Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Osnovnoj školi, knjižnici i LAG-u Središnje Istre odobreni projekti na natječaju Zaklade

dlogo22

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva, objavila je rezultate natječaja Mali projekti za bolje sutra i Razvoj društva koji je bio otvoren do 15. prosinca 2014. Na popisu odobrenih financijskih potpora od 15. veljače 2015. godine našli su se i tri pazinska projekta. U natječaju Mali projekti za bolje sutra odobreno je sedam projekata, među kojima se je našao projekt Čitaj (o) psu – R.E.A.D. od Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin kojoj je odobreno 9.600,00 kn koji će provesti u partnerstvu s udrugom za Pet Therapy Indificienter Vinkuran, a cilj projekta je poboljšavanje čitalačkih i komunikacijskih vještina kod učenika putem aktivnosti i terapija uz asistenciju registriranih terapijskih timova koristeći metodu čitanja životinjama (psu).

Za projekt Čuvari priča 10.000,00 kn odobreno je Gradskoj knjižnici u Pazinu. U sklopu tog projekta, početkom travnja održat će se edukacije radioničkog tipa s ciljem educiranja volontera. Nakon edukacija slijedi niz radionica: pričaonice na temu proljeća, kreativne igraonice, dramske radionice za tinejdžere te preventivne pričaonice u vrtiću, primarni cilj projekta, u koji će sudjelovati oko 500 djece je poticanje čitanja u obitelji kod kuće.

Potporu od 10.000,00 kn na natječaju Razvoj Društva dobit će organizaciji LAG Središnja Istra, koju provodi u partnerstvu sa Savjetom mladih Grada Pazina i Društvom „Naša djeca“, za projekt Osnažene organizacije za osnaženu zajednicu. Projekt je usmjeren na jačanje kapaciteta udruga s područja središnje Istre putem ciklusa stručnih edukacija na teme: upravljanje projektnim ciklusom, pisanje prijedloga projekta (na temelju obrasca iz prethodno odabranog programa/fonda), prezentiranja primjera dobre prakse te zajedničkog rada na konkretnoj projektnoj ideji za potencijalnu prijavu na relevantni/odabrani fond/program EU.