Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost
EU projekt KulTourSpirit – Revitalizacija kulturne baštine putem Inspirit iskustva
EU projekt PazinUP - Poduzetnički inkubator
 
Izbori za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina – 2023.
Prijevremeni izbori 2021.
EU projekti
Projekt Skrb o starijima Modernizacija sustava javne rasvjete na području Pazina Sanacija odlagališta komunalnog otpada Jelenčići V staro odlagalište EU projekt sanacija odlagališta komunalnog otpada Jelenčići V četvrta faza EU projekt ProEduEko - odvojeno prikupljanje otpada, razvrstavanje
Oglasna ploča
Vizija Grada Pazina

Zdravo srce Istre

Vizija zdravog grada kao živog organizma, onoga u kojem sve njegove odrednice rade u harmoniji i na dobrobit stanovnika.

Zdravo srce Istre - u prenesenom, metaforičkom i povijesnom kontekstu.

Pazin - autentična Istra, istarski način života - otvoren i pouzdan, otporan i cjelovit!

Pazin - središte jakog, zdravog i modernog gospodarstva

Pazin - zeleno srce Istre očuvanog okoliša i zdravog načina života

Pazin - grad zdravih ljudi, zdrave zajednice i društva

Pazin - razvoj za zdravu i uspješnu budućnost

Natječaji
Dokumenti
Proračun Grada Pazina
Brošure
Proračun u malom Grada Pazina za 2023. godinu

Brošura o komunalnim pitanjima
Novosti

Obavijest o privremenom zatvaranju prometa na Trgu Kristijana Ladavca

U sklopu programa obilježavanja Dana grada Pazina, ovaj petak, 2. lipnja na Trgu Kristijana Ladavca (iza Gradske tržnice Pazin) održava se koncert zbog čega će od 19:00 sati privremeno biti zatvoren promet i zabranjeno parkiranje vozila. Mole se ujedno stanari i ostali korisnici tog parkirališta da na vrijeme uklone svoja vozila. Zahvaljujemo se unaprijed svim korisnicima prometnice i parkirališta na strpljenju i razumijevanju!

 

Položen vijenac povodom Dana državnosti

Povodom Dana državnosti, koji se obilježava sutra, 30. svibnja,  delegacija Grada Pazina predvođena gradonačelnicom Suzanom Jašić položila je danas vijenac kod središnjeg križa na gradskom groblju  “Moj Mir” u Pazinu, kako bi uz minutu šutnje odali počast svim poginulima u Domovinskom ratu. Saznajte više »

SAVJETOVANJE SA ZAINTERESIRANOM JAVNOŠĆU – Nacrt prijedloga Odluke o uvjetima, mjerilima i postupku za kupnju stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje na području Grada Pazina

SAVJETOVANJE SA ZAINTERESIRANOM JAVNOŠĆU – Nacrt prijedloga Odluke o uvjetima, mjerilima i postupku za kupnju stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje na području Grada Pazina.  

U skladu sa Zakonom  o pravu na pristup informacijama („Narodne novine“ broj 25/13., 85/15. i 69/22.), Grad Pazin je dana 29. svibnja 2023. godine započeo s provedbom savjetovanja sa zainteresiranom javnošću s ciljem upoznavanja šire javnosti te pribavljanja mišljenja, primjedbi i prijedloga o Nacrtu prijedloga Odluke o uvjetima, mjerilima i postupku za kupnju stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje na području Grada Pazina.

Objavu s uputama o načinu i uvjetima sudjelovanja možete preuzeti  ovdje .

 

Glazbena diva Radojka Šverko za 1040 godina Pazina priprema koncert za pamćenje

Proslavu značajnih 1040 godina od prvog pisanog spomena Pazina, odnosno pazinskog Kaštela – Catrum Pisinum,  u subotu, 3. lipnja svojim će nastupom u koncertnoj dvorani Spomen doma obogatiti  jedna od najvećih diva hrvatske glazbene scene, Radojka Šverko. Ovaj koncert poseban je dar građanima i građankama Pazina, kao i svim gostima. Ulaznice za koncert, koji počinje u 20:00 sati,  neće se naplaćivati, tako da svi zainteresirani mogu prisustvovati ovom iznimnom glazbenom događaju. Saznajte više »

U promet puštena obnovljena dionica ceste kroz centar Pazina

Kao što je i najavljeno, jučer, u srijedu 24. svibnja u popodnevnim satima u promet je puštena obnovljena dionica ceste u ulicama Družbe Sv. Ćirila i Metoda i Matka Brajše Rašana u Pazinu. Narednih će se dana još dovršiti hortikulturno uređenje te postavljanje horizontalne i vertikalne prometne signalizacije, što neće utjecati na normalno odvijanje prometa. Važno je naglasiti da na snazi i dalje ostaje gradilišna privremena regulacija prometa koja se odnosi na prometovanje teretnim vozilima iznad 5 tona nosivosti. Dovršetkom radova na snagu će stupiti nova regulacija prometa na području Pazina koja donosi ograničenja za teretna vozila iznad 10 tona nosivosti u odnosu na režim prometovanja prije rekonstrukcije prometnice kroz centar Pazina. Saznajte više »

Proglašeni najbolji sportaši Grada Pazina za 2022. godinu; Laureati odbojkašica Josipa Rigo, boćar Martin Štihović i AK Istra Racing Team Pazin

U organizaciji Zajednice sportskih udruga, uz pokroviteljstvo Grada Pazina, u ispunjenom polivalentnom prostoru Školsko – gradske sportske dvorane Sportskog centra „Egidije Marion“ jučer, 23. svibnja održana je svečanost proglašenja najboljih sportaša Grada Pazina za 2022. godinu na kojoj su dodijeljena priznanja klubovima i pojedincima za ostvarena sportska dostignuća i rezultate u prošloj godini. Pred okupljene su stali i najperspektivniji mladi sportaši do 18 godina u granskim sportovima te oni koji su zaslužili posebne nagrade i priznanja. Saznajte više »

Obavijest o privremenoj regulaciji prometa u ulici Istarskih narodnjaka

Obavještavaju se korisnici prometnice u ulici Istarskih narodnjaka (Stari Pazin) da će zbog izgradnje priključka (skretača) za novi trgovački centar, od četvrtka, 25. svibnja na snazi biti privremena regulacija prometa. Tijekom trajanja radova vozila koja dolaze iz smjera Istarskog ipsilona – izlaz Pazin zapad, odnosno iz smjera Žminja, bit će preusmjerena na obilazni pravac na kružnom toku kod benzinske postaje Petrol dalje obilaznicom prema kružnom toku i ulazu u Pazin kod benzinske postaje Shell – Plodine. Vozila koja dolaze iz smjera centra Pazina propuštat će se slobodnim trakom kroz zonu radova. Saznajte više »

Grad Pazin danas posjetili bujski osnovci i članovi danske nevladine udruge koja se bavi europskim politikama

U sklopu terenske nastave učenice i učenici 3.a razreda bujske Osnovne škole Mate Balote  posjetili su danas pazinsku gradsku upravu. U gradskoj vijećnici primila ih je gradonačelnica Suzana Jašić  koja ih je upoznala sa radom gradske uprave i  Gradskog vijeća te samim načinom funkcioniranja grada.  Za susret s gradonačelnicom osnovci su se izvrsno pripremili te su tijekom razgovora postavili niz zanimljivih i aktualnih pitanja. Saznajte više »

Gradonačelnica upriličila prijem za Kristinu Tominić

Gradonačelnica Suzana Jašić sa suradnicima upriličila je koncem prošlog tjedna prijem za Kristinu Tominić, frišku magistricu geografije koja je nedavno na  Prirodoslovno – matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu obranila diplomski rad naslova Uspostava digitalnog sustava evidencije odvodne infrastrukture grada Pazina i njegov značaj za porječje Pazinčice. Saznajte više »

Danom slavlja i pogleda u budućnost okončan projekt Pazi(n) mladi!2

„Dan slavlja i pogleda u budućnost“, završna je aktivnost održana u sklopu projekta Pazi(n) mladi! vol.2, koja je sredinom ovog tjedna u prostoru za mlade u pazinskom Spomen domu, osmišljenog kroz Akciju za 5! upravo u sklopu tog projekta, okupila mlade aktere na projektu, te one koji rade s njima i donositelje odluka iz gradske uprave i ustanova u Pazinu. Događaju su prisustvovali i gosti iz Otočca, točnije predstavnice Savjeta mladih Grada Otočca i Rada Mužinić iz Zaklade „Kajo Dadić“, koji su došli upoznati projekt i sam rad po projektu kao primjer dobre prakse. Saznajte više »

Dovršetkom rekonstrukcije glavne gradske prometnice na snagu stupa nova regulacija prometa kroz Pazin

Nakon dovršetka radova na rekonstrukciji glavne prometnice kroz Pazin i otvaranja ove dionice za promet, koje se očekuje u srijedu, 24. svibnja,  nastupit će i nova regulacija prometa. Uspostavu nove regulacije omogućuju izmjene Odluke o uređenje prometa na području Grada Pazina, usvojene na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Pazina, održane 11. ovog mjeseca. Saznajte više »