Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Psihosocijalna podrška obitelji

Sukladno Strategiji razvoja Grada Pazina 2015-2020, u 2017. godini održan je projekt „Ciklus radionica o roditeljstvu: Roditeljske ćakule – uz šalicu čaja“. Pazinske psihologinje i pedagoginje (Tina Gregorović Hlušička, Iva Luk, Neva Ljuština, Barbara Močibob, Valentina Rabar i Jasna Sloković) održale su tri interaktivna predavanja i radionice na temu uspješnog roditeljstva u Gradskoj knjižnici Pazin koje su bile namijenjene svim zainteresiranim roditeljima djece svih dobnih skupina s područja Grada i Pazina, ali i parovima koji tek planiraju postati roditelji.

Cilj  kojem se težilo jest poboljšanje roditeljskih kompetencija i proširivanje znanja o roditeljstvu, no i osvješćivanje miskoncepcija o roditeljskim odgovornostima i metodama discipliniranja. Radionice su pomogle roditeljima u boljem razumijevanju sebe u ulozi roditelja, njihova djeteta te u osnaživanju njihova odnosa s djetetom.

Sudionici su aktivno sudjelovati u primjerima iz njihove svakodnevice u slučajevima kada im se javljaju pitanja o adekvatnosti njihova postupanja, odnosno o odgojnim postupcima.

Po završetku projekta, izvoditeljice projekta Iva Luk, Valentina Rabar, Barbara Močibob, Jasna Sloković, Neva Ljuština i Tina Gregorović Hlušička napravile su knjižicu sa znanjima, informacijama i raspravama koje su vodili na samim radionicama.

Knjižicu roditeljskih ćakula možete pogledati ovdje: Knjižica roditeljskih ćakula.

Za projekt „Ciklus radionica o roditeljstvu: Roditeljske ćakule – uz šalicu čaja“ u 2017. godini iz proračuna Grada Pazina utrošeno je 6.000,00 kuna.