Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Ni ga ča je Pazin, srce i duh Istre

…nezaobilazno srce Istre, sjedište Istarske županije
Oglasna ploča
Izbori za vijeća mjesnih odbora 17.5.2015.
Vizija Grada Pazina

Ni ga ča je Pazin, srce i duh Istre.

Pazin - nezaobilazno srce Istre, sjedište Istarske županije, u kojem su stanovnici poduzetni i ugodno žive. Siguran i otvoren, grad po mjeri čovjeka, obrazovno i kulturno središte koje čuva istarski identitet i koristi tradiciju za stvaranje novih vrijednosti.

Natječaji
Trenutno nema objavljenih natječaja.
Dokumenti
BrošureOstale kategorije
Arhiva članaka
Novosti

Zaštita “Pazinskog cukerančića”

pazinski cukerančićLAG „Središnja Istra“, na ideju članice LAG-a Davorke Šajine, pokrenuo je inicijativu za zaštitu „Pazinskog cukerančića“. Zajedno s ostalim dionicima područja –  lokalnim slastičarima (Antica kolači, Reginex d.o.o.), Gradom Pazinom, Udruženjem obrtnika Pazin, Etnografskim muzejem Istre i Davorom Šišovićem koji su prepoznali važnost zaštite ove jedinstvene tradicionalne slastice – formiran je radni tim za provedbu ove inicijative.

Saznajte više »

Europa za građane: LAGs4EU

LAGs4EU zajednička fotografijaLAG „Središnja Istra“ nositelj je projekta pod nazivom LAGs4EU iz programa Europa za građane kojeg provodi u partnerstvu s još 17 zemalja iz 8 europskih država: Bosne i Hercegovine, Češke, Italije, Litve, Poljske, Rumunjske, Slovačke i Slovenije.

Saznajte više »

Pazinski košarkaš Luka Zajc pozvan u reprezentaciju

Veliko priznanje stiglo je u redove pazinskog košarkaškog kluba Ghia Staff. Poziv da se javi na pripreme reprezentacije Hrvatske za igrače ispod 14 godina u Veliku kod Požege od 5. do 12. kolovoza je dobio igrač  Luka Zajc. Pohvala je to ne samo skromnom Luki i pazinskom košarkaškom drugoligašu nego i svim njegovim suigračima talentirane generacije trenera Darija Lukšića te pomoćnika Nevija Ferenčića i Tanje Ančić, a ujedno i motiv da nastave sa još napornijim treniranjem.

Saznajte više »

Izvješće Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije o uzrokovanju vode za kupanje

Ispitivanja vode za kupanje na lokaciji Zarečki krov – Pazinski potok vrši se dinamikom uzimanja uzoraka svakih 15 dana.
Ispitivani pokazatelji uzoraka ocjenjuju se prema Uredbi o kakvoći voda za kupanje („Narodne novine“ br. 51/14).
Prema zadnjim dobivenim rezultatima, voda za kupanje na Zarečkom krovu je dobra. Izvješće o ispitivanju vode od 15.07.2015. možete pogledati ovdje.

Gradu Pazinu odobreno 100.000 kuna za prilagodbu sanitarnog čvora Osnovne škole osobama s invaliditetom

zoki1

 

Potpisivanjem ugovora u Petrinji od strane ministra branitelja Predraga Freda Matića i predstojnika Ureda Grada Pazina Zorana Slokovića, 14. srpnja 2015. godine potpisan je Ugovor između Grada Pazina i Ministarstva branitelja na 100.000 kuna za uređenje sanitarnog čvora u Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pazin prilagođenog za osobe s invaliditetom.

Ugovore su preuzeli predstavnici 17 jedinica lokalne i regionalne samouprave s područja cijele Hrvatske, među njima je i Grad Pazin, za ukupnu vrijednost projekta, čija je realizacija krenula završetkom nastave, 241 tisuću kuna. Među istarskim gradovima, projekti su odobreni Gradu Labinu te Općini Svetvinčenat.

Saznajte više »

Upitnik o cukerančićima

Istarski cukerančićLAG “Središnja Istra” zajedno s Gradom Pazinom, Udruženjem obrtnika Pazin i slastičarima s područja grada Pazina pokreće inicijativu zaštite cukerančića kako bi se tradicija izrade te slastice očuvala od zaborava. Postupak zaštite obuhvaća i istraživanje o povijesti i tradiciji izrade cukerančića. Iz toga razloga LAG “Središnja Istra” provodi anketu koju svatko može pronaći i ispuniti na sljedećem linku: http://goo.gl/forms/5k3v2iDQxM

 

Radi se na Informatoru -Senior Star

Jedan od zadataka u realizaciji projekta Senior Star je izrada Informatora u tiraži od  4.400 komada koji bi se distribuiralli širom Pazinštine kroz podružnice Gradske udruge umirovljenika Pazina. Ovih se dana intenzivno počelo raditi na tom zadatku za što je u proračunu projekta planirano 17.600 kuna.

Saznajte više »

RIM 2015 – Poziv na iskazivanje interesa za pružanje ugostiteljskih usluga

Rim 2014Grad Pazin i ove godine obilježava blagdan Rim zabavnim i kulturno-umjetničkim programom na Trgu slobode prvu subotu u kolovozu – 1.8.2015. s početkom oko 18.30 sati. U programu će sudjelovati razni izvođači, a kao glavni izvođač gostovat će popularna hrvatska pop-dance grupa COLONIA koja s nastupom započinje oko 23.00 sata a izmjenjivat će se sa Alfa Time Bandom do kasnih noćnih sati. Predviđeno trajanje programa je do 4.00 sata.

Ovaj tradicionalni vjerski blagdan crkveno se obilježava 2. kolovoza koncelebriranom svetom misom u vrtu franjevačkog samostana.

Poziv na iskazivanje interesa za pružanje ugostiteljskih usluga objavljen je u nastavku ovoga teksta. Rok za dostavu ponuda ističe 22. srpnja u 12.00 sati.

Saznajte više »

Srpanjski gost Kuće za pisce – Hiže od besid, Ermis Lafazanovski predstavio svoj rad

Makedonski Ermis Lafazanofskipisac Ermis Lafazanovski u srijedu se predstavio publici u pazinskoj Kući za pisce – Hiži od besid. Kazao je kako je oduvijek htio  biti romanopisac, ali svoj je književni rad započeo kratkim pričama ili kako ih je on nazvao – počecima romana. Ipak, njegova želja o tome
da postane romanopisac ostvarila se te on danas iza sebe ima romane „Plemić“ (1997.), „Opisivač“ (2001.), „Roman o oružju“ (2003.),  „Hrapeško“ (2006.), „Nedjelja“ (2009.), te roman „Istorija ljudi koji su umrli od straha“ (2013.). Od ovih romana na hrvatski preveden je Saznajte više »

Sjednice Gradskog vijeća
Brzi linkovi
Web kamera
Pazin webcam
Vrijeme u Pazinu
Pazin Kolodvorska 23.0°C
Vanjski linkovi
Važnije lokacije u gradu

Prikaži Pazin na većoj karti
Događanja u gradu
Kino: Poltergeist, američki horror
Spomen dom
Kino: TED 2., američka komedija
Spomen dom
RIM 2015
Trg slobode, Pazin
Večer hrvatskih klapa
Trviž
Fešta od bire
Sveti Lovreč

Copyright Grad Pazin . Sva prava pridržana.