Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
 
EU projekti
Oglasna ploča
Vizija Grada Pazina

Ni ga ča je Pazin, srce i duh Istre.

Pazin - nezaobilazno srce Istre, sjedište Istarske županije, u kojem su stanovnici poduzetni i ugodno žive. Siguran i otvoren, grad po mjeri čovjeka, obrazovno i kulturno središte koje čuva istarski identitet i koristi tradiciju za stvaranje novih vrijednosti.

Natječaji
Dokumenti
BrošureArhiva članaka
Novosti

POZIV ugostiteljima na sastanak povodom obilježavanja blagdana „Rim“ u Pazinu

Grad Pazin dugi niz godina prvu subotu u mjesecu kolovozu obilježava tradicionalni vjerski blagdan „Rim“ organizacijom kulturno-zabavnog programa na glavnom gradskom trgu u Pazinu.  Pozivamo ugostitelje registrirane po Zakonu o ugostiteljskim djelatnostima a čiji se objekti nalaze na području Mjesnog odbora Pazin i Mjesnog odbora Stari Pazin na koordinacijski sastanak koji će se održati u petak, 10. srpnja 2020. godine, u dvorani Istra Spomen doma u 10.00 sati. Cilj sastanka je razmijeniti mišljenja i potrebe te ispitati interes za zajedničko obilježavanje ove tradicionalne manifestacije u Pazinu.

Saznajte više »

Voda za kupanje na Zarečkom krovu izvrsne je kakvoće

Prema dobivenim rezultatima uzorkovanja vode koje je obavljeno u srijedu, 1. srpnja 2020. godine, voda za kupanje na Zarečkom krovu je izvrsna.

Ispitivanja vode za kupanje na lokaciji Zarečki krov – Pazinski potok vrši se dinamikom uzimanja uzoraka svakih 15 dana. Ispitivani pokazatelji uzoraka podliježu ocjenjivanju prema Uredbi o kakvoći voda za kupanje („Narodne novine“ br. 51/14).  Uzorkovanje vrši Zavod za javno zdravstvo Istarske županije, Služba za zdravstvenu ekologiju, Odjel za zaštitu i unapređenje okoliša.

Izvješće o ispitivanju vode od 1. srpnja 2020. možete pogledati ovdje 

Šestu godinu zaredom Gradu Pazinu petica za transparentnost proračuna

Na 6. predstavljanju rezultata istraživanja „Transparentnost proračuna lokalnih jedinica“, u srijedu 1.  srpnja  2020. u Zagrebu, Institut za javne financije ocijenio je Grad Pazin najvišom mogućom ocjenom te je uručio gradonačelniku Renatu Krulčiću priznanje za transparentnost proračuna.

Proračunska transparentnost podrazumijeva uvid u potpune, točne, pravovremene i razumljive proračunske informacije. Na temelju njih, građani se mogu angažirati i utjecati na efikasnost prikupljanja i trošenja proračunskih sredstava, odgovornost Vlade i vlasti lokalnih jedinica, te na smanjenje mogućih koruptivnih radnji.

Saznajte više »

U 2020. godini dovršavaju se radovi na Turniću u Lindaru

Sanacija Turnića, koji je dio srednjovjekovnog kompleksa zidina Lindara koje opasuju crkvu sv. Mohora i Fortunata te samostojeći zvonik, biti će dovršena ove godine uz financijsku potporu Ministarstva kulture.

Bedemi su pored obrambene  imali i ulogu potpornog zida.

Do danas su očuvana i vidljiva tri bastiona od kojih je najzanimljiviji ovaj sa topom iz Napoleonova razdoblja, a vezuje se uz bitku 1813. godine, predvođenu kapetanom Lazarićem  na čelu austrijske vojske, kada je Napoleonova vojska poražena. Saznajte više »

Pazin bogatiji za još jednu „zelenu“ investiciju: otvorena prva punionica za električna vozila

U centru Pazina, u utorak 30. lipnja, otvorena je prva punionica za električna vozila vrijedna preko 100 tisuća kuna od strane HEP-a.

Nova ELEN punionica omogućuje istovremeno punjenje dvaju vozila te posjeduje AC standardizirani priključak. Inače punionica dio je projekta bigEVdata, sufinanciranog sredstvima Europske unije.

Saznajte više »

Odgađaju se sve manifestacije u organizaciji Grada Pazina i Općina Cerovlje, Gračišće, Karojba, Lupoglav, Motovun, Sveti Petar u Šumi i Tinjana planirane u srpnju 2020. godine

Dana 25.06.2020. godine održana je Izvanredna koordinacija Stožera civilne zaštite Grada Pazina i Općina Cerovlje, Lupoglav, Gračišće, Karojba, Motovun, Tinjan i Sveti Petar u Šumi. Osim članova Stožera Koordinaciji su prisustvovali Gradonačelnik Grada Pazina, načelnici i predstavnici Općina Pazinštine, predstavnici Istarskih domova zdravlja Ispostave Pazin i  Turističke zajednice središnje Istre.

Točke dnevnog reda bile su:

  1. Zbrinjavanje oboljelih osoba od COVID-19 u turističkoj sezoni godine
  2. Održavanje lokalnih manifestacija u ljetnim mjesecima 2020. godine.

Saznajte više »

Organizacija zdravstvene zaštite gosta turista u Istarskoj županiji tijekom turističke sezone 2020. i protokol o postupanju kod sumnje na infekciju Covid 19 kod gosta turista u hotelima i turističkim naseljima

Turisti  na području Istarske županije primarnu zdravstvenu zaštitu mogu ostvariti:

  • u turističkim ambulantama u turističkim naseljima, hotelima ili autokampovima.
  • u turističkim ambulantama Istarskih domovi zdravlja.
  • u ugovornim ordinacijama Istarskih domova zdravlja i privatnim ugovornim ordinacijama

Naputak uvodi pojam “nadležnih ambulanti “. Nadležne ambulante mogu biti turističke ambulante u turističkim naseljima, hotelima, ili autokampovima, ili ordinacije Istarskih domova zdravlja i privatnih ugovornih liječnika.

Saznajte više »

COVID-19

COVID-19 Važne informacije

URBACT
Sjednice Gradskog vijeća
GIS Grada Pazina
GIS Pazin
Brzi linkovi
Vrijeme u Pazinu
Pazin 18.7°C
Vanjski linkovi
Važnije lokacije u gradu

Prikaži Pazin na većoj karti
Događanja u gradu
Pazinski samanj
Pazin, Šetalište Pazinske gimnazije

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.