Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost
EU projekt KulTourSpirit – Revitalizacija kulturne baštine putem Inspirit iskustva
EU projekt PazinUP - Poduzetnički inkubator
 
Izbori članova u Europski parlament iz Republike Hrvatske 2024.
EU projekti
Projekt Skrb o starijima Modernizacija sustava javne rasvjete na području Pazina Sanacija odlagališta komunalnog otpada Jelenčići V staro odlagalište EU projekt sanacija odlagališta komunalnog otpada Jelenčići V četvrta faza EU projekt ProEduEko - odvojeno prikupljanje otpada, razvrstavanje
Oglasna ploča
Vizija Grada Pazina

Zdravo srce Istre

Vizija zdravog grada kao živog organizma, onoga u kojem sve njegove odrednice rade u harmoniji i na dobrobit stanovnika.

Zdravo srce Istre - u prenesenom, metaforičkom i povijesnom kontekstu.

Pazin - autentična Istra, istarski način života - otvoren i pouzdan, otporan i cjelovit!

Pazin - središte jakog, zdravog i modernog gospodarstva

Pazin - zeleno srce Istre očuvanog okoliša i zdravog načina života

Pazin - grad zdravih ljudi, zdrave zajednice i društva

Pazin - razvoj za zdravu i uspješnu budućnost

Natječaji
Dokumenti
Proračun Grada Pazina
Brošure
Proračun u malom Grada Pazina za 2024. godinu

Brošura o komunalnim pitanjima
Novosti

Položen vijenac povodom Dana antifašističke borbe

Povodom sutrašnjeg obilježavanja Dana antifašističke borbe delegacija Grada Pazina predvođena gradonačelnicom Suzanom Jašić položila je danas, 21. lipnja, vijenac na spomenik u Parku narodnog ustanka. Svečanom polaganju vijenca prisustvovali su predstavnici udruga, političkih stranaka, obrane, policije i drugih javnih institucija.

„Svako vrijeme ime svoje fašizme, ponižavanja, nipodaštavanja, sile i nepravde. Stoga, smrt fašizmu, rasizmu, šovinizmu i patrijarhatu, a sloboda čovjeku, narodu i građaninu, Saznajte više »

Ulica Velog Jože sutra ujutro zatvorena za promet

Sutra, 21. lipnja 2024. godine, radi izvođenja radova na sanaciji kolnika u ulici Velog Jože i na Starom trgu, u vremenu od 7:00 do 10:00 sati za sav će promet biti zatvorena ulica Velog Jože. U navedenom vremenu promet će se preusmjeravati alternativnim pravcem te se mole sudionici u prometu za strpljenje i razumijevanje.

 

Sjednica Gradskog vijeća nije održana

Za jučer sazvana 34. sjednica Gradskog vijeća Grada Pazina na kojoj se trebalo raspravljati po 24 točke dnevnog reda, nije održana. Naime, zbog spriječenosti predsjednice Vijeća Enne Peroš, sjednicu je trebao voditi njezin zamjenik Vedran Ivančić, ali je odbio istu otvoriti radi neslaganja s predloženom 21. točkom dnevnog reda koja se odnosila na Prijedlog Odluke o sufinanciranju troškova usluge smještaja korisnika u Domu za starije osobe Pazin. Saznajte više »

Obavijest: Izmjena Prostornog plana Grada Pazina

Poštovani građani i građanke,

u tijeku je procedura izmjene Prostornog plana Grada Pazina. Pozivamo sve zainteresirane koji žele podnijeti zahtjev za izmjenu danas važećeg plana (uvrštenje zemljišta u građevinsko područje i dr.) da svoje zahtjeve dostave najkasnije do 30. lipnja 2024. godine. Zahtjevi zaprimljeni do tog datuma bit će obrađeni i na temelju njih će se pripremati nacrt izmjena Prostornog plana. Saznajte više »

“Ljeto u Parku” nova manifestacija uljepšati će srpanjske večeri u Pazinu

Ovog srpnja, Park istarskih velikana postaje epicentar zabave i kulture u Pazinu! Centar za kulturu i obrazovanje Pazin pripremio je kreativan, zabav i interaktivan program tako da ćete moći ugodne ljetne večeri provesti u dnevnom boravku na otvorenom u centru Pazina u Parku istarskih velikana. “Od 4. do 26. srpnja, svakog četvrtka i petka od 19 sati, park će biti domaćin niza događanja koja će obogatiti vaše ljetne večeri i stvoriti nezaboravne uspomene” poručio je voditelj kulturnih djelatnosti Centra za kulturu i obrazovanje Aleksandar Bančić.

Marina Bijonda Brezac, ravnateljica Centra za kulturu i obrazovanje istaknula je “Program je kreiran u suradnji s lokalnim udrugama i umjetnicima od kojih posebno ističemo i zahvaljujemo Društvu likovnih stvaratelja Pazin, Društvu naša djeca Pazin i udruzi TradIn Etno“. Za kraj dodala je kao će se tijekom ukupno 8 večeri u srpnju svakog četvrtka i petka održavati niz događanja koji donose zabavne i kulturne sadržaje u dnevni boravak na otvorenom. Večeri će biti upotpunjene ugostiteljskom ponudom, a moći ćete kušati i ukusni sladoled.

Doživite drugačije ljeto – daleko od obale, u hladovini, opuštajućem i intimnom okruženju Pazina uz samu fontanu koja će poslužiti kao odlična kulisa za programe: Saznajte više »

Samanj kulture održava se ovog petka u Pazinu

U Pazin ponovno stiže Samanj Kulture – kulturno-zabavno događanje. Manifestacija se održava 14. lipnja u Pazinskom Kaštelu od 16 sati. Na ovom Samlju izlažu brojni umjetnici / umjetnice, stvaraoci / stvarateljice i filmaši / filmašice te međusobno dijele znanja i iskustva, kako među sobom, tako i među lokalnom zajednicom. Festival ukazuje na neraskidivu vezu između umjetnosti i društva – Koliko smo međusobno potrebni jedni drugima u umjetnosti, koliko je umjetnosti potrebna zajednica i koliko je zajednici potrebna kultura. Saznajte više »

Prijem uspješnih učenika i učenica osnovne i srednjih škola Grada Pazina

U dvorani Istra u Spomen domu gradonačelnica Grada Pazina Suzana Jašić održala je prijem za 68 uspješna učenika i učenice osnovne i srednjih škola  te 18 mentora i mentorica koji su ih pripremili i dali im potporu na državnim natjecanjima iz sustava Agencije za odgoj i obrazovanje gdje su ostvarili zapažene rezultate.

Time je ujedno tradicionalno obilježen kraj još jedne školske godine koja je, kao i mnoge prethodne, pokazala da je Pazin grad znanja i da su škole u Pazinu neiscrpan izvor iznimnog talenta, predanosti i marljivosti. Prijem je organiziran kao znak priznanja i zahvalnosti za iznimne rezultate koje su naši mladi sugrađani i sugrađanske postigli tijekom školske godine. Ovi učenici i učenice istaknuli su se ne samo izvrsnim uspjesima, te su sudjelovaku u različitim natjecanjima, projektima i izvannastavnim aktivnostima koje su pridonijele razvoju njihovih vještina i talenata. Saznajte više »

13. Književna nagrada „Edo Budiša“ ide Tamari Bilankov za knjigu „Iz kuće po kojoj pada kiša“

Godišnja književna nagrada Istarske županije – Regione Istriana „Edo Budiša“ dodjeljuje se u spomen na rovinjskog književnika Edu Budišu (1958. – 1984.). Nagrada „Edo Budiša“ sastoji se od jednomjesečnog boravka u Kući za pisce – Hiži od besid u Pazinu i jednokratne novčane nagrade od 1.000,00 eura. Nagrada se dodjeljuje autoricama i autorima do 35 godina starosti kojima je u protekloj godini objavljena zbirka kratkih priča. Saznajte više »

Dostava računa digitalnim putem

Konferencije za medije

Fotogalerija

Advent u srcu Istre

Otvoreni Grad
Otvoreni Grad
Plan razvoja grada Pazina

Raspored sastanaka gradonačelnice

Lokalni program za mlade Grada Pazina 2023. – 2027.

Lokalni program za mlade Grada Pazina 2023. – 2027.

Sjednice Gradskog vijeća
Sjednice Gradskog vijeća
GIS Grada Pazina
GIS Pazin
Vrijeme u Pazinu
clear sky Pazin 21.1°C
Poveznice
Arhiva objava