Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Ni ga ča je Pazin, srce i duh Istre

…nezaobilazno srce Istre, sjedište Istarske županije
Oglasna ploča
Vizija Grada Pazina

Ni ga ča je Pazin, srce i duh Istre.

Pazin - nezaobilazno srce Istre, sjedište Istarske županije, u kojem su stanovnici poduzetni i ugodno žive. Siguran i otvoren, grad po mjeri čovjeka, obrazovno i kulturno središte koje čuva istarski identitet i koristi tradiciju za stvaranje novih vrijednosti.

Natječaji
Dokumenti
BrošureOstale kategorije
Arhiva članaka
Novosti

Obilježen Međunarodni dan starijih osoba u Pazinu

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba 1. listopada  Gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić, je već tradicionalno sa svojim suradnicima prisustvovao obilježavanju Međunarodnog dana starijih osoba u prostorijama Dnevnog boravka Pazin u kojem se provodi projekt „Organizirane aktivnosti za starije osobe u Gradu Pazinu“, čiji je nositelj Gradsko društvo Crvenog križa Pazin.

Saznajte više »

Završio ciklus javnih rasprava po mjesnim odborima u sklopu projekta Pazi(n) proračun

Pazin-proracunJavnim raspravama koje su održane za mjesni odbor Pazin 29. rujna, i Mjesni odbor Stari Pazin 30. rujna, završio je ciklus od deset javnih rasprava održanih za područja svih 12 mjesnih odbora Grada Pazina u sklopu projekta Pazi(n) proračun. Na javnim raspravama građani su mogli direktno utjecati na odabir malih komunalnih akcija koje će se realizirati na području njihovog mjesnog odbora u 2016. godini.  Saznajte više »

Obavijest o nastavku štrajka u srijedu, 30. rujna 2015.

Štrajk Sindikata hrvatskih učitelja nastavlja se jer pregovori s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta nisu uspjeli.

Budući da se mali broj učitelja javio za rad nismo u mogućnosti organizirati nastavu u cijelosti.

Nastava će se u srijedu, 30. rujna 2015. održati u PŠ Sveti Petar u Šumi za sve učenike, te u Glazbenom odjelu prema redovnom rasporedu sati.

O nastavku održavanja nastave u MŠ Pazin i ostalim područnim školama biti ćete obaviješteni putem ove stranice.

Zahvaljujem na razumijevanju.

Ravnateljica

Zdenka Turkalj-Čohilj

Benettonbasket uvjerljivo najbolji, Pazinci pobijedili Cedevitu

11.memorijalni_turnir_marijan_salamun_2015_(2)_620_350_s_c1

Nakon tri dana i odigranih šest utakmica BC Benettonbasket Treviso sa šest reprezentativaca Italije u rosteru (Mattteo Mana, Federico Martin, Eric Visentin, Matteo Bolcato, Alessandro Vendramin, Rocco Matteotti) uvjerljivo je i snažno osvojio prvo mjesto. Igra se temeljila na agresivnoj obrani po cijelom terenu u obrani i brzom protoku lopte u napadu, kada su pogotovo drugog i trećeg dana dana jednostavno samljeli protivnike.

Saznajte više »

Danas posljednji dan za prijavu na radionicu strateškog planiranja u Društvenom centru “Veli Jože”

Radionica “Strateško planiranje” bit će održana u četvrtak, 1. listopada 2015., u prostorijama Društvenog centra Veli Jože u Pazinu. Radionica se provodi u okviru partnerskog projekta “Mreža za razvoj regionalnih kapaciteta – MRRAK”. Trajat će jedan dan i sudjelovanje se ne naplaćuje, a svi zainteresirani se mogu prijaviti ma mail: [email protected] najkasnije do 29. rujna 2015. godine.

Saznajte više »

Otkrivena bista Vladimira Gortana

DSC_0713

U petak, 25. rujna 2015. godine, u pazinskom Parku velikana otkrivena je bista Vladimira Gortana, antifašista i borca za narodnu slobodu pogubljenog od strane fašističkog režima 1929. godine. Bista koja se ranije nalazila na u Parku velikana nestala je s postolja 2008. godine, pod okolnostima koje do danas nisu razjašnjene.

Saznajte više »

Obavijest o nastavku štrajka u utorak, 29. rujna 2015.

web5

S obzirom da se pregovori Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Sindikata Vertikale obrazovanja nastavljaju u utorak 29. rujna 2015. godine te velikog broja učitelja u štrajku, sutra nije moguće organizirati nastavu. O nastavku održavanja nastave bit ćete obaviješteni putem web stranica Škole i medija.

Prijevoz taj dan neće biti organiziran. Nastava u Glazbenom odjelu će se održati prema redovnom rasporedu sati i rasporedu učionica.

Zahvaljujemo roditeljima na razumijevanju! Za učenike koji taj dan dođu u školu bit će organizirano čuvanje.

Ravnateljica
Zdenka Turkalj-Čohilj

Obavijest za učenike i roditelje: traju pregovori Ministarstva i Sindikata

Dragi učenici, poštovani roditelji!

Danas poslije podne (28. rujna 2015.) nastavljaju se pregovori Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Sindikata Vertikale obrazovanja.

Budući da je veliki dio radnika u štrajku i ne znamo kako će završiti pregovori molim vas da i dalje pratite obavijesti na našoj web stranici, tijekom popodneva i večeri, o nastavku štrajka ili početku nastave.

Ravnateljica

Zdenka Turkalj Čohilj

Potpisano pismo namjere o osnivanju Administrativno tehničkog boćarskog centra za Srednju i Jugo-istočnu Europu u Pazinu

foto1A

U Rijeci, 26. rujna 2015. godine, tijekom završnog dana svjetskog prvenstva u boćanju, s ciljem osnivanja Administrativno tehničkog boćarskog centra za Srednju i Jugoistočnu Europu u Pazinu, potpisano je pismo namjere o suradnji Grad Pazina i Međunarodnog boćarskog saveza (Federation Internationale de Boules).

Saznajte više »

Osnovan Centar za mlade Alarm

fasada DND

U Pazinu je održana osnivačka skupština nove pazinske omladinske udruge koja će nositi ime Centar za mlade Alarm. Na sjednici održanoj u prostorima Društva “Naša djeca” Pazin u bivšoj vojarni, za predsjednicu udruge je izabrana Lucija Jedrejčić, za dopredsjednika Jan Finderle, a za tajnicu Barbara Jurić.
Saznajte više »

Projekt zavičajne nastave: Želimo učiti o Istri

mrim3147133.jpg.crop_display

U pazinskoj Osnovnoj školi Vladimira Nazora predstavljeno je uvođenje zavičajne nastave u osnovne škole Istarske županije. Radna skupina u sastavu Viviana Brkarić, Igor Jovanović, Gaetano Benčić, Nadija Kos, Miranda Damijanić Roce s koordinatorom Noelom Šuranom i Vladimirom Torbicom, županijskim pročelnikom za kulturu, tijekom 2014./15. školske godine pripremila je prijedlog projekta zavičajne nastave koji je potom predstavila koordinaciji pročelnika predstavila u svibnju 2015.

Saznajte više »

Sjednice Gradskog vijeća
Brzi linkovi
Web kamera
Pazin webcam
Kamera uživo
Vrijeme u Pazinu
Pazin Kolodvorska 16.3°C
Vanjski linkovi
Važnije lokacije u gradu

Prikaži Pazin na većoj karti
Događanja u gradu
Dječji tjedan: "Paštetica"
Spomen dom
2. Festival pješačenja u Borutu
polazak iz Boruta
Kino: Maze runner -Labirint 2.
Spomen dom
Koncert pjevačkih zborova "Lovor" i "Roženice"
Spomen dom - dvorana Istra
Oj, živote - kazališna predstava Josipa Pejakovića
Spomen dom, velika dvorana
Martinja Beram - Rokaj Fest
Beram
Martinja Belaj
Belaj
Žive jaslice u Gračišću
Gračišće

Copyright Grad Pazin . Sva prava pridržana.