Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Afirmativna sjednica Savjeta mladih o novim projektima i aktivnostima

Redovitom sjednicom pazinski Savjet mladih nastavio je danas (20. listopada 2020.) sa svojim bogatim aktivnostima u ovoj godini u specifičnim epidemiološkim temama. Na redu su bile tri teme – evaluacija Dana mladih Istarske županije, početak projekta „Pazi(n) mladi!: jačanje dijaloga mladih i donositelja odluka na lokalnoj razini“ te rad Grada Pazina u projektu Europe Goes Local, što je proteklo u motiviranom i entuzijastičnom tonu.
Na sastanku su sudjelovali predsjednica Neva Ljuština, zamjenica predsjednice Lucija Jedrejčić, Lucija Zidarić, Marijo Ivanković i Valentina Rabar.

Drugi po redu Dan mladih Istarske županije održan je 18. rujna 2020. u Poreču, i prilika je to bio svima savjetima mladih na razini Istre za kvalitetnim umrežavanjem kako bi se rad s mladima podignuo na viši nivo. Projekt „Pazi(n) mladi!: jačanje dijaloga mladih i donositelja odluka na lokalnoj razini“ sveobuhvatan je projekt koji je kandidirao Grad Pazin uz partnere pazinsko Društvo „Naša djeca“, centar za mlade Alarm te riječku Deltu i Volonterski centar Istra Pula. Projekt financira Agencija za mobilnost i programe Europske unije s 10.875 eura, a prva aktivnost na programu je studijski posjet Rijeci 30. listopada 2020., te ispitivanje potreba mladih na podruju Grada Pazina, što će se sve odvijati on line putem. Kako će sve izgledati ispitivanje potreba bila je tema sastanka, za što su članovi Savjeta mladih aktivno i afirmativno davali svoje prijedloge.

Zaposlenici Grada Pazina – Anton Finderle, savjetnik za odgoj, obrazovanje i mlade  i Tamara Damijanić, viša stručna suradnica za projekte, upoznali su mlade s aktivnostima u sklopu projekta Europe Goes Local – podupirući rad s mladima na lokalnoj razini. U tom projektu strateškog partnerstva u području mladih uz podršku Erasmus+ programa Europske unije, na kojem su stekli temeljna znanja o pojedinima alatima poput „Democracy Reloaded Tool“, korištenjem mapa kompetencija vezanim uz ovaj alat te su razmjenjivali iskustva o pozitivnim praksama uključivanja mladih u procese donošenja odluka u njihovim lokalnim zajednicama.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.