Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost
EU projekt KulTourSpirit – Revitalizacija kulturne baštine putem Inspirit iskustva
EU projekt PazinUP - Poduzetnički inkubator
 
Prijevremeni izbori 2021.
EU projekti
Projekt Skrb o starijima Sanacija odlagališta komunalnog otpada Jelenčići V staro odlagalište EU projekt sanacija odlagališta komunalnog otpada Jelenčići V četvrta faza EU projekt ProEduEko - odvojeno prikupljanje otpada, razvrstavanje
Oglasna ploča
Vizija Grada Pazina

Zdravo srce Istre

Vizija zdravog grada kao živog organizma, onoga u kojem sve njegove odrednice rade u harmoniji i na dobrobit stanovnika.

Zdravo srce Istre - u prenesenom, metaforičkom i povijesnom kontekstu.

Pazin - autentična Istra, istarski način života - otvoren i pouzdan, otporan i cjelovit!

Pazin - središte jakog, zdravog i modernog gospodarstva

Pazin - zeleno srce Istre očuvanog okoliša i zdravog načina života

Pazin - grad zdravih ljudi, zdrave zajednice i društva

Pazin - razvoj za zdravu i uspješnu budućnost

Natječaji
Dokumenti
Proračun Grada Pazina
Brošure
Proračun u malom Grada Pazina za 2022. godinu

Brošura o komunalnim pitanjima
Novosti

Pazin proteklog vikenda proslavio svoj najveći godišnji blagdan Rim

Fešta do jutra uz bogat kulturno – zabavni i sportski program obilježili su proteklog vikenda u Pazinu centralnu proslavu tradicionalnog blagdana Rim – a. Na glavnom gradskom trgu publiku su raspjevali i rasplesali grupa Magazin i Šajeta, a dobra zabava za sve ukuse i uzraste na najvećoj pučkoj fešti u središnjoj Istri nudila se na još nekoliko lokacija u  gradu. Živo je tako bilo i na Trgu Kristijana Ladavca, iza  CB Sax, gdje su nastupili legendarni kragujevački pankeri KBO!, reaktivirani Greenfly, Racibor i TTRT. Sve događaje u gradu pratila je bogata ugostiteljska ponuda i posebna ponuda za djecu. Saznajte više »

Obilježavajući Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja prisjećamo se vojno – redarstvene akcije Oluja

Blagdan je to kada se Hrvatska s ponosom i poštovanjem prisjeća 5. kolovoza 1995. godine kada je u vojno – redarstvenoj akciji “Oluja” oslobođen grad Knin.

Započevši 4. kolovoza, u ranim jutarnjim satima, akcija “Oluja” nastavila se oslobađanjem Svetog Roka i više gradova na širem okupiranom području. Petoga kolovoza, točno u podne, na kninskoj tvrđavi zavijorila se dvadesetmetarska hrvatska zastava. Sljedećeg dana,  6. kolovoza oslobođeno je Plaško, Lički Osik, Vrhovine, Obrovac, Korenica, Slunj i Plitvice, a već 7. kolovoza akcija “Oluja” je završena. Nakon samo 84 sata, uz Knin, oslobođeno je jedanaest tisuća četvornih kilometara okupiranog područja. Hrvatska vojska i policija oslobodile su Gračac, Lovinac, Benkovac, Kijevo, Vrliku, Dubicu, Primišlje kraj Slunja te više prometnica, čime su došle na samu međunarodno priznatu granicu Hrvatske i BiH. Saznajte više »

Osnovna škola Vladimira Nazora Pazin traži 18 pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju

U sklopu projekta „Paz(IN)kluzivna škola 2“  koji se provodi u okviru instrumenta  „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno – obrazovnim ustanovama, faza V“ temeljem poziva UP.03.2.1.07. Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., Osnovna škola Vladimira Nazora Pazin raspisala je Javni poziv za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju. Saznajte više »

Posebna regulacija prometa za vikend u Pazinu

Trg Kristijana Ladavca

Grad Pazin ovaj vikend slavi svoj najveći blagdan – Rim. Kako bi proslava Rima u Pazinu protekla bez poteškoća vrijedit će posebna regulacija prometa:

od srijede 3. kolovoza zatvorit će se dio parkirališta na Trgu slobode, a cijelo parkiralište trga bit će zatvoreno od četvrtka, 4. kolovoza do ranih jutarnjih sati u nedjelju 7. kolovoza.

Od subote, 6. kolovoza pa sve do jutarnjih sati u nedjelju 7. kolovoza zatvorit će se promet ulica 25. rujna, ulica Dinka Trinajstića i ulica Narodnog doma (ulice uz Erste banku, Pasaj i poštu) s preusmjerenjem u ulicu Joakima Rakovca (ili na parkiralište iza Spomen doma).

Posebna regulacija prometa bit će uspostavljena na dan manifestacije, 6. kolovoza i na Trgu Kristijana Ladavca zbog zasebnih sadržaja koje organiziraju lokalni ugostitelji. Saznajte više »

Pazinskom vrtiću odobren novi KA122-SCH Erasmus+ projekt

Dječjem vrtiću „Olga Ban“ Pazin odobren je novi Erasmus+ KA122-SCH projekt koji će u 16 mjeseci provedbe (20.06.2022. do 19.10.2023.) biti usmjeren na jačanje ustanove i pojedinca za sudjelovanje u Europskom prostoru odgoja i obrazovanja. U sklopu projekta predviđeno je 12 mobilnosti na kojima će sudjelovati 22 odgojno – obrazovna djelatnika vrtića, a čija je svrha praćenje rada te stručno osposobljavanje u europskim  gradovima. Rezultate, stečena znanja i iskustva sudionici će prenijeti  na ostale odgojno – obrazovne djelatnice u vrtiću te predstaviti unutar cijele ustanove.   Saznajte više »

Pazinski umirovljenici uređuju svoj zeleni kutak koji će biti dostupan i svim građanima i građankama te posjetiteljima Pazina

Na nedavnom natječaju Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, među deset odabranih projekata za dodjelu sredstava iz Fonda gradova i općina,  Udruzi Sindikata umirovljenika Hrvatske Pazin odobren je maksimalni iznos od 25.000,00 kuna za projekt „Zeleni kutak za ugodni trenutak“.   Saznajte više »

Radovi pazinskih likovnih stvaratelja odabrani za veliku nacionalnu izložbu

Hrvatski sabor kulture, krovna organizacija kulturno-umjetničkih udruga, objavio je rezultate ovogodišnjeg likovnog natječaja na koji je pristiglo ukupno 276 radova iz svih dijelova Hrvatske. Članice Prosudbenog povjerenstva likovnog natječaja HSK-a 2022. povjesničarka umjetnosti i muzeologinja Sonja Švec Španjol i akademska slikarica Aleksandra Goreta odabrale su 103 rada koji će na jesen biti izloženi na izložbi 38. Susreta likovnih stvaralaca u Zaboku. Saznajte više »

Obavijest roditeljima: do 4. kolovoza otvoreno javno savjetovanje o nacrtu voznog reda za željeznički promet

 

Sukladno odredbama čl. 57. Zakona o željeznici HŽ Putnički prijevoz provodi postupak javnog savjetovanja o nacrtu voznog reda 2022/2023.

Savjetovanje počinje 20. srpnja i traje do 4. kolovoza 2022. godine. U navedenom roku svi zainteresirani mogu podnositi primjedbe na objavljeni nacrt voznog reda 2022/23. Prijedlog voznog reda 2022/23. i usporedbu s voznim redom 2021./22. možete pogledati ovdjea više informacija možete potražiti i na internet stranici HŽ Infrastrukture.

Pozivamo Vas da svoje komentare i prijedloge pošaljete na e-mail [email protected] najkasnije do četvrtka, 4. kolovoza 2022. godine.

Vozni red na liniji Pula – Buzet i Buzet – Pula možete pronaći niže.
Istra vozni red od 12.12.2021.pdf

Najavljen program proslave Rima 2022.

Nakon dvije godine izostanka zbog epidemioloških mjera,  Pazinci  i Pazinke ove godine ponovno organizirano slave svoj najveći godišnji blagdan Rim ili Porcijunkulu. Tim je povodom danas, 27. srpnja 2022. godine u velikoj vijećnici Grada Pazina održana konferencija za medije na kojoj su Dejzi Miljavac – viša stručna suradnica za protokol i manifestacije u Gradu Pazinu, te Patrick Rabar – tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Pazina predstavili bogat kulturno – zabavni i sportski program obilježavanja tog tradicionalnog blagdana i najveće pučke fešte u središnjoj Istri. Saznajte više »

Rijavac: gotova druga faza, uskoro i završna treća

Radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava u naselju Rijavac započeli su 7. svibnja 2021. godine. Planirane su tri faze izvođenja radova. Do sada su odrađene dvije faze radova na izgradnji kanalizacijskog sustava tijekom kojih su paralelno izvedeni i radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže naselja Rijavac, dok je Grad Pazin pratio investiciju u dijelu koji nije obuhvaćen projektom. Saznajte više »

Zbog opasnosti od izbijanja požara Hrvatska vatrogasna zajednica poziva na oprez i odgovorno ponašanje

Zbog toplinskog vala,  koji je poharao Europu i čiji se vrhunac, prema prognozama, u Hrvatskoj očekuje upravo ovih dana, indeks opasnosti od izbijanja šumskog požara za cijelu je Hrvatsku visok, pa tako i na našem području.

Stoga iz Hrvatske vatrogasne zajednice apeliraju na sve pravne subjekte i fizičke osobe da svojim odgovornim ponašanjem doprinesu sigurnosti i smanje mogućnost izbijanja požara na minimum. Saznajte više »

Konferencije za medije

Fotogalerija

Advent u Pazinu

Otvoreni Grad
Otvoreni Grad
Plan razvoja grada Pazina

Raspored sastanaka gradonačelnice

COVID-19

COVID-19 Važne informacije

Sjednice Gradskog vijeća
Sjednice Gradskog vijeća
GIS Grada Pazina
GIS Pazin
Vrijeme u Pazinu
clear sky Pazin 22.5°C
Poveznice
Događanja u gradu