Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

17. sjednica Gradskog vijeća Grada Pazina – svečana sjednica

Dana 02. lipnja 2010. godine održana je 17. sjednica Gradskog vijeća Grada Pazina povodom obilježavanja Dana Grada Pazina.

SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA PAZINA održana je 2. lipnja 2010. godine u čast prvog pisanog spomena imena grada Pazina u darovnici cara Svetog Rimskog Carstva, Otona II, davne 983 godine.

Datum 2. lipanj utemeljen je Statutom Grada Pazina kao Dan Grada Pazina.

Sjednicu je vodio predsjednik Gradskog vijeća, Kalac Renato, prof,.
Prigodan govor održao je Gradonačelnik

Na sjednici su uručena priznanja i nagrade Grada Pazina u 2010. godini:

GRB GRADA PAZINA – Gradskoj knjižnici Pazin, o stotoj obljetnici, kao znak priznanja za širenje narodne riječi od njenog osnutka i stvaranja bogate knjižničke građe, za okupljanje članstva s područja Pazinštine i okolnih gradova i općina, te za zapažene rezultate u svekolikom kulturnom i javnom životu Pazina.

PLAKETA GRADA PAZINA – Katedri čakavskog sabora za povijest Istre Pazin, o 40-toj obljetnici, kao znak priznanja za postignute rezultate u izučavanju, vrednovanju i interpretaciji novije povijesti Istre, te za objavljivanje znanstvenih radova trajnije vrijednosti i za promociju Grada Pazina.

PLAKETA GRADA PAZINA Franku Valenti, iz Pazina, kao znak priznanja za humanost i solidarnost koju je iskazivao darivanjem krvi – više od sto puta čime je doprinio spašavanju života i promicanju moralnih i društvenih vrijednosti.

PLAKETA GRADA PAZINA – Mariju Starčiću, iz Pazina, kao znak priznanja za humanost i solidarnost koju je iskazivao darivanjem krvi – više od sto puta čime je doprinio spašavanju života i promicanju moralnih i društvenih vrijednosti.
Nagrada za najljepše uređen izlog u 2009./2010. godini dodijeljena je vlasniku trgovine „ŠINJORA“ trgovačkog društva „T.D.&Z.“ d.o.o. iz Buzeta.

U nastavku programa nastupili su mladi i nadareni glazbenici – članovi pazinske grupe VEJA koji na simpatičan i nadasve interesantan način spajanjem tradicionalnih i modernih instrumenata od miha, gajde, frula, đembea, kahona sa harmonikom i gitarom Istarske pjesme i plesove promoviraju u novom, drugačijem izričaju.
Iako mlada grupa po osnivanju do sada su nastupali diljem Istre, na međunarodnoj smotri folklora u Zagrebu, zatim u Italiji, a predstoje im i druge turneje.
Grupa djeluje u sastavu Saša i Goran Farkaš, Marko Pernić, Ljuban Rajić i Franko Vranić.

Tijekom lipnja održano je niz kulturnih i sportskih događaja. Jedan od važnijih je otvorenje nove likovne galerije Društva likovnih stvaratelja, u ulici Franine i Jurine u Pazinu.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike