Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost
EU projekt KulTourSpirit – Revitalizacija kulturne baštine putem Inspirit iskustva
EU projekt PazinUP - Poduzetnički inkubator
 
Prijevremeni izbori 2021.
EU projekti
Sanacija odlagališta komunalnog otpada Jelenčići V staro odlagalište EU projekt sanacija odlagališta komunalnog otpada Jelenčići V četvrta faza EU projekt ProEduEko - odvojeno prikupljanje otpada, razvrstavanje
Oglasna ploča
Vizija Grada Pazina

Ni ga ča je Pazin, srce i duh Istre.

Pazin - nezaobilazno srce Istre, sjedište Istarske županije, u kojem su stanovnici poduzetni i ugodno žive. Siguran i otvoren, grad po mjeri čovjeka, obrazovno i kulturno središte koje čuva istarski identitet i koristi tradiciju za stvaranje novih vrijednosti.

Natječaji
Dokumenti
Proračun Grada Pazina
Brošure
Proračun u malom Grada Pazina za 2021. godinu
Strategija razvoja Grada Pazina 2015 do 2020
Program potpora poduzetništvu 2019.
Brošura o komunalnim pitanjima
Arhiva članaka
Novosti

Konstituirano Gradsko vijeće Grada Pazina

1. Konstituirajuća sjednica Gradskog vijećaNa jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća održanoj nakon izvanrednih izbora konstituirano je Gradsko vijeće Grada Pazina. Za predsjednicu Gradskog vijeća izabrana je Enna Peroš iz Možemo! – političke platforme, potpredsjednica je Tanja Gubiša ( Možemo! – politička platforma) i potpredsjednik Vedran Ivančić (IDS-HSU-HNS). Jednoglasno su donesene sve odluke o predsjednici i potpredsjednicima Vijeća. Saznajte više »

Održana Koordinacija gradonačelnice Grada Pazina i općinskih načelnika Pazinštine: o cijenama vrtića, prekovremenim satima djelatnica dječjih vrtića, ITU mehanizmu i aglomeraciji

Početkom tjedna održana je Koordinacija Gradonačelnice Grada Pazina, Suzane Jašić i općinskih načelnika Pazinštine. Prema Dnevnom redu raspravljalo se o 9 točaka, od kojih je najzanimljivija bila cijena vrtića do kraja 2021. godine.

Da podsjetimo – nakon izgradnje novih dječjih vrtića Općine Tinjan i Gračišće nalaze se u velikom financijskom izazovu koji dovodi u pitanje cjelokupne proračune općina. Kako je potreba za objektima predškolske dobi sve veća, s istim problemom u bliskoj budućnosti očekivano će se susresti i ostale općine Pazinštine. Saznajte više »

Grad Pazin domaćin Međunarodnog znanstvenog skupa – Urbar pazinske knežije 1571. – 2021.

Međunarodni zananstveni skup -Urbar Pazinske knežije 1571,-2021.U Državnom arhivu u Pazinu danas je otvoren Međunarodni znanstveni skup – Urbar pazinske knežije 1571,-2021. Prisutni skup uvodnim je riječima pozdravila ravnateljica Državnog arhiva u Pazinu, Mirela Mrak Kliman a prisutnima su se obratili ispred Katedre Čakavskog sabora u Žminju, prof. Josip Šiklić, pročelnik Upravnog odjela za kulturu i zavičajnost Istarske županije, Vladimir Torbica i gradonačelnica Grada Pazina Suzana Jašić. Saznajte više »

Pučko otvoreno učilište Pazin zapošljava tajnika/tajnicu na neodređeno vrijeme

Na temelju članka 39. Statuta Pučkog otvorenog učilišta u Pazinu ( “Službene novine Grada Pazina broj 14/95., 3/98., 13/08., 6/09. – pročišćeni tekst, 23/09 i 18/16), Pučko otvoreno učilište u Pazinu, Pazin, Šetalište Pazinske gimnazije 1, objavljuje OGLAS za radno mjesto TAJNIKA/TAJNICE na neodređeno vrijeme (uz probni rad od tri mjeseca), puno radno vrijeme – 1 izvršitelj (m/ž).

Više o uvjetima natječaja: Natječaj PUO Saznajte više »

Ne zaboravljamo žrtve naših predaka


Polaganjem vijenca i odavanjem počasti žrtvama Udruga antifašista Pazina i Grad Pazin obilježili su tragične događaji iz 1943. godine tijekom Rommelove ofanziva u kojoj je u Istri stradalo 2.500 partizana i građana, a u logore je odvedeno 1.300 partizana i ustanika te 6.850 civila. Na području Zabrežana, odnosno sela Pariži, Drndići, Gajmovići, Zgrablići, Kašćergani, Šajini i Zabrežani njemački vojnici poubijali su sve muškarce starije od 15 godina. Saznajte više »

Važna obavijest: zatvaranje prometnica u Pazinu 09.10. 2021. od 8:30 do 15:00 sati

U subotu 09. listopada kroz Istru se kreće međunarodna rekreativna biciklistička utrka Istra 300 na kojoj se očekuje oko 1000 sudionika iz svih dijelova svijeta.

Start i cilj utrke je u Poreču a biciklisti se kreću po tri trase različitih duljina. Svaka trasa prolazi i kroz Pazin. U suradnji sa MUP-om bit će organizirana privremena regulacija prometa pri čemu će dionice javnih cesta na području Grada Pazina kojima utrka prolazi biti djelomično ili u potpunosti zatvorene u vremenu između 8.30 do 15.00 sati. Dionice kretanja biciklističke utrke na području Pazina su:

  • Iz pravca Jakačići-Mandalenčići niz ulicu Draželj preko centra Pazina (most Vršić preko Jame) prema Bermu i Katunu Trviškom
  • Iz pravca Jakačići-Mandalenčići niz ulicu Draželj preko Pazina prema Cerovlju

Saznajte više »

U Pazinu obilježen Svjetski dan učitelja: Nevina Milotić i Guerino Puhar proslavili 40 godina rada

   Svjetski dan učitelja, koji je UNESCO prihvatio i proglasio 1994. godine obilježava se diljem svijeta 05. listopada ujedinjujući pritom sve razine vlasti, multi i bilateralne organizacije, civilno društvo, privatni sektor, učitelje i druge stručnjake iz polja obrazovanja. Ovogodišnji se Svjetski dan učitelja obilježava pod motom “Teachers at the heart of education recovery“ (Učitelji u srcu oporavka obrazovanja), kojim se želi naglasiti kako će godinu i pol dana nakon pandemijske krize izazvane virusom COVID-19, Svjetski dan učitelja 2021. biti usredotočen na podršku nastavnicima, koja treba u potpunosti pridonijeti procesu oporavka sustava obrazovanja. Svjetski dan učitelja je prilika da se pokaže da je rad učitelja prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni. Grad Pazin se je obilježavanju pridružio i ove godine, kao što to čini kontinuirano od 2004. godine.

Saznajte više »

Otvoreni Grad
Otvoreni Grad
Plan razvoja grada Pazina

Raspored sastanaka gradonačelnice

COVID-19

COVID-19 Važne informacije

Sjednice Gradskog vijeća
Sjednice Gradskog vijeća
GIS Grada Pazina
GIS Pazin
Vrijeme u Pazinu
few clouds Pazin 6.1°C
Poveznice
Događanja u gradu

Jesen na pijatu

Ugostiteljski objekti središnje Istre

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike