Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Bogat program Veselog prosinca u Pazinu

Treći po redu, Veseli prosinac u Pazinu najbogatiji je različitim sadržajima dosad, rekao je na konferenciji za novinare Gradonačelnik Pazina, Renato Krulčić te iskoristio priliku da se zahvali svima na entuzijazmu i trudu koji su uložili u pripremu i organizaciju Božićno-novogodišnjih programa koji će se održavati gotovo svakodnevno od 11. prosinca, pa sve do kraja godine.

Uz Krulčića, na konferenciji za novinare sudjelovali su i Emina Svilar, Viša stručna suradnica za kulturu u Gradu Pazinu, Mirna Milanović, voditeljica kulturnih djelatnosti Pučkog otvorenog učilišta Pazin, David Ivić, predsjednik Ogranka Matice Hrvatske Pazin i prof. Josip Šiklić.

Ovogodišnji izložbeno-prodajni „Sajam pazinske knjige 2012.“- sajam knjiga pazinskih nakladnika i autora koji je posvećen obilježavanju dviju značajnih godišnjica, 200-toj godišnjici rođenja istarskog narodnog prosvjetitelja, biskupa Jurja Dobrile i 100-toj godišnjici istarske himne „Krasna zemljo“ Matka Brajše Rašana održati će se 11. prosinca u holu Spomen doma u vremenu između 10 i 18 sati, rekla je Emina Svilar.
Sajam će uz izložbeni dio biti popraćen i raznim drugim sadržajima. Predstaviti će se nova izdanja pazinskih nakladnika kojih je u ovoj godini bio popriličan broj, održati će se radionica za školsku djecu na temu „Bajke o potonulim zvonima“, slikovnice koju je nedavno promovirala Gradska knjižnica Pazin. Za glazbeni ugođaj pobrinuti će se učenici Osnovne glazbene škole, dok će korisnici Dnevnog boravka i pomoći u kući ponuditi čestitke koje su sami izradili.

David Ivić najavio je tri nova izdanja Ogranka Matice Hrvatske Pazin koje će predstaviti na Sajmu. Radi se o nedavno promoviranoj knjizi „Govor Gračišća“ prof. Alvijane Klarić, slikovnici „Adonis i jež“ autorice Dolores Flegar i CD-u s knjigom „Neradni dan“ glazbeno-fotografskog dvojca Danijela Bistričića i Valtera Milovana. Ivić je naglasio kako je ovo zgodna prilika da se ove knjige, ali i starija izdanja svih izdavača kupe po povoljnijim cijenama.

Prof. Šiklić najavio je koncert “Slava tebi Pazin grade” koji će se održati istoga dana kad i Sajam pazinske knjige, 11. prosinca, na dan rođenja Matka Brajše Rašana, autora istarske himne „Krasna zemljo, Istro mila“. Na koncertu će nastupiti zbor Roženice, zbor studenata pulskog Sveučilišta Jurja Dobrile, vokalne skupine Pazinskog kolegija i GSŠ Jurja Dobrile, Bruno Krajcar i Danijel Načinović. Uz djela M. B. Rašana izvesti će se i djela Slavka Zlatića te kantata Saše Šantela „Slava Dobrili“, a proglasiti će se najbolji učenički radovi pisanja eseja na temu biskupa Jurja Dobrile.

Mirna Milanović pozvala je sve zainteresirane za spektakl makedonske narodne pjesme pod nazivom „Ljiljano, mome ubavo“ koji će se održati u Velikoj koncertnoj dvorani Spomen doma 14. prosinca u 19,30 s popularnom cijenom ulaznice od 30 kuna, a nastupiti će pjevačka grupa i glazbeni ansambl „Despina“ iz Pule.

Od ostalih sadržaja Veselog prosinca gradonačelnik Krulčić najavio je Božićni sajam koji će se održati u Ulici 25. rujna u razdoblju od 20. do 24. prosinca uz rekordni broj izlagača, šaroliku ponudu i bogat popratni program. Biti će tu tradicionalnih istarskih jela, kolača, pjesme, plesa i svirke. Svoje nastupe u popratnom programu su najavili Limena glazba Pazin, Folklorno društvo Pazin, plesna grupa The Spirit, zumba i Baletni i plesni studio Spomen doma.

Svoje blagdanske koncerte tijekom prosinca održat će učenici Osnovne glazbene škole, Limena glazba i Mješoviti pjevački zbor Roženice. DTI Pazin održati će humanitarni koncert, Gradska knjižnica „Bajkomaniju“, za najmlađe će se upriličiti doček Djeda Mraza, a na sam Božić u pazinskom klubu “Magnus” održati će se humanitarni koncert pod nazivom “Igy Rock”.

iPazin.net
Program Veselog prosinca:

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.