Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost
EU projekt KulTourSpirit – Revitalizacija kulturne baštine putem Inspirit iskustva
EU projekt PazinUP - Poduzetnički inkubator
 
Izbori članova u Europski parlament iz Republike Hrvatske 2024.
EU projekti
Projekt Skrb o starijima Modernizacija sustava javne rasvjete na području Pazina Sanacija odlagališta komunalnog otpada Jelenčići V staro odlagalište EU projekt sanacija odlagališta komunalnog otpada Jelenčići V četvrta faza EU projekt ProEduEko - odvojeno prikupljanje otpada, razvrstavanje
Oglasna ploča
Vizija Grada Pazina

Zdravo srce Istre

Vizija zdravog grada kao živog organizma, onoga u kojem sve njegove odrednice rade u harmoniji i na dobrobit stanovnika.

Zdravo srce Istre - u prenesenom, metaforičkom i povijesnom kontekstu.

Pazin - autentična Istra, istarski način života - otvoren i pouzdan, otporan i cjelovit!

Pazin - središte jakog, zdravog i modernog gospodarstva

Pazin - zeleno srce Istre očuvanog okoliša i zdravog načina života

Pazin - grad zdravih ljudi, zdrave zajednice i društva

Pazin - razvoj za zdravu i uspješnu budućnost

Natječaji
Dokumenti
Proračun Grada Pazina
Brošure
Proračun u malom Grada Pazina za 2024. godinu

Brošura o komunalnim pitanjima
Novosti

“Ljeto u Parku” nova manifestacija uljepšati će srpanjske večeri u Pazinu

Ovog srpnja, Park istarskih velikana postaje epicentar zabave i kulture u Pazinu! Centar za kulturu i obrazovanje Pazin pripremio je kreativan, zabav i interaktivan program tako da ćete moći ugodne ljetne večeri provesti u dnevnom boravku na otvorenom u centru Pazina u Parku istarskih velikana. “Od 4. do 26. srpnja, svakog četvrtka i petka od 19 sati, park će biti domaćin niza događanja koja će obogatiti vaše ljetne večeri i stvoriti nezaboravne uspomene” poručio je voditelj kulturnih djelatnosti Centra za kulturu i obrazovanje Aleksandar Bančić.

Marina Bijonda Brezac, ravnateljica Centra za kulturu i obrazovanje istaknula je “Program je kreiran u suradnji s lokalnim udrugama i umjetnicima od kojih posebno ističemo i zahvaljujemo Društvu likovnih stvaratelja Pazin, Društvu naša djeca Pazin i udruzi TradIn Etno“. Za kraj dodala je kao će se tijekom ukupno 8 večeri u srpnju svakog četvrtka i petka održavati niz događanja koji donose zabavne i kulturne sadržaje u dnevni boravak na otvorenom. Večeri će biti upotpunjene ugostiteljskom ponudom, a moći ćete kušati i ukusni sladoled.

Doživite drugačije ljeto – daleko od obale, u hladovini, opuštajućem i intimnom okruženju Pazina uz samu fontanu koja će poslužiti kao odlična kulisa za programe: Saznajte više »

Samanj kulture održava se ovog petka u Pazinu

U Pazin ponovno stiže Samanj Kulture – kulturno-zabavno događanje. Manifestacija se održava 14. lipnja u Pazinskom Kaštelu od 16 sati. Na ovom Samlju izlažu brojni umjetnici / umjetnice, stvaraoci / stvarateljice i filmaši / filmašice te međusobno dijele znanja i iskustva, kako među sobom, tako i među lokalnom zajednicom. Festival ukazuje na neraskidivu vezu između umjetnosti i društva – Koliko smo međusobno potrebni jedni drugima u umjetnosti, koliko je umjetnosti potrebna zajednica i koliko je zajednici potrebna kultura. Saznajte više »

Prijem uspješnih učenika i učenica osnovne i srednjih škola Grada Pazina

U dvorani Istra u Spomen domu gradonačelnica Grada Pazina Suzana Jašić održala je prijem za 68 uspješna učenika i učenice osnovne i srednjih škola  te 18 mentora i mentorica koji su ih pripremili i dali im potporu na državnim natjecanjima iz sustava Agencije za odgoj i obrazovanje gdje su ostvarili zapažene rezultate.

Time je ujedno tradicionalno obilježen kraj još jedne školske godine koja je, kao i mnoge prethodne, pokazala da je Pazin grad znanja i da su škole u Pazinu neiscrpan izvor iznimnog talenta, predanosti i marljivosti. Prijem je organiziran kao znak priznanja i zahvalnosti za iznimne rezultate koje su naši mladi sugrađani i sugrađanske postigli tijekom školske godine. Ovi učenici i učenice istaknuli su se ne samo izvrsnim uspjesima, te su sudjelovaku u različitim natjecanjima, projektima i izvannastavnim aktivnostima koje su pridonijele razvoju njihovih vještina i talenata. Saznajte više »

13. Književna nagrada „Edo Budiša“ ide Tamari Bilankov za knjigu „Iz kuće po kojoj pada kiša“

Godišnja književna nagrada Istarske županije – Regione Istriana „Edo Budiša“ dodjeljuje se u spomen na rovinjskog književnika Edu Budišu (1958. – 1984.). Nagrada „Edo Budiša“ sastoji se od jednomjesečnog boravka u Kući za pisce – Hiži od besid u Pazinu i jednokratne novčane nagrade od 1.000,00 eura. Nagrada se dodjeljuje autoricama i autorima do 35 godina starosti kojima je u protekloj godini objavljena zbirka kratkih priča. Saznajte više »

Grad Pazin umirovljenicima s nižim prihodima sufinancira dopunsko zdravstveno osiguranje

U cilju podrške umirovljenicima s područja Grada Pazina koji ostvaruju niže mjesečne prihode, dodjeljuje se jednokratna novčana pomoć namjenski za podmirenje 50% troškova police dopunskog zdravstvenog osiguranja pri HZZO-u za 2024.g. u pojedinačnom iznosu od 55,74 eura  i to:

  • umirovljenicima – samcima koji imaju mjesečne prihode u koje spadaju tuzemna i inozemna mirovina sa svim dodacima za svibanj 2024. god. te plaća za svibanj 2024. god. (ako je primjenjivo) u visini od 475,13 eura do 540,00 eura i
  • umirovljenicima koji žive u bračnoj/izvanbračnoj zajednici, čiji je mjesečni prihod u koji spadaju tuzemna i inozemna mirovina sa svim dodacima za svibanj 2024. god. te plaća za svibanj 2024. god. (ako je primjenjivo) u visini od 379,50 do 470,00 eura po članu.

Saznajte više »

Svečano obilježen Dan grada Pazina

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća u dvorani Istra pazinskog Spomen doma Pazin je danas proslavio Dan grada koji se obilježava 2. lipnja. U znaku 1041 godine povijesti, ovaj dan posvećen je svim građanima i građankama jer su u njegov duh i dušu utkali sebe te je ovo bila prigoda za osvrt na bogatu povijest  grada, proslavu njegove sadašnjost s naglaskom na optimizam i velika očekivanja u budućnosti. Saznajte više »

Poziv za upis djece II. i III. razreda u Dječje odmaralište Špadići u Poreču

Danas, 3. lipnja 2024. g. objavljen je dodatni poziv za upis učenika i učenica II. i III. razreda Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin u VI. smjenu (02.08.- 09.08.) ili VII. smjenu (09.08. – 16.08.) u Dječjem odmaralištu Špadići u Poreču.  Ukoliko odlučite prijaviti svoje dijete za ljetovanje, molimo Vas da to izvršite ispunjavanjem upisnog obrasca za prijavu koji se nalazi na sljedećoj poveznici https://shorturl.at/pFa7Y. Rok za podnošenje prijava je do nedjelje,  9. lipnja 2024. godine. Saznajte više »

Dostava računa digitalnim putem

Konferencije za medije

Fotogalerija

Advent u srcu Istre

Otvoreni Grad
Otvoreni Grad
Plan razvoja grada Pazina

Raspored sastanaka gradonačelnice

Lokalni program za mlade Grada Pazina 2023. – 2027.

Lokalni program za mlade Grada Pazina 2023. – 2027.

Sjednice Gradskog vijeća
Sjednice Gradskog vijeća
GIS Grada Pazina
GIS Pazin
Vrijeme u Pazinu
clear sky Pazin 17.4°C
Poveznice
Arhiva objava