Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost
EU projekt KulTourSpirit – Revitalizacija kulturne baštine putem Inspirit iskustva
EU projekt PazinUP - Poduzetnički inkubator
 
EU projekti
Sanacija odlagališta komunalnog otpada Jelenčići V staro odlagalište EU projekt sanacija odlagališta komunalnog otpada Jelenčići V četvrta faza EU projekt ProEduEko - odvojeno prikupljanje otpada, razvrstavanje
Oglasna ploča
Vizija Grada Pazina

Ni ga ča je Pazin, srce i duh Istre.

Pazin - nezaobilazno srce Istre, sjedište Istarske županije, u kojem su stanovnici poduzetni i ugodno žive. Siguran i otvoren, grad po mjeri čovjeka, obrazovno i kulturno središte koje čuva istarski identitet i koristi tradiciju za stvaranje novih vrijednosti.

Natječaji
Dokumenti
Proračun Grada Pazina
Brošure
Proračun u malom Grada Pazina za 2021. godinu
Strategija razvoja Grada Pazina 2015 do 2020
Program potpora poduzetništvu 2019.
Brošura o komunalnim pitanjima
Arhiva članaka
Novosti

#Pazinsadi – U Pazinu podijeljeno 150 sadnica u sklopu Akcije “Zasadi stablo ne budi panj”

Grad Pazin i ove se godine prijavio na sudjelovanje u akciji „Zasadi drvo ne budi panj“, koja se održava u razdoblju 01.03.- 07.03.2021. godine. Poseban naglasak stavljen je na javnu politiku, za koju se potpisivanjem Prisege o pridruživanju Europskoj Mreži “Gradova bez pesticida” Grad Pazin opredijelio, a koja podrazumijeva i sadnju autohtonih biljaka/stabala  kako bi se suzbili/izbjegli nametnici i time izbjeglo upotrebu pesticida. Saznajte više »

Obavijest o cijepljenju u Istarskim domovima zdravlja – Ispostava Pazin

Distribucija COVID cjepiva po županijama definirana je proporcionalno broju stanovnika u županiji. Ovisno o tome koliko stigne cjepiva u  Zavod za javno zdravstvo Istarske županije, broj doza cjepiva prema ispostavama IDZ dostavlja  se isto tako sukladno kriteriju raspodjele doza prema broju stanovnika. S cijepljenjem se u IDZ Pazin započelo 12. veljače 2021. godine i do kraja ovog tjedna (07. ožujak 2021.) bit će cijepljeno 686 pacijenata Pazinštine. Saznajte više »

Preusmjeravanje prometa Istarskog ipsilona kroz Grad Pazin i zatvaranje ulice Štefanije Ravnić

Zbog potrebe izgradnje punog profila Istarskog ipsilona, na autocesti B8, dionici između čvora Lupoglav i čvora Vranja, uklanjat će se nadvožnjak Prašići. Zbog izvođenja predmetnih radova i sigurnosti korisnika, privremeno će se preusmjeriti vozila ukupne mase veće od 3,5 t s autoceste B8 kroz Grad Pazin. Privremena regulacija će se odvijati od 04. ožujka 2021. godine u 09:00 sati do 05. ožujka 2021.godine u 06:00 sati.

Uz ove radove, za sutra 04. ožujka 2021. godine, najavljeno je i zatvaranje ulice Štefanije Ravnić za sav promet u periodu od 08:00 do 16:00 sati, te će se promet ulicom 43. istarske divizije odvijati uz prometnu signalizaciju.

Molimo građane za razumijevanje i strpljenje.

 

Donesena Odluka o pokretanju postupka izrade Plana razvoja Grada Pazina za razdoblje od 2021.-2027. godine.

Gradsko vijeće Grada Pazina je na sjednici održanoj 18. veljače 2021. godine donijelo Odluku o pokretanju postupka izrade Plana razvoja Grada Pazina za razdoblje od 2021.-2027. godine. Plan razvoja Grada Pazina predstavljat će srednjoročni akt strateškog planiranja, kojim će se definirati posebni ciljevi za provedbu strateških i posebnih ciljeva koji su utvrđeni Nacionalnom strategijom i koji će biti utvrđeni Planom razvoja Istarske županije, oslanjajući se na strateške ciljeve iz Nacionalne strategije i sektorskih i višesektorskih strategija. U procesu strateškog planiranja razvija se vizija Grada Pazina u narednim godinama kao temelj i osnova za sve druge planske dokumente koji se pripremaju prema europskim i nacionalnim smjernicama. Saznajte više »

Predstavljanja brošure „Proračun u malom“ Grada Pazina

Brošura Proračun u malom za 2021. godinu predstavlja sažetak temeljnog financijskog dokumenta Grada Pazina. Brošura je namijenjena svim građanima Grada Pazina kao i svoj zainteresiranoj javnosti, kojima je često proračunski dokument kakav donosi Gradsko vijeće preopširan i nerazumljiv. Proračun je planiran na realnim temeljima, a vjerujem da će se realizirati u skladu s planiranim projektima, istaknuo je gradonačelnik Renato Krulčić. Saznajte više »

Javno izlaganje o nacrtu Plana upravljanja područjem Pazinskog potoka i Pazinskog ponora

U tijeku je savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu Plana upravljanja područjem ekološke mreže i značajnim krajobrazom Pazinski Potok i Pazinski Ponor, koje traje od 15. veljače 2021. – 19. ožujka 2021. g. , u sklopu čega će se danas, 01. ožujka 2021. godine u 17,00 sati, putem Zoom web platforme za videokonferencije održati  javno izlaganje nacrta Plana. Saznajte više »

Održana Koordinacija Stožera civilne zaštite Grada Pazina i Općina Pazinštine

Sukladno odredbama iz Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2021. godini, u Polivalentnoj dvorani Školsko-gradske sportske dvorane u Pazinu, dana 26. veljače 2021. godine održana je Koordinacija Stožera civilne zaštite Grada Pazina i Općina Cerovlje, Gračišće, Karojba, Lupoglav, Motovun, Sv. Petar u Šumi i Tinjan o provođenju pripremnih aktivnosti za ovogodišnju protupožarnu  sezonu. Saznajte više »

Svečani prijem Radio Istre povodom osvajanja Zlatnog studija za najbolju radio postaju u Hrvatskoj

Gradonačelnik Renato Krulčić i direktor Radio Istre Zvjezdan Jurcola s osvojenom nagradom

Pazinski Radio Istra dobitnik je najveće hrvatske medijske nagrade Zlatni studio, u kategoriji najbolja radijska postaja, koju dodjeljuje Jutarnji list.

Tim je povodom, danas 25. veljače 2021. godine, u dvorani Istra pazinskog Spomen doma, gradonačelnik Renato Krulčić sa suradnicima primio predstavnike najslušanijeg radija u Istri i najboljeg radija u Hrvatskoj za 2021. Saznajte više »

Stožer civilne zaštite Istarske županije – Obavijest o potrebi dosljednog pridržavanja svih preventivnih protuepidemijskih mjera stanovništva u svojim okruženjima

Stožer civilne zaštite Istarske županije, unatoč trenutno povoljnoj i stabilnoj epidemiološkoj situaciji na području Istarske županije, a imajući u vidu opće stanje s bolešću COVID-19 u  susjednim regijama i šire, ukazuje na potrebu dosljednog pridržavanja svih preventivnih protuepidemijskih mjera stanovništva u svojim okruženjima, od obiteljskog, preko radnog, obrazovnog i ostalih, koji mogu utjecati na pojavnost bolesti.

Sve osobe koje su dio dnevnih procesa migracije ili putuju iz poslovnih i drugih razloga, pozivaju se na pridržavanje svih mjera osobne zaštite.

Saznajte više »

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike