Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost
EU projekt KulTourSpirit – Revitalizacija kulturne baštine putem Inspirit iskustva
EU projekt PazinUP - Poduzetnički inkubator
 
Prijevremeni izbori 2021.
EU projekti
Sanacija odlagališta komunalnog otpada Jelenčići V staro odlagalište EU projekt sanacija odlagališta komunalnog otpada Jelenčići V četvrta faza EU projekt ProEduEko - odvojeno prikupljanje otpada, razvrstavanje
Oglasna ploča
Vizija Grada Pazina

Ni ga ča je Pazin, srce i duh Istre.

Pazin - nezaobilazno srce Istre, sjedište Istarske županije, u kojem su stanovnici poduzetni i ugodno žive. Siguran i otvoren, grad po mjeri čovjeka, obrazovno i kulturno središte koje čuva istarski identitet i koristi tradiciju za stvaranje novih vrijednosti.

Natječaji
Dokumenti
Proračun Grada Pazina
Brošure
Proračun u malom Grada Pazina za 2021. godinu
Strategija razvoja Grada Pazina 2015 do 2020
Program potpora poduzetništvu 2019.
Brošura o komunalnim pitanjima
Arhiva članaka
Novosti

CRO Race – peta etapa biciklističke utrke ove subote prolazi kroz Pazin

Veliko sportsko događanje, međunarodna biciklistička utrka CRO Race čije je ovo šesto izdanje, ove subote prolazi kroz Pazin. Utrka se sastoji od šest etapa koje će obuhvatiti više od tisuću kilometara diljem Hrvatske a ugostit će najbolje bicikliste i timove. Peta dionica Rabac/Labin – Opatija održava se u subotu 02. listopada a kroz Pazin prolazi između 11:00 i 12:30 sati. Saznajte više »

Održan drugi krug konzultacija s poduzetnicima

Nakon održavanja prvog kruga konzulacija s poduzetnicima, danas je na inicijativu gradonačelnice Grada Pazina, Suzane Jašić  u Velikoj vijećnici Grada Pazina održan i drugi krug konzultacija s predstavnicima gospodarskog sektora na području Grada Pazina. Glavna tema razgovora bila je „Pazin danas i perspektive razvoja“. Saznajte više »

Održan Dan mladih Istarske županije


Treći po redu Dan mladih Istarske županije koji okuplja Savjete mladih iz Pazina, Rovinja, Labina, Buzeta, Novigrada, Poreča, Medulina te sam županijski savjet održan je proteklog petka (10. rujna) u pulskom Circolu u organizaciji tamošnjeg Savjeta mladih. Susret je otvoren pozdravnim riječima župana Borisa Miletića i pulske dogradonačelnice Ivone Močenić.

Saznajte više »

Održana edukativna radionica „Popravi me: sitni popravci u domaćinstvu“

U utorak, 21. rujna 2021. u pazinskom Spomen domu održana je edukativna radionica „Popravi me: sitni popravci u domaćinstvu“ u sklopu EU projekta „Nabava specijalnog komunalnog vozila od min. 14 m3 za odvojeno prikupljanje otpada“ trgovačkog društva Usluga d.o.o. Pazin.

Ova edukativna radionica druga je od tri izobrazno-informativne aktivnosti planirane EU projektom nabave specijalnog komunalnog vozila koje naglašavaju važnost reda prvenstva gospodarenja otpadom, a koje su u skladu s horizontalnim politikama EU o održivome razvoju, ravnopravnosti spolova i nediskriminaciji te pristupačnosti za osobe s invaliditetom. Saznajte više »

Završen je projekt Inkluzivne škole 5+

 

Završen je projekt Inkluzivne škole 5+- Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručno komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III koji se provodio u periodu od 18.8.2017. do 17.8.2021. godine kroz četiri školske godine. Projekt se provodio u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Projekt je provodio Grad Pazin kao nositelj projekta u suradnji s partnerima Gradom Labinom, Gradom Porečom, Gradom Rovinjom i Gradom Umagom u 11 odgojno-obrazovnih ustanova. Projektom je osigurana potpora pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika za ukupno 79 učenika s teškoćama u razvoju. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta iznosi 9.422.774.40 kuna, od čega su Gradu Pazinu kao nositelju projekta odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 8.000.000,00 HRK.
letak INKLUZIVNE ŠKOLE 5+ (1).pdf

U školskoj godini 2021/2022. nastavlja se s provođenjem građanskog odgoja i obrazovanja


U Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pazin – Matičnoj školi u Pazinu nastavlja se s provođenjem izvannastavne aktivnosti – građanskog odgoja i obrazovanja. To je već četvrta godina od kada se je krenulo s uvođenjem ove izvannastavne aktivnosti, a ove će godine biti ponuđena i učenicima osmih razreda, te će na taj način svi učenici viših razreda doći u priliku da pohađaju ovu aktivnost prema tzv. riječkom modelu. Taj model promiče nenasilje, toleranciju i solidarnost razvijajući ljudske vrijednosti koje se temelje na prihvaćanju i uključivanju različitosti. Ovaj program uči vrijednostima koje se temelje na poštovanju ljudskih prava te donosi razumijevanje obaveza i odgovornosti koje su temelj života u građanskom društvu.

Saznajte više »

Poziv za samopopisivanje s pomoću sustava e-Građani

Popis stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine (u daljnjem tekstu: Popis 2021.) najopsežnije je i najsloženije statističko istraživanje, koje obuhvaća tri jedinice: stanovništvo, kućanstva i stanove, a njegova priprema, organizacija i provedba propisane su Zakonom o popisu stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine („Narodne novine“, br. 25/20 i 34/21). Saznajte više »

I ove godine nastavlja se energetska obnova obiteljskih kuća, na raspolaganju 300 milijuna kuna

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, nastavlja sa sufinanciranjem energetske obnove obiteljskih kuća za što je osigurano 300 milijuna kuna bespovratnih sredstava, a u tijeku je i Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća.  Sredstva Fonda dodjeljivat će se do isteka kalendarske godine ili do iskorištenja sredstava. Cilj Poziva je povećanje broja energetski obnovljenih obiteljskih kuća u Republici Hrvatskoj.  Saznajte više »

48. Pazinski memorijal

U petak, 24. rujna 2021. održat će se 48. Pazinski memorijal u organizaciji Katedre čakavskog sabora za povijest Istre iz Pazina u Spomen domu u Pazinu, s početkom u 9.00 sati.

Ovogodišnji Memorijal tematizirat će antifašističke pokrete 20-tih godina prošlog stoljeća “Proštinsku bunu” i “Labinsku republiku”, kao i  ženu u društvenom, kulturnom i gospodarskom životu Istre. Saznajte više »

Plan razvoja grada Pazina

Raspored sastanaka gradonačelnice

COVID-19

COVID-19 Važne informacije

URBACT
URBACT EU projekt
Sjednice Gradskog vijeća
Sjednice Gradskog vijeća
GIS Grada Pazina
GIS Pazin
Vrijeme u Pazinu
overcast clouds Pazin 21.1°C
Poveznice
Događanja u gradu

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike