Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

11. sjednica Gradskog vijeća Grada Pazina – svečana sjednica

Dana 2. lipnja 2014. godine u velikoj vijećnici Gradskog vijeća, s početkom u12,00 sati, održati će se svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Pazina u povodu Dana Grada Pazina.

SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA PAZINA održana je 2. lipnja 2014. u čast prvog pisanog spomena imena grada Pazina u darovnici cara Svetog Rimskog Carstva, Otona II, iz 983 godine.

Datum 2. lipanj utemeljen je Statutom Grada Pazina kao Dan Grada Pazina.

Sjednicu je vodio predsjednik Gradskog vijeća, Boris Demark, prof,.
Prigodan govor održao je Renato Krulčić, Gradonačelnik Grada Pazina.

Na sjednici su uručena priznanja i nagrade Grada Pazina:

I. GRB GRADA PAZINA

1. UDRUŽENJU OBRTNIKA PAZIN, za uspješnu pedesetogodišnju aktivnost i ostvarene rezultate u promicanju obrtništva i poduzetništva, te značajan doprinos u zaštiti interesa obrtnika na području Pazina i Pazinštine.

II. PLAKETA GRADA PAZINA

1. ALEKSI LADAVCU, kao znak priznanja za izuzetne zasluge i rezultate trajne vrijednosti na sveukupnom prometnom i gospodarskom razvitku Grada Pazina, Pazinštine i Istre.
2. dr. med. ANI ZGRABLIĆ, spec. šk. medicine, kao znak priznanja za dugogodišnji predani rad i za ostvarene rezultate u razvijanju i unapređivanju zdravstvene zaštite i odgoja djece i mladih.
3. ZORANU KABLARU, kao znak priznanja za humanost i solidarnost u darivanju krvi – više od sto puta čime je doprinio spašavanju života i promicanju moralnih i društvenih vrijednosti.
4. DUŠANU RITOŠI, kao znak priznanja za humanost i solidarnost u darivanju krvi – više od sto puta čime je doprinio spašavanju života i promicanju moralnih i društvenih vrijednosti.

III. POVELJA GRADA PAZINA

1. DRAGANU GORTANU kao znak priznanja za ostvarene rezultate u promicanju volonterskog rada i unapređivanju amaterizma, te za sveukupno kulturno umjetničko stvaralaštvo.
2. BRANKU ČERVARU, za pedesetogodišnji rad u pazinskoj Limenoj glazbi, te za značajan doprinos u unapređivanju amaterske glazbene djelatnosti i učešću u koncertnim izvedbama Limene glazbe Pazin.
3. BRANKU DRUŽETI, za pedesetogodišnji rad u pazinskoj Limenoj glazbi, te za značajan doprinos u unapređivanju amaterske glazbene djelatnosti i učešću u koncertnim izvedbama Limene glazbe Pazin.
4. SILVANU ŽUFIĆU, za pedesetogodišnji rad u pazinskoj Limenoj glazbi, te za značajan doprinos u unapređivanju amaterske glazbene djelatnosti i učešću u koncertnim izvedbama Limene glazbe Pazin.
5. IVANU NIESSNERU, za pedesetogodišnji rad u pazinskoj Limenoj glazbi, te za značajan doprinos u unapređivanju amaterske glazbene djelatnosti i učešću u koncertnim izvedbama Limene glazbe Pazin.
6. GRACIJANU TURČINOVIĆU, za aktiv¬nosti u osnivanju Društva tjelesnih invalida Pazin i ostvarene rezultate uključivanja invalidnih osoba u zajednicu, te za uspješnu suradnju s drugim udrugama.

Tijekom lipnja održati će se niz kulturnih i sportskih događaja.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.