Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

2017. godina

Uoči Svjetskog dana bolesnika, koji se tradicionalno obilježava 11. veljače, gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić danas je sa svojim suradnicima posjetio Istarske domove zdravlja – Ispostavu Pazin.

S ciljem posjete i potpore bolesnicima te odavanja zahvalnosti svima koji se skrbe o bolesnima,  gradonačelnik Renato Krulčić danas se u prostorima Istarskih domova zdravlja – Ispostava Pazin na radnom sastanku sastao s ravnateljem Istarskih domova zdravlja Antom Ivančićem, voditeljicom Ispostave Pazin Marinom Lovrinić, zamjenicom ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije Gordanom Antić Šego, voditeljicom Zavoda za hitnu medicinu – Ispostava Pazin Mirjanom Maras te njihovim suradnicima. 

Gradonačelnik je zahvalio svima koji skrbe o bolesnicima i svima koji su posvetili svoj rad  njezi i podršci oboljelim pojedincima, te se zahvalio na dobroj međusobnoj suradnji ključnih institucija koje brinu o zdravlju građana Pazina i Pazinštine.  Na sastanku se potom razgovaralo o daljnjim inicijativama i nastavku međusobne suradnje te osiguravanju što boljih infrastrukturnih uvjeta kao i mogućnostima poticanja razvoja ljudskih resursa u području zdravstva poput mogućnosti stipendiranja učenika i studenata deficitarnih struka (medicinske sestre, liječnici, magistri medicinske biokemije), pokretanju nove stomatološke ambulante, daljnjem radu na razvoju palijativne skrbi, problemima s parkiranjem u krugu IDZ-a, a sve s ciljem da se građanima osigura pravovremena i što kvalitetnija liječnička pomoć.

Iako područje zdravstvene skrbi nije u izravnoj nadležnosti jedinica lokalne samouprave, Grad Pazin nastoji u partnerstvu s Istarskim domovima zdravlja – Ispostavom Pazin i Zavodom za hitnu medicinu Istarske županije – Ispostavom Pazin  podržati sve aktivnosti s ciljem podizanja kvalitete života najranjivijih skupina naših stanovnika. Tako već četvrtu godinu zaredom Grad sufinancira aktivnosti koje doprinose upravo tom cilju. 2014. godine Grad Pazin je nabavio za potrebe IDZ-a (Stacionara – Pazin) poseban krevet za najteže oboljele pacijente za što je izdvojeno 16.595,26 kn.  U 2015. godini je za uređenje jednokrevetne sobe za najteže oboljele pacijente izdvojeno 30.000,00 kuna, a u 2016. godini je za uređenje prostora i poboljšanje uvjeta boravka u Stacionaru za pacijente u terminalnoj fazi i ostale pacijente te za uređenje jedne trokrevetne sobe izdvojeno 45.073,81 kuna. Za 2017. godinu planirano je u proračunu za navedenu namjenu izdvojiti 50.000,00 kuna. Isto tako, Grad Pazin i Istarski domovi zdravlja 2016. godine potpisali su Pismo namjere kojim su iskazali volju i spremnost za adaptaciju, uređenje i opremanje Stacionara u Pazinu te nastavak suradnje u izradi daljnje projektne dokumentacije za  rekonstrukciju i proširenje IDZ-a u Pazinu.

Osim toga, Grad Pazin zajedno s Istarskom županijom, Zavodom za hitnu medicinu Istarske županije i Istarskim domovima zdravlja sukladno ugovoru sufinancira hitnu medicinsku pomoć iznad standarda. Ukupno je u razdoblju od 2012. do 2016. godine za tu namjenu osigurano iz proračuna Grada Pazina 517.151,68 kuna.

Svjetski dan bolesnika