Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Članovi pazinskog Savjeta mladih pohodili obuku

foto1a (640x384)

Ovu je subotu, 14. svibnja 2016., u prostorijama dvorana Istra u Spomen domu u Pazinu održana Obuka savjeta mladih u organizaciji Savjeta mladih Istarske županije, a obuku su održali Matija Kikelj iz Ministartsva uprave, Mario Žuliček iz Udruge gradova te Sonja Marohnić Horvat iz grada Novske.

Na obuci su, osim predstavnika savjeta mladih iz drugih gradova Istarske županije, sudjelovali i neki od članova Savjeta mladih Grada Pazina (predsjednica Valentina Rabar, potpredsjednica Iva Luk te članica Željka Nefat). Također, na obuci je bio nazočan i Anton Finderle, viši stručni suradnik za odgoj i obrazovanje Grada Pazina.

Osim predavanja o sustavu, djelokrugu i tijelima lokalne i područne (regionalne) samouprave, sudionici obuke imali su prilike i pobliže upoznati rad i nadležnost savjeta mladih, kao i neke dobre primjere rada savjeta mladih iz ostalih županija. Uz dobivanje korisnih informacija o potencijalu savjeta mladih, sudionici su uz zanimljive igre otkrivali međusobne odnose izvršnih čelnika, predstavničkih tijela i savjeta mladih.
Prezentaciju su organizirali Hrvtaska zajednica županija, Udruga gradova i Zaklada Fridrich Ebert.

 

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike