Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Akcija Crvenog križa s ciljem prevencije i smanjenja prekomjerne tjelesne težine

Gradsko društvo Crvenog križa Pazin je jedan od provoditelja projekta Nacionalnog društva „Osnivanje savjetovališta za prevenciju i smanjenje prekomjerne tjelesne težine“.


Cilj projekta je smanjiti utjecaj promjenjivih rizičnih čimbenika koji dovode do povećanja tjelesne težine. Svrha projekta je promicanje i primjena znanja o važnosti poželjne tjelesne težine. Korisnici projekta su odrasle osobe u dobi od 19 do 65 godina i osobe starije dobi iznad 65 godina.
Gradsko društvo Crvenog križa Pazin u suradnji s Patronažnom službom Istarskih domova zdravlja – Ispostava Pazin organizira 22.03.2012.g. od 8.00 do 10.00 sati u prostorijama Crvenog križa Pazin (Prolaz Ernesta Jelušića 2, Pazin) besplatno mjerenje tjelesne težine i visine, opsega struka, šećera u krvi, krvnog tlaka i izračunavanje indeksa tjelesne mase s ciljem prevencije i smanjenja prekomjerne tjelesne težine.

Osobe koje budu zainteresirane moći će dolaziti u Savjetovalište i raditi u malim grupama pod stručnim vodstvom patronažne sestre s ciljem usvajanja pravilnog odnosa i navika prema redovitoj i uravnoteženoj prehrani kao i tjelesno aktivnom načinu života.

Aktivnostima koje će se organizirati: edukativna zdravstveno odgojna predavanja, akcije mjerenja pokazatelja ocjene stanja uhranjenosti i rizika za razvoj prekomjerne tjelesne težine i pretilosti, rad u grupama i sl. želi se podići razina svijesti ljudi o važnosti poželjne tjelesne težine, spriječiti posljedice po zdravlje koje nastaju zbog povećanja tjelesne težine, te poticati osobe s prekomjernom tjelesnom težinom na smanjenje i održavanje smanjene težine.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike