Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Mjere pomoći gospodarstvu Grada Pazina tijekom trajanja epidemije COVID-19 za 2022. godinu

Gradonačelnica Grada Pazina donijela je Zaključak o mjerama pomoći gospodarstvu Grada Pazina tijekom trajanja epidemije bolesti COVID-19 za zakup poslovnih prostora, a sve s ciljem pomoći i rasterećenja poduzetnika. Poticaj je ovo za zadržavanje radnih mjesta te rješavanje problema nelikvidnosti onima čija je poslovna aktivnost smanjena uslijed epidemije koronavirusa.

Poduzetnicima s područja Grada Pazina, koji su u zakupu poslovnih prostora u vlasništvu Grada Pazina, koji se bave trgovačkom djelatnošću te djelatnošću kemijskih čistiona umanjiti će se zakupnina poslovnih prostora u visini od 50% za mjesec siječanj i veljaču 2022. godine ukoliko su u siječnju 2022. godine imali pad ostvarenih prihoda od minimalno 20% u odnosu na siječanj 2020. godine.

Da bi se moglo odobriti oslobađanje, poduzetnici moraju ispuniti i uvjet da su u prethodnoj godini imali ukupne prihode do 7,5 milijuna kuna.

Zaključak zakup 2022..pdf

Zahtjev zakup 2022.pdf

Obrazac IZJ – 2022.pdf

Skupna izjava 2022.pdf

Zahtjev za navedenu mjeru zajedno s potrebnom dokumentacijom može dostaviti e-mailom na adresu [email protected] do 31. ožujka 2022. godine.