Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Društveni centar Veli Jože

Društveni centar “Veli Jože” uređen je na način da su dio u prizemlju činile prostorije namijenjene za provođenje aktivnosti udruga, studenata, ali i ostalih zainteresiranih građana i institucija. S vremenom su prostorije u prizemlju dodijeljene na korištenje LAG-u SREDIŠNJA ISTRA i Razvojnoj agenciji SRCE ISTRE, dok su prostorije na prvom katu namijenjene korištenju udruga i ustanova za provođenje svojih aktivnosti.

DSC_1391 (2)

Uređenje Društvenog centra „Veli Jože“ jedna je od važnih aktivnosti koje su bivši vojni kompleks vojarne pretvorile u jedan širi društveni centar. To je jedinstveni centar u ovoj sredini, usmjeren na zadovoljavanje potreba udruga i pružanje novih usluga i mogućnosti građanima čime se doprinosi kvaliteti življenja u lokalnoj zajednici. Uz to, daljnji se koraci očekuju i u razvoju programa Veleučilišta u Rijeci, koji u planu ima otvaranje novih studijskih programa u Pazinu, koji će koristiti istarskom gospodarstvu.

Grad Pazin jedan je od 12 gradova u Republici Hrvatskoj koji je u 2013. godini sudjelovao u programu „Zajedno za bolje“ Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva u sklopu kojega radi na adaptaciji bivšeg đačkog doma u Društveni Centar „Veli Jože“. Na objavljeni je Natječaj dobio treću po veličini potporu u vrijednosti od 286.000 kuna (od maksimalnih 300.000 kuna).

Projekt je financiran od strane Grada Pazina, Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Veleučilišta u Rijeci, a kasnije i Hrvatske turističke zajednice, Zaklade za poticanje partnerstva  i razvoj civilnog društva Pula te Ministarstva branitelja.

Više o projektu na web stranici: http://dc-velijoze.eu/

Dio prostora Društvenog centra “Veli Jože” privremeno koristi Dječji vrtić Olga Ban Pazin za obavljanje svoje djelatnosti, tijekom realizacije projekta dogradnje vrtića koji se sufinancira iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.