Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Društveni centar Veli Jože

Društveni centar “Veli Jože” uređen je na način da su dio u prizemlju činile prostorije namijenjene za provođenje aktivnosti udruga, studenata, ali i ostalih zainteresiranih građana i institucija. S vremenom su prostorije u prizemlju dodijeljene na korištenje LAG-u SREDIŠNJA ISTRA i Razvojnoj agenciji SRCE ISTRE, dok prostorije na prvom katu koriste udruge i ustanove za provođenje svojih aktivnosti. Krajnji je cilj prostorije na katu urediti u smještajne kapacitete za korisnike aktivnosti udruga, studente Veleučilišta u Rijeci, te hostelski smještaj u ljetnim mjesecima.

DSC_1391 (2)

Uređenje Društvenog centra „Veli Jože“ jedna je od važnih aktivnosti koje su bivši vojni kompleks vojarne pretvorile u jedan širi društveni centar. To je jedinstveni centar u ovoj sredini, usmjeren na zadovoljavanje potreba udruga i pružanje novih usluga i mogućnosti građanima čime se doprinosi kvaliteti življenja u lokalnoj zajednici. Uz to, daljnji se koraci očekuju i u razvoju programa Veleučilišta u Rijeci, koji u planu ima otvaranje novih studijskih programa u Pazinu, koji će koristiti istarskom gospodarstvu.

Grad Pazin jedan je od 12 gradova u Republici Hrvatskoj koji je sudjelovao u programu „Zajedno za bolje“ Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva u sklopu kojega radi na adaptaciji bivšeg đačkog doma u Društveni Centar „Veli Jože“. Na objavljeni je Natječaj dobio treću po veličini potporu u vrijednosti od 286.000 kuna (od maksimalnih 300.000 kuna).

Projekt je financiran od strane Grada Pazina, Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Veleučilišta u Rijeci, a kasnije i Hrvatske turističke zajednice, Zaklade za poticanje partnerstva  i razvoj civilnog društva Pula te Ministarstva branitelja.

Više o projektu na web stranici: http://dc-velijoze.eu/

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.