Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Dragi naš Pazin prešao okvire kviza

Jučer, u ponedjeljak 5.5., u organizaciji Katoličkog društva prosvjetnih djelatnika Istre mons. Antuna Heka iz Pazina, a pod pokroviteljstvom Grada Pazina, održana je 3. manifestacija Dragi naš Pazin.  – Treću godinu za redom ovaj naš kviz prešao je svoje okvire i postao manifestacija, rekao je Daniel Bogešić, prilikom dodjele priznanja najboljima.

Treća je godina otkako skupina učenika iz Pazinskog kolegija daruje Pazinu svoje likovno stvaralaštvo. Ove su godine kreativno oslikali sve klupe u parkovima pazinskog vrtića i nekoliko klupa u Parku istarskih velikana, koje su zasjale novim izgledom.

Istovremeno je skupina predškolske djece kredama crtala simbole grada na Trgu slobode i natjecala se u poznavanju kulturne baštine. 

Kao novost valja istaknuti gastronomsku radionicu “Zamijesimo Pazinski cukerančić” u kojoj su sudjelovali đaci iz svih pazinskih škola. Danas su u prijepodnevnim satima 6 parova učenika iz svih pazinskih škola sudjelovali u terenskom kvizu u poznavanju grada, njegove geografije, povijesti i kulturne baštine. Zadaci su se rješavali u paru i to u župnoj crkvi, franjevačkoj crkvi i samostanu, Državnom arhivu, Etnografskom muzeju Istre na Trgu i u Parku istarskih velikana. Marendu je osigurao organizator. Pazinski franjevci iznenadili su natjecatelje slasticama i okrjepom. Prvo mjesto osvojili su Ani Paulišić i Petar Berton iz Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile, 2. mjesto Luka Šebalj i Matija Jurman iz Pazinskog kolegija – klasične gimnazije, 3. mjesto Eni Jurada i Jakov Zgrablić iz OŠ V.Nazor. Osim toga, u posebnoj kategoriji natjecale su se 3 skupine učenika iz Verone koje je ovog tjedna ugostio Pazinski kolegij. Voditelji manifestacije su bili Daniel Bogešić i Sandra Sloković, a suradnicu Eva Bulić, Kristina Varda i Rita Ujčić, Mirjana Mila Anzur, Igor Dobrić i Paula Jurman, uz podršku ravnatelja Pazinskog kolegija dr. Alejandra Castilla Jimeneza i drugih djelatnika. Vrijedne nagrade i diplome osigurao je organizator, a svečano uručio pazinski gradonačelnik Renato Krulčić. Program je svojim pjesmama uljepšala vokalno-instrumentalna skupina učeničkog doma Kolegija. Svi sudionici nosili su originalne bijele majice sa stiliziranim grbom grada Pazina – simpatičnom maskotom “Dragi naš Pazin”.