Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Održana konferencija za medije povodom Energetskog dana

Dana 2. stwebudenog 2016. održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljeno održavanje Energetskog dana Grada Pazina.

Konferenciji su prisustvovali Renato Krulčić, gradonačelnik Grada Pazina, Elvis Kliman, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav, prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Pazina i Claudia Pučić, viša stručna suradnica za EU projekte.

U sklopu provedbe mjera Akcijskog plana energetski održivog razvitka, u subotu, 5. studenog 2016. organizira se Energetski dan s ciljem podizanja svijesti građana o energetskoj učinkovitosti i korištenju obnovljivih izvora energije. Izložbeni dio raznih izlagača bit će u Spomen domu, a građani će imati priliku obići štandove s fasadnim sustavima i drugim materijalima koji doprinose uštedi u području građevinarstva, dok će u drugom dijelu biti izloženi proizvodi s područja rasvjete i obnovljivih izvora energije. Pojedine tvrtke će biti na raspolaganju građanima i pružiti im informaciju o mogućnostima korištenja financijskih sredstava iz raznih fondova te natječajima kojima se potiče ulaganje u energetsku učinkovitost.

S početkom u 9,00 sati u Dvorani Istra razni predavači prezentirat će primjere dobre prakse, mogućnosti financiranja te prednosti zelene gradnje i korištenja obnovljivih izvora energije.

U 12,00 sati će se odabrati sretni dobitnici sponzorskih nagrada koji su točno odgovorili na „zeleno pitanje“ postavljeno na štandu Grada Pazina u Spomen domu gdje će na istom mjestu biti izloženi i nacrti s pozicijama novopredviđenih rasvjetnih tijela za naselja na području Grada Pazina, a više o samom projektu govorit će Gradonačelnik u 12,05 sati u Dvorani Istra.

Za najmlađe posjetitelje održat će se radionica u suradnji s Društvom “Naša djeca” i prezentacija vještina Biciklističkog kluba “TNT” Pazin.

Početak programa je u 9,00 sati,  a više o rasporedu pročitajte ovdje.

 

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.