Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost
EU projekt KulTourSpirit – Revitalizacija kulturne baštine putem Inspirit iskustva
EU projekt PazinUP - Poduzetnički inkubator
 
Prijevremeni izbori 2021.
EU projekti
Projekt Skrb o starijima Modernizacija sustava javne rasvjete na području Pazina Sanacija odlagališta komunalnog otpada Jelenčići V staro odlagalište EU projekt sanacija odlagališta komunalnog otpada Jelenčići V četvrta faza EU projekt ProEduEko - odvojeno prikupljanje otpada, razvrstavanje
Oglasna ploča
Vizija Grada Pazina

Zdravo srce Istre

Vizija zdravog grada kao živog organizma, onoga u kojem sve njegove odrednice rade u harmoniji i na dobrobit stanovnika.

Zdravo srce Istre - u prenesenom, metaforičkom i povijesnom kontekstu.

Pazin - autentična Istra, istarski način života - otvoren i pouzdan, otporan i cjelovit!

Pazin - središte jakog, zdravog i modernog gospodarstva

Pazin - zeleno srce Istre očuvanog okoliša i zdravog načina života

Pazin - grad zdravih ljudi, zdrave zajednice i društva

Pazin - razvoj za zdravu i uspješnu budućnost

Natječaji
Dokumenti
Proračun Grada Pazina
Brošure
Proračun u malom Grada Pazina za 2023. godinu

Brošura o komunalnim pitanjima
Novosti

Uključi se u sunce! – Saznajte sve o solarnim elektranama za kućanstva

Grad Pazin poziva sve zainteresirane građane i građanke na besplatno informativno predavanje pod nazivom „Uključi se u sunce!u sklopu kojeg će imati priliku prikupiti sve ključne informacije  o solarnim elektranama za kućanstva potrebne za donošenje odluke o eventualnom ulaganju. Predavanje će se održati sljedeći utorak, 28. ožujka 2023. godine u dvorani Istra pazinskog Spomen doma s početkom u 17.30 sati. Saznajte više »

Odluka o dodjeli financijskih sredstava organizacijama civilnog društva iz proračuna Grada Pazina u 2023. godini

Na temelju članka 29. Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge („Narodne novine“ broj 26/15., 37/21.), članka 30. Pravilnika o financiranju programa/ projekata/ manifestacija od interesa za opće dobro iz proračuna Grada Pazina („Službene novine Grada Pazina” broj 1/16.) i članka 34. Statuta Grada Pazina (”Službene novine Grada Pazina”, br. 17/09., 4/13., 23/14., 1/18., 5/20., 4/21. i 24/21. – pročišćeni tekst), Gradonačelnica Grada Pazina 20. ožujka 2023. donijela je Odluku o dodjeli financijskih sredstava organizacijama civilnog društva iz Proračuna Grada Pazina u 2023. godini u području društvenih djelatnosti.

Odluka o dodjeli financijskih sredstava OCD iz Proračuna Grada Pazina u 2023. godini

Prigodno obilježen Dana očeva

Uz prigodni program i poligonske igre te puno veselja, dobrog duha i raspoloženja okupljene djece i roditelja, minule je nedjelje na glavnom gradskom trgu obilježen Dan očeva, a za čiju se organizaciju pobrinulo Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Pazina u suradnji s Gradskom knjižnicom Pazin, Društvom likovnih stvaratelja Pazin i Sportskom igraonicom i univerzalnom sportskom školom SPORT 4+. Saznajte više »

Policija savjetuje: Kako smanjiti mogućnost provale u kuće i stanove?

Teška krađa provaljivanjem u kuću i stan, drski je napad na privatnost i snažan stres, a saznanje da je netko provalio u naš dom, prekopavao po našim stvarima, osim materijalnog gubitka, predstavlja i emotivnu traumu, osjećaj nesigurnosti i bespomoćnosti, s mogućim psihičkim posljedicama.  Navedenim je kaznenim djelom  narušena  sigurnost  našeg doma – mjesta u kojem bi se trebali osjećati najsigurnije!

Jeste li se zapitali može li itko doći do Vaše kuće ili stana, a da ga nitko ne vidi? Postoje li objekti van doma koje ne zaključavate? Mogu li vrijedni predmeti biti viđeni kroz Vaš prozor?

Sve su to pitanja koja si trebate postaviti kada razmišljate o sigurnosti vlastitog doma, te stoga policija savjetuje sljedeće:

  • Vrata i prozore Vašeg prostora, kad niste u objektu, zatvorite ili zaključajte!
  • Podrumske ili garažne prostore osigurajte roletama s postavljenim osiguračima!
  • Unutrašnjost i vanjski dio stana ili kuće, kao i prilaze, osvijetlite senzorskim svjetlima!
  • Na ulazna vrata ugradite protuprovalna vrata ili dvije različite cilindrične brave!
  • Ne ostavljajte prozore otvorene na „ventus“ – „škure“ nisu dovoljno sigurna zaštita!
  • Kod nenajavljenih ili nepoznatih posjeta ne otvarajte vrata dok ne provjerite o kome se radi i što želi!
  • Fotografirajte vlastiti zlatni nakit i dragocjenosti, držite fotografije spremljene na skrovitom mjestu!
  • Zlatni nakit i dragocjenosti pospremite i čuvajte pohranjene u sefovima!
  • Čuvajte deklaraciju tehničkih uređaja (mobiteli, prijenosna računala, fotoaparati, satovi, videokamere) na kojima se nalaze serijski brojevi!

Saznajte više »

Aktualni sat Gradskog vijeća Grada Pazina: osnovane čak dvije ustanove Dom za starije osobe Pazin i Dječji vrtić Veli Jože Pazin

U velikoj vijećnici Grada Pazina u utorak, 14. ožujka 2023 godine održana je 18. sjednica Gradskog vijeća Grada Pazina. Nakon usvajanja dnevnog reda, sjednica je nastavljena aktualnim satom na kojem su vijećnici i vijećnice gradonačelnici i suradnicima postavljali pitanja o aktualnim problemima u gradu. Na sjednici se raspravljalo po 21 točki Dnevnog reda. Saznajte više »

Radovi na rekonstrukciji glavne prometnice kroz grad Pazin izvode se prema planiranoj dinamici

Radovi na rekonstrukciji glavne prometnice kroz grad Pazin u ulici M. B. Rašana, ukupne duljine od oko 300 metara, za sada se odvijaju prema planiranoj dinamici te bi, ukoliko ne bude nepredviđenih okolnosti, trebali biti dovršeni u travnju. U mjesec i pol dana izvedeni su tako radovi skidanja asfaltnih slojeva postojećeg kolnika i nogostupa s pripadajućim elementima kolničke konstrukcije te se trenutno izvode vrlo zahtjevni  radovi na podzemnoj infrastrukturi. Saznajte više »

Vedran Ružić kvartet uz predstavljanje najnovijeg albuma „6 metara“

U petak, 24. ožujka 2023. godine s početkom u 20.00 sati u dvorani Istra pazinskog Spomen doma održat će se projekcija eksperimentalnog filma i predstavljanje novog albuma „6 metara“ Vedrana Ružića.  

Program se realizira uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske te u suradnji s Gradom Pazinom i Pučkim otvorenim učilištem u Pazinu.

U svojemu dosadašnjemu radu Ružić je oduvijek bio pobornik povezivanja različitih medija umjetnosti s ciljem ravnopravnijeg prikaza pred publikom. Taj se dio naročito mogao doživjeti u projektu Spiritual Market u kojem je povezao art film s istoimenim jazz albumom nagrađenim Porinom, kao i u seriji radova Forbidden Melody koju je izlagao po hrvatskim galerijama kroz zvuk albuma Forbidden Live snimljenog u “korona vremenu”. Saznajte više »

Proračun u malom za 2023.godinu: sažetak planova i aktivnosti

Poštovani građani i poštovane građanke Pazina,

i ove godine predstavljamo vam naš veliki mali proračun.
Najveći dio proračuna već je unaprijed predodređen kroz decentralizirana sredstva za školstvo i vatrogastvo te kroz namjenska sredstva za projekte i dio komunalne infrastrukture. “Izvorni dio” proračuna kojim se financira veliki niz potreba poput vrtića, knjižnice, muzeja, sporta, udruga, funkcioniranja gradske uprave, dio komunalne infrastrukture itd. nedovoljan je za realiziranje mnogih potreba koje objektivno postoje. Zbog toga smo uložili i ulažemo velike napore da povećamo sredstva u proračunu.

Saznajte više »

Konferencije za medije

Fotogalerija

Advent u Pazinu

Otvoreni Grad
Otvoreni Grad
Plan razvoja grada Pazina

Raspored sastanaka gradonačelnice

Sjednice Gradskog vijeća
Sjednice Gradskog vijeća
GIS Grada Pazina
GIS Pazin
Vrijeme u Pazinu
overcast clouds Pazin 12.4°C
Poveznice
Događanja u gradu