Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Poziv za upis djece II. i III. razreda u Dječje odmaralište Špadići u Poreču

Danas, 3. lipnja 2024. g. objavljen je dodatni poziv za upis učenika i učenica II. i III. razreda Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin u VI. smjenu (02.08.- 09.08.) ili VII. smjenu (09.08. – 16.08.) u Dječjem odmaralištu Špadići u Poreču.  Ukoliko odlučite prijaviti svoje dijete za ljetovanje, molimo Vas da to izvršite ispunjavanjem upisnog obrasca za prijavu koji se nalazi na sljedećoj poveznici https://shorturl.at/pFa7Y. Rok za podnošenje prijava je do nedjelje,  9. lipnja 2024. godine.

Podsjećamo, prošle godine Dječje odmaralište Špadići ponovno je otvoreno nakon rekonstrukcije i nadogradnje te je nakon pet godina stanke, ponovno organizirano ljetovanje za učenike Osnovne škole Vladimir Nazor Pazin. U 2023. godini 229 djece boravilo je u Odmaralištu tijekom srpnja i kolovoza.

I ove godine, u Odmaralištu će se organizirati sedmodnevni boravak s brojnim aktivnostima (škola plivanja, igre u vodi i izvan vode, razne radionice i terenska nastava, natjecanja i sportske igre, šetnje prirodom, igra i zabava kroz interakciju i druženje, radionice o moru i morskoj bioraznolikosti), a sve pod stručnim vodstvom.

Ove godine moguće je prijaviti učenike i učenice II. i III. razreda Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin, i to u VI. smjenu (02.08.- 09.08.) ili VII. smjenu (09.08. – 16.08.).

U jednoj smjeni biti će smješteno 33 djece te 4 odgajatelja i voditelj odmarališta. Za razliku od prošle godine kada su smjene započinjale i završavale u nedjelju, ove godine izmjena djece planirana je petkom popodne (17h).

 1. smjena od 02.08.2024. do 09.08. 2024.
 2. smjena od 09.08.2024. do 16.08.2024.

SLAGANJE LISTI I CIJENA

Prilikom obrada prijava i slaganja privremene liste vodi se računa da se omogući pohađanje prvog željenog izbora termina boravka, da u istoj smjeni budu razredi/područne škole kako bi djeca u Odmaralištu bila s drugom djecom koju poznaju/idu u razred, prilagodba kapacitetima ležajeva po sobama (muške/ženske sobe), omjeru djece iz grada Pazina i općina i dr. Ukoliko bude više zainteresirane djece po smjeni od kapaciteta Odmarališta, uzima se u obzir i vrijeme prijave.

Cijena sedmodnevnog boravka djeteta u odmaralištu (koja uključuje sve troškove – smještaj, prehranu, programe te prijevoz djeteta na relaciji Pazin-Poreč-Pazin) iznosi 360,00 eura.

Grad Pazin i općine Pazinštine će sufinancirati troškove ljetovanja učenika osnovnoškolske dobi djeci/roditeljima s prebivalištem na području Grada Pazina i općinama Pazinštine u Dječjem odmaralištu Špadići na sljedeći način:

GRAD PAZIN I OPĆINE CEROVLJE, SVETI PETAR U ŠUMI, TINJAN

 • 10% za drugo dijete u obitelji ukoliko oboje ljetuje u Odmaralištu
 • 20% za treće dijete (i svako sljedeće) ukoliko svi ljetuju u Odmaralištu
 • 30% za djecu slabijeg imovinskog stanja, a koji su korisnici dječjeg doplatka ili su djeca samohranih roditelja
 • 100% za djecu iz socijalno ugroženih obitelji ili obitelji koje se trenutno nalaze u nepovoljnim obiteljskim ili životnim okolnostima sukladno Odluci o socijalnoj skrbi Grada Pazina (Službene novine Grada Pazina broj 13/23.) odnosno Odlukama o socijalnoj skrbi svake pojedinačne općine Pazinštine

OPĆINE LUPOGLAV I MOTOVUN

 • 60 eura za svako dijete (nije potrebno naznačiti u upitniku)

OPĆINA KAROJBA

 • 50% za djecu slabijeg imovinskog stanja, a koji su korisnici dječjeg doplatka ili su djeca samohranih roditelja
 • 100% za djecu iz socijalno ugroženih obitelji ili obitelji koje se trenutno nalaze u nepovoljnim obiteljskim ili životnim okolnostima sukladno Odluci o socijalnoj skrbi na području Općine Karojba

OPĆINA GRAČIŠĆE

 • 20% za drugo dijete u obitelji ukoliko oboje ljetuje u Odmaralištu
 • 30% za treće dijete (i svako sljedeće) ukoliko svi ljetuju u Odmaralištu
 • 40% za djecu slabijeg imovinskog stanja, a koji su korisnici dječjeg doplatka ili su djeca samohranih roditelja
 • 100% za djecu iz socijalno ugroženih obitelji ili obitelji koje se trenutno nalaze u nepovoljnim obiteljskim ili životnim okolnostima sukladno Odluci o socijalnoj skrbi na području Općine Gračišće

Potrebnu dokumentaciju vezanu uz ostvarivanje navedenih popusta dostavljate nakon prijave o čemu ćete biti obavješteni putem e-maila iz prijava.

Svi učenici/ce prije dolaska u Odmaralište trebaju biti zdravstveno pregledani, a potvrdu predaju prilikom polaska. Kolektivno osiguranje ugovoreno preko osnovne škole vrijedi i tijekom boravka u Odmaralištu.

UPUTE ZA PLAĆANJE:

Plaćanje se vrši putem uplatnica koje ćete dobiti prilikom potpisivanja ugovora.

Uplatu je moguće izvršiti jednokratno u roku od 8 dana od potpisivanja ugovora ili u dvije rate kako slijedi:

 • prva rata u iznosu od 180,00 EUR u roku od 8 dana od potpisivanja ugovora,
 • druga rata u iznosu od 180,00 EUR do najkasnije 31.7.2024. godine.

Ljetovanje učenika u Dječjem odmaralištu Špadići ove godine organizira Centar za kulturu i obrazovanje Pazin u suradnji s Osnovnom školom Vladimira Nazora Pazin i Gradom Pazinom.

Za sve dodatne informacije obratite se putem e-maila na [email protected] ili na telefon 091/615 6714 u redovno radno vrijeme.

Link za prijavu učenika za ljetovanje u Dječjem odmaralištu Špadići:

https://shorturl.at/pFa7Y