Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Centru za mlade Alarm 13.900 kuna za projekt “Pazin izvan zidova”


Na nedavno raspisanom natječaju „Mali projekti za bolje sutra“ Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Centar za mlade Alarm Pazin dobio je 13.900 kuna za projekt „Pazin izvan zidova“.

Iz istog natječaja u 2019. godini su provedena dva projekta: Šetalište – naše zabavno igralište Društva „Naša djeca „ Pazin te „Otkrijmo ljepote prirode“ Planinarskog društva Pazinka.
Projekt „Pazin izvan zidova“ prvenstveno je namijenjen mladima na području Grada Pazina, te se njime potiče kulturni aktivizam mladih u Pazinu. Ideja projekta je stvoriti prostor za mlade koji će uvijek biti dostupan – kako za neformalna predavanja, radionice, koncerte, promocije i slično, tako i za neformalna druženja mladih. Osim toga, vanjski prostor će dobiti nove klupe i stolice te renoviranu pozornicu, koji će se urediti putem ovog projekta i biti dostupan i drugim građanima Pazina.

Upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, Helga Možé, u četvrtak, 5 rujna 2019. je potpisala ugovore s dobitnicima financijskih potpora na natječaju za male projekte u zajednici „Mali projekti za bolje sutra“ koji je bio raspisan u razdoblju od 15. svibnja do 17. lipnja 2019. godine.

Na natječaju za male projekte „Mali projekti za bolje sutra“ financijsku potporu ostvarilo je 6 organizacija:

  • Projekt „Lego robotika“ , Društvo Naša djeca Poreč u iznosu od  15.000,00 kuna
  • Projekt „Čarobni zvuci – integrativna zvučna pedagogija u razrednoj nastavi“ , udruga Lux vitae iz Vodnjana u iznosu od 14.354,00 kuna
  • Projekt „Tradicionalna brodica moga kraja (prvi suvenir Općine Marčana) “ Lokalna akcijska grupa u ribarstvu (LAGUR) Istarska batana iz Medulina u iznosu od 14.998,75 kuna
  • Projekt „Uređenje i obnova stanice za sakupljanje mlijeka u naselju Ročko polje“, udruga Sveti Rok u iznosu od 7.600,00 kuna
  • Projekt „Pazin izvan zidova“, Centar za mlade Alarm Pazin u iznosu od 13.900,00 kuna
  • Projekt „Tradicijske radionice“, udruga Labin Art Express XXI u iznosu od 13.500,00 kuna

Zaklada ovaj natječaj raspisuje desetu godinu zaredom, te je kroz cijelo ovo razdoblje podržano 133 projekata ukupne vrijednosti od 1.452.446,32 kuna. U provedbu malih projekata bilo je uključeno preko 3.130 volontera, a korist od provedbe projekata imalo je više od 289.533 korisnika.

Podsjećamo kako se Natječaj za male projekte u zajednici raspisuje iz Fonda gradova i općina čiji su članovi: Buzet, Buje, Labin, Novigrad, Pazin, Vodnjan, Poreč, Rovinj, Svetvinčenat, Vrsar, Marčana, Ližnjan, Medulin i Funtana, te su pravo prijave imale udruge sa sjedištem upravo u tim gradovima i općinama, a objava još jednog natječaja očekuje se na jesen.
(dio teksta i fotografija preuzeti su s www.civilnodrustvo-istra.hr)

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike