Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Objava biračima – ispravci i dopune podataka u registru birača

Pozivaju se birači da izvrše pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača u Uredu državne uprave u Istarskoj županiji (Matični ured), na adresi ul. M.B. Rašana 2, Pazin.

Zahtjevi za dopunu ili ispravak podataka u registru birača mogu se podnositi zaključno do srijede 10. svibnja 2017. godine.

Na internetskoj stranici Ministarstva uprave https://biraci.gov.hr/RegistarBiraca/ omogućen je uvid u registar birača putem OIB-a ili MBG-a građana i prezimena te su dostupni podaci o nadležnim uredima i osobama ovlaštenim za vođenje registra birača.

Podsjećamo birače da na lokalnim izborima mogu glasati samo birači s prebivalištem u Republici Hrvatskoj i to samo u mjestu svog prebivališta.

Uvjet za ostvarivanje prava glasovanja jest važeća osobna iskaznica.

Birači koji prilikom dolaska na biračko mjesto, utvrde da nisu upisani u izvatke iz popisa birača, mogu na dan održavanja izbora dobiti potvrdu za glasovanje (npr. osobe koje nemaju važeće osobne iskaznice). Biraču će se izdati onoliko potvrda koliko se vrsta izbora provodi u njegovom biračkom mjestu.

U nastavku se nalazi objava biračima Ministarstva uprave.