Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Doživite Drukčije ljeto u Pazinu

drukcije_ljeto_logo_01_manjiGrad Pazin uz potporu Istarske županije – Upravnog odjela za turizam, ove godine po prvi puta objedinjava sve manifestacije koje se odvijaju u Pazinu a koje se svojim sadržajem, temom i ciljanom grupom posjetitelja značajno razlikuju od velikih i masovnih manifestacija u okolici. Objedinjavanjem ovakvih manifestacija pod zajednički nazivnik i vizualni identitet Grad Pazin promovirat će manifestacije prema ciljanim skupinama, ali i samu destinaciju.

Drukčije ljeto obuhvaća postojeće i nove manifestacije u organizaciji Grada Pazina te gradskih udruga institucija koje će se u Pazinu odvijati od početka lipnja pa sve do kraja kolovoza 2016. godine.

Pazin već duži niz godina razvija manje ljetne programe, višednevne urbane festivale ali i kraće događaje namijenjene specifičnoj ciljanoj grupi posjetitelja koji traže mirnije oaze, manje komercijalnu ponudu, kreativne kulturne programe i prisnu atmosferu u kojoj se upoznaje lokalno stanovništvo, ritam grada i skrivene atrakcije. Cilj je sve te programe predstaviti i približiti onim posjetiteljima koji u ljetnim mjesecima traže programe izvan turističkih gužvi, u posebnoj, specifičnoj atmosferi prisnosti, uz kulturne programe koji tradicionalno ne privlače široke mase.

Osim specifičnih manifestacija Pazin nudi ugodan prirodni krajolik sa avanturističkim atrakcijama poput zip-linea i speleoavanture, skrivene ljepote poput jezerca i slapa te pješačkih i bike staza u neposrednoj blizini grada, ali i blizinu mora i plaža na samo 30-tak kilometara. S obzirom da nije značajnije turistički orijentiran, Pazin je zadržao svoj originalni ritam koji je ljeti čak i usporeniji i manjih gužvi nego zimi, dok je stanovništvo i dalje čuva istarski identitet i koristi tradiciju za stvaranje novih vrijednosti.

Raspored događanja u Pazinu tijekom Drukčijeg ljeta možete pronaći preuzeti ovdje:

Drukčije ljeto u Pazinu_Program.pdf

Prva najava programa Drukčije ljeto objavljena je 16. svibnja u Prilogu Horizont koji se izdaje u sklopu cjelokupne tiraže Novog lista i Glasa Istre:

Prilog Drukčije ljetoHorizont_NL.pdf

Objava Drukčije ljeto.pdf

oglas-horizont  16.5.2016 Prilog Horizont_NL__10-11

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike