Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Društveni centar Veli Jože

Društveni centar “Veli Jože” uređen je na način da dio u prizemlju čine prostorije namijenjene za provođenje aktivnosti udruga, studenata, ali i ostalih zainteresiranih građana i institucija, a krajnji cilj je prostorije na katu urediti u smještajne kapacitete za korisnike tih aktivnosti, studente Veleučilišta u Rijeci, te hostelski smještaj u ljetnim mjesecima.

DSC_1391 (2)

Uređenje Društvenog centra „Veli Jože“ jedna je od važnih aktivnosti koje su bivši vojni kompleks vojarne pretvorile u jedan širi društveni centar. To je jedinstveni centar u ovoj sredini, usmjeren na zadovoljavanje potreba udruga i pružanje novih usluga i mogućnosti građanima čime se doprinosi kvaliteti življenja u lokalnoj zajednici. Uz to, daljnji se koraci očekuju i u razvoju programa Veleučilišta u Rijeci, koji u planu ima otvaranje novih studijskih programa u Pazinu, koji će koristiti istarskom gospodarstvu.

Prostorije u prizemlju društvenog centra aktivno koriste lokalne udruge za organizaciju predavanja, seminara, radionica, ali i redovnih sastanaka i drugih aktivnosti. Dio radionica naših najuspješnijih festivala: Istrakon, TradInEtno i Sedam dana stvaranja, također se odvijaju u prostorijama društvenoga centra.

Grad Pazin jedan je od 12 gradova u Republici Hrvatskoj koji je sudjelovao u programu „Zajedno za bolje“ Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva u sklopu kojega radi na adaptaciji bivšeg đačkog doma u Društveni Centar „Veli Jože“. Na objavljeni je Natječaj dobio treću po veličini potporu u vrijednosti od 286.000 kuna (od maksimalnih 300.000 kuna).

Projekt je financiran od strane Grada Pazina, Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Veleučilišta u Rijeci, a kasnije i Hrvatske turističke zajednice, Zaklade za poticanje partnerstva  i razvoj civilnog društva Pula te Ministarstva branitelja.

Više o projektu na web stranici: http://dc-velijoze.eu/

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.