Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Inspirit Fantasy park

Inspirit fantasy park

Inspirit fantasy park

Inspirit Fantasy park je tematski zabavni park koji se bazira na svijetu istarske i slavenske mitologije. Atrakcija se gradi kombinacijom tehničkih sprava poput rollercoastera i atraktivnih scena koje uključuju autentični ambijent s kostimiranim glumcima.
Glavni cilj projekta je očuvanje, promicanje i razvoj kulturne baštine kroz povećanje turističke atraktivnosti i konkurentnosti što će rezultirati ulaskom Istre u vodećih 20 turističkih destinacija u svijetu u kriteriju konkurentnosti.
Trendovi u industriji su daljnje podizanje atraktivnosti parkova kroz investiranje u nove atrakcije te gradnja rezidencijalnih smještaja kako bi se produljio boravak gostiju a time i potrošnja.

Grad Pazin je uz potporu Fonda za razvoj turizma i Istarske županije u 2014. godini započeo sa izradom projektne dokumentacije za izgradnju Inspirit Fantasy parka na bivšem vojnom poligonu Lindar.

Prednost Pazina kao lokacije za Inspirit Fantasy park je:

  • nepostojanje sličnih sadržaja u krugu 400 km
  • bazen od 3 milijuna stanovnika u radijusu od 200 km
  • sezonski posjet oko 3 milijuna gostiju
  • blaga klima pogodna za dugu sezonu
  • blizina sagrađenih velikih smještajnih kapaciteta
  • raspoloživa radna snaga

fantasy_parkInspirit Fantasy park će izravno otvoriti nova radna mjesta kao rezultat izgradnje i rada zabavnog parka. Također, izazvat će povećanje ekonomskih aktivnosti u okolici kroz svakodnevnu nabavku materijala i hrane, što indirektno dovodi do otvaranja novih radnih mjesta. Osim stalno zaposlenih u parku će raditi i veliki broj sezonskih radnika.
Između ostalog Inspirit Fantasy park predstavlja platformu za prodaju niza lokalnih poljoprivrednih proizvoda te za prezentaciju i prodaju produkata zanata što će dovesti do podrške ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji te revitalizaciji starih obrta.

Specifičnost Inspirit Fantasy parka u odnosu na druge tematske parkove je veća orijentiranost na interakciju s posjetiteljima u smislu sudjelovanja u raznim događajima i radionicama te se tako kreira jedinstveni doživljaj.
Inspirit Fantasy park je jedinstveni doživljaj avanture za cijelu obitelj u bajkovitom okruženju.
Atrakcije su isplanirane tako da pokriju interes što šireg spektra gostiju, od najmanje djece (3 god.) preko tinejdžera do roditelja, s tim da se glavninom sadržaja park obraća obitelji s djecom ( 3-12 god.). Miks atrakcija je: 40% adrenalinska, 60% avantura od čega je 30% dječja.