Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Bujica izazvala probleme u Katunu Trviškom

WP_20160612_16_04_40_RichUslijed višednevnih jakih kiša u nedjelju ujutro na području Katuna Trviškog stvorio se bujični val koji je poplavio nogometno igralište i oštetio prizemlja triju stambenih objekata, a zbog prelijevanja na drugu stranu ceste bila je neko vrijeme zatvorena dionica Kičer-Katun Trviški.

Odmah po dojavi, na teren su izašle sve nadležne službe te je alarmiran gradski stožer za zaštitu i spašavanje s kojim je gradonačelnik Renato Krulčić održao koordinirajući sastanak. U obranu od bujice uključili su se i mještani te se brzom akcijom izradio zečji nasip i spriječilo da voda prouzroči još veću materijalnu štetu. Tijekom nedjeljnog popodneva voda se povukla pa je za sav promet otvorena cesta, dok se materijalna šteta još uvijek procjenjuje, a mjeri se u stotinama tisuća kuna.

Prvog radnog dana ovoga tjedna na terenu su ponovno bile sve nadležne službe, a tijekom narednih dana će radi prevencije biti obavljena dezinfekcija poplavljenih objekata, kao i komunalno infrastrukturni radovi na oštećenjima koje je prouzrokovala bujica.

Kontaktiralo se i Zavod za javno zdravstvo Istarske županije od kojega su dobivene upute kako je potrebno na terenu pratiti stanje slijedećih 10-tak dana te će ukoliko se pojave vode stajačice biti izvršene mjere dezinsekcije. Za poplavljene podrume stambenih objekata  Društvo Crvenog križa Istarske županije osiguralo je isušivače prostora koji su odmah stavljeni u funkciju kako bi se bar donekle ublažila poprilična šteta koja je nastala.

Osim u Katunu Trviškom, jake kiše stvorile su probleme na cesti za Kašćergu te dalje prema Smoljanima i Jukanima, gdje je došlo do nekoliko većih odrona koje su djelatnici komunalnog poduzeća tijekom današnjeg jutra uspješno sanirali te je uspostavljeno normalno prometovanje vozila.

Obilne kiše prouzrokovale su probleme i na području Beramske vale gdje je na pojedinim mjestima došlo do izljeva vode iz kanala, no na sreću sve je prošlo bez većih posljedica.

WP_20160612_16_16_12_Rich          WP_20160612_14_38_36_Rich   IMG_0782  WP_20160612_14_35_37_Rich

 

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.