Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Pazin, sjedište Istarske županije

...grad u kojem je ugodno živjeti
Oglasna ploča
Izbori za vijeća mjesnih odbora 17.5.2015.
Vizija Grada Pazina

Pazin, sjedište Istarske županije, grad u kojem je ugodno živjeti i koji će u skladu s interesima i potrebama građana osmišljavati i osiguravati uvjete za gospodarski i društveni razvitak, te kvalitetniju zaštitu kulturnih, povijesnih i prirodnih vrijednosti pazinštine

Natječaji
Dokumenti
Brošure


Ostale kategorije
Arhiva članaka
Novosti

Svjetski dan knjige i Noć knjige u Pazinu

23. travnja obilježava se Svjetski dan knjige i autorskih prava, proglašen 1995. na Glavnoj skupštini UNESCO-a, kao simbolični datum u svjetskoj književnosti, jer su toga dana 1616. umrli Miguel de Cervantes, William Shakespeare i Inca Garcilaso de la Vega. Istog su datuma tijekom godina rođeni ili umrli ugledni autori kao što su Maurice Druon, K. Laxness, Vladimir Nabokov, Josep Pla i Manuel Mejía Vallejo.  Saznajte više »

03.05.2015. Međunarodni dan pješačenja u Pazinu po 19. put

međ dan pj

Planinarsko društvo Pazinka s ciljem popularizacije staza i ljepote Pazinštine po 19. put u nedjelju 03. svibnja 2015.godine provodi ovu manifestaciju, na koju tradicionalno dolaze izletnici i planinari iz cijele Istre, Rijeke, Slovenskog Primorja i drugi. Ove godine zamišljen je obilazak staze „Dolinom mlinova“. Na stazu se kreće u 9.00 sati sa parkiralištu iza Spomen doma u Pazinu. Nakon toga krećemo starim dijelom grada do Kaštela, preko mosta Vršić, te preko staze Zip Line do hotela Lovac.

Saznajte više »

Pogledajte film o Pazi(n), proračunu!

pazinproracunpngPoštovane građanke i građani, na ovom linku: www.youtube.com možete pogledati film o projektu Pazi(n), proračun! kojeg su Gong, Grad Pazin i Društvo “Naša djeca” Pazin provodili u 2014. godini.
Nadamo se da smo, iako amaterski, ipak uspjeli dočarati djelić atmosfere, ali i objasniti sam proces. Film će uskoro dobiti i engleske titlove. 

Saznajte više »

Javni poziv – stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa

Na temelju članka 93. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi („Narodne novine“ broj 86/08. i 61/11.), članka 34. Statuta Grada Pazina („Službene novine Grada Pazina“ broj 17/09., 4/13. i 23/14.) i Plana prijma na stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa u upravna tijela Grada Pazina za 2015. godinu („Službene novine Grada Pazina“ broj 08/15.), Gradonačelnik Grada Pazina dana 16. travnja 2015. godine objavljuje Javni poziv za dostavu prijava za stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa u upravnim tijelima Grada Pazina.doc

Ni kiša ih nije spriječila

DSC_0363U subotu, 18. travnja 2015. godine unatoč kiši na pješačenje “Hoditi i zdravi biti” (koje je dio nacionalnog programa “Živjeti zdravo”) odazvalo se pedesetak najhrabrijih pješaka. Pod vodstvom članova Planinarskog društva Pazinka pješačilo se kraćom i dužom stazom. Kraća staza išla je od Spomen doma u Pazinu do Gortanovog brijega gdje je za sve bilo organizirano mjerenje krvnog tlaka u suradnji s Istarskim domovima zdravlja, Ispostave Pazin.  Saznajte više »

“Zelena čistka” u Gradu Pazinu, 18.4.2015.

U ovogodišnjoj akciji Zelena čistka u suradnji sa mjesnim odborima organizirano će se čistiti dvije lokacije i to divlje odlagalište locirano između Katuna Lindarskog i Zabrežani u Mjesnom odboru Zabrežani te divlje odlagalište kod sela Belići u Mjesnom odboru Grdoselo.

Saznajte više »

Poziv na prezentaciju novog Zakona o udrugama te razgovor o osnivanju Zajednice KUD-a Istarske županije

Upravni odjel za kulturu Istarske županije u suradnji sa Istarskom kulturnom agencijom (IKA) te Udrugom za razvoj civilnog društva SMART organizira prezentaciju Novog zakona o udrugama te prezentaciju i razgovor o osnivanju Zajednice kulturno- umjetničkih društava Istarske županije koji će se održati u utorak 21.04. , s početkom u 17:00 u “Dvorani Istra” Pučkog otvorenog učilišta Pazin (Spomen dom). Poziv i više informacija preuzmite ovdje.

Pazi(n) proračun! predstavljen u Saboru: Transparentni proračuni – manji deficit i dug, veće povjerenje građana

foto7

Praksa participativnog odlučivanja u Hrvatskoj još je uvijek rijetka i stoga su vrlo značajni primjeri poput Pazina, koji je čak za uključivanje građana u izradu proračuna Grada Pazina za 2015. godinu u sklopu projekta „Pazi(n) proračun“ nagrađen kao primjer najbolje prakse uključivanja javnosti u odlučivanje u Hrvatskoj. Primjeri dobre prakse su i gradovi Crikvenica te Rijeka, između ostalog i svojim proračunima u malom,, no spomenuta trojka još uvijek je iznimka, a ne pravilo unatoč tome što uključivanje građana u proces donošenja proračuna ima mnogobrojne koristi.

Saznajte više »

Pješačenje “Hoditi i zdravi biti”

Hoditi i zdravi bitiZavod za javno zdravstvo Istarske županije u suradnji s Ministarstvom zdravlja organizira u Istarskoj županiji početak provedbe nacionalnog programa „Živjeti zdravo“.

Na poziv Istarskog zavoda za javno zdravstvo u akciju su se uključili gradovi Pula, Umag, Poreč, Rovinj, Labin i Pazin, a jedna od aktivnosti je organizacija pješačenja pod nazivom „Hoditi i zdravi biti“ u subotu, 18. travnja 2015. godine. 

Saznajte više »

Pazin pozvao Istarske hoteljere na suradnju

U organizaciji udruge „Istra Inspirit“ i Grada Pazina, danas, 13. travnja 2015. godine, u sobi Julesa Vernea u Pazinskom kaštelu, održan je sastanak sa predstavnicima hotelskih kuća u Istri kako bi im se približio projekt „Istra Inspirit“ te potaknula turistička suradnja s Gradom Pazinom.

Saznajte više »

Sjednice Gradskog vijeća
Brzi linkovi
Web kamera
Pazin webcam
Vrijeme u Pazinu
Pazin 13.8°C
Vanjski linkovi
Važnije lokacije u gradu

Prikaži Pazin na većoj karti
Događanja u gradu
files.puckouciliste-pazin.hr | 521: Web server is down

Error 521 Ray ID: 1ddddb7024661a72 • 2015-04-27 22:10:23 UTC

Web server is down

You

Browser

Working
Vienna

CloudFlare

Working
files.puckouciliste-pazin.hr

Host

Error

What happened?

The web server is not returning a connection. As a result, the web page is not displaying.

What can I do?

If you are a visitor of this website:

Please try again in a few minutes.

If you are the owner of this website:

Contact your hosting provider letting them know your web server is not responding. Additional troubleshooting information.

Copyright Grad Pazin . Sva prava pridržana.