Pazin, u Školsko-gradskoj sportskoj dvorani održava se 6. i 7. svibnja  2017. godine Završni turnir za dječake U-9 godina za Prvenstvo Hrvatske u Mini košarci.

Na turniru sudjeluju najbolje ekipe koje su na regionalnim prvenstvima ostvarile pravo nastupa i predstavljanja svoje regije na Završnim turnirima: KK DONJI MIHOLJAC (Donji Miholjac), KK VINDIJA (Varaždin), KK CEDEVITA (Zagreb), KK ZAGREB (Zagreb), KK OLIVA VODNJAN (Vodnjan), KK GHIA STAFF PAZIN (Pazin), KK DOŠK (Drniš) i OKK DRAŽEN PETROVIĆ (Šibenik).

Hrvatski košarkaški savez krenuo je s projektom Mini košarke u suradnji s FIBA-om u svrhu populizacije Mini košarke kod djece rane školske dobi s ciljem povećanja broja aktivne djece u košarkaškim klubovima diljem Hrvatske. Projekt se pokazao sjajnom idejom i prilikom za one najmlađe. Nasmiješena lica, druženje, zabava, natjecanje u sportskim dvoranama razveseljava mnogobrojnu djecu kao i njihove roditelje. Uz kvalitetne trenere djeca upijaju znanja koja će u budućnosti zasigurno moći primjenjivati u njihovoj daljnjoj karijeri.

Pozivamo sve ljubitelje sporta da dođu u Školsko-gradsku sportsku dvoranu Pazin i pruže podršku najmlađim košarkašima iz najboljih hrvatskih klubova.

 

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.