Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost
EU projekt KulTourSpirit – Revitalizacija kulturne baštine putem Inspirit iskustva
EU projekt PazinUP - Poduzetnički inkubator
 
Prijevremeni izbori 2021.
EU projekti
Sanacija odlagališta komunalnog otpada Jelenčići V staro odlagalište EU projekt sanacija odlagališta komunalnog otpada Jelenčići V četvrta faza EU projekt ProEduEko - odvojeno prikupljanje otpada, razvrstavanje
Oglasna ploča
Vizija Grada Pazina

Ni ga ča je Pazin, srce i duh Istre.

Pazin - nezaobilazno srce Istre, sjedište Istarske županije, u kojem su stanovnici poduzetni i ugodno žive. Siguran i otvoren, grad po mjeri čovjeka, obrazovno i kulturno središte koje čuva istarski identitet i koristi tradiciju za stvaranje novih vrijednosti.

Natječaji
Dokumenti
Proračun Grada Pazina
Brošure
Proračun u malom Grada Pazina za 2021. godinu
Strategija razvoja Grada Pazina 2015 do 2020
Program potpora poduzetništvu 2019.
Brošura o komunalnim pitanjima
Arhiva članaka
Novosti

Dodijeljena priznanja jubilarcima povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi

U povodu Dana dobrovoljnih darivatelja krvi 25.listopada u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Pazin, potpredsjednicom Gradskog društva Crvenog križa Irene Deltin, te ravnateljicom Gradskog društva Crvenog križa Pazin, Marijanom Krbavac Žulić gradonačelnica Grada Pazina, Suzana Jašić zajedno s suradnicama primila je ovogodišnje jubilarce. Saznajte više »

Priopćenje za javnost Stožera civilne zaštite Istarske županije

 U nastavku donosimo u cijelosti priopćenje Stožera Civilne zaštite Istarske županije:

“Poštovane/i,

obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju, Stožer civilne zaštite Istarske županije poziva javnosti da se suzdrže od većih javnih okupljanja i rizičnih kontakata u epidemiji bolesti COVID – 19. Značajno povećani broj novozaraženih osoba već je doveo do preopterećenja zdravstvenog sustava, osobito Opće bolnice Pula, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, ali i drugih zdravstvenih ustanova. U prethodnom kratkom razdoblju značajno su povećane brojke novo zaraženih osoba i u školskom te u sustavu socijalne skrbi. Stožer civilne zaštite Istarske županije stoga, poziva škole i osnivače da procijene rizik u svojem okruženju i sukladno tome donesu odluke o načinu izvođenja nastave, te slobodnih i sportskih aktivnosti. Stožer civilne zaštite Istarske županije naglašava potrebu poštivanja propisanih epidemioloških mjera, a osobito poštivanja propisanog razmaka/distance i potrebe nošenja zaštitnih maski, te apelira na potrebu cijepljenja, osobito prvog cijepljenja, kao osnovnog rješenja za mogućnost izlaska iz epidemije. Saznajte više »

Uspješni istarski umjetnici na nacionalnoj smotri likovnih amatera

U subotu, 23. listopada u Otočcu je održan 37. Susret likovnih stvaralaca i zatvaranje godišnje izložbe likovnih radova odabranih putem natječaja Hrvatskog sabora kulture, krovne organizacije kulturno-umjetničkog amaterizma u Republici Hrvatskoj.

Na ovogodišnji natječaj pristiglo je ukupno 313 prijava, a stručno je povjerenstvo odabralo 92 rada koji su proteklih mjesec dana bili izloženi u izložbenom prostoru suorganizatora manifestacije – Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac. Saznajte više »

Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile ima čak dvije najuspješnije odgojno-obrazovne radnice: profesorice Marinka Burić i Vesna Vujasin Ilić

Među najuspješnijim odgojno-obrazovnim radnicima u školskoj godini 2020./2021. nalaze se i dvije profesorice iz Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile – Marinka Burić i Vesna Vujasin Ilić. Tim je povodom gradonačelnica Grada Pazina Suzana Jašić, zajedno sa suradnicama, primila nagrađene profesorice i ravnateljicu Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Suzanu Poropat Božac. Izrazila je veliko zadovoljstvo što upravo iz Pazina ove godine imamo čak dvije dobitnice nagrada. „Iznimno je važno da su Vaš trud i zalaganje prepoznati i uvaženi”, istaknula je gradonačelnica Jašić. Profesorski poziv obavljaju od početka 90-tih godina te napominju kako su se profesori promijenili od tada – danas s učenicima ostvaruju suradnički odnos međusobno uvažavajući. „Volimo svoj poziv, timski rad , a najviše nas veseli poticanje motivacijskih osobina kod učenika“, zaključile su dobitnice. Saznajte više »

Besplatan željeznički prijevoz za djecu i učenike osnovnih i srednjih škola

Na sjednici Vlade Republike Hrvatske 23. rujna 2021. godine prihvaćen je Zaključak o uvođenju pilot-projekta besplatnog javnog željezničkog prijevoza djece i učenika osnovnih i srednjih škola. Riječ je o pilot-projektu koji obuhvaća neograničeno korištenje prijevoza vlakom tijekom 15 mjeseci, odnosno od 1. listopada 2021. do 31. prosinca 2022. godine za oko 780.000 djece i učenika osnovnih i srednjih škola na području cijele Republike Hrvatske.
Saznajte više »

Prijem predstavnika Policijske postaje Grada Pazina

Drago nam je da ste našli malo vremena da iako u zakašnjenju obilježimo Vaš dan – primite iskrene čestitke povodom Dana policije koji se obilježava 29.rujna na blagdan sv. Mihovila, vašeg zaštitnika, tim je riječima gradonačelnica Grada Pazina, Suzana Jašić početkom tjedna primila načelnicu Policijske postaje Pazin Elizu Štoković, pomoćnika načelnice za poslove policije Mirka Jajiča i pomoćnika načelnice za poslove kriminalističke policije Roberta Vebera. Saznajte više »

Uključite se u izradu izrada Akcijskog plana za mlade Istarske županije 2021. – 2025.

U tijeku je izrada Akcijskog plana za mlade Istarske županije 2021. – 2025., provedbenom dokumentu koji služi za operacionalizaciju i provedbu ciljeva i mjera sadržanih u strateškom dokumentu Regionalni program za mlade Istarske županije za razdoblje od 2018. do 2022. godine. Dakle, riječ je o svojevrsnom nastavku i nadopuni Regionalnog programa, a koji će konkretnim aktivnostima, vremenskim rokovima i podijeljenim odgovornostima doprinijeti ostvarenju navedenih aktivnosti i mjera.
Saznajte više »

Humanitarna „RukoTvornica“ u pazinskoj galeriji

Nakon višemjesečnog rada i brojnih radionica pazinsko Društvo likovnih stvaratelja predstavilo je publici svoje rukotvorine čijom će se prodajom prikupljati pomoć za jednog potrebitog učenika sisačke škole čija je obitelj stradala u prošlogodišnjem potresu.

Predsjednica udruge Nada Putinja predstavila je šarolik spektar izloženih radova koji se temelje na kreativnosti i ručnom radu, ali i donose spoj tradicijskog i modernog kreativnog i umjetničkog izričaja. Saznajte više »

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike