Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Pazin, sjedište Istarske županije

...grad u kojem je ugodno živjeti
Novosti

Obilježen Međunarodni dan civilne zaštite

2Povodom 1. ožujka – Međunarodnog dana civilne zaštite gradonačelnik Renato Krulčić danas, 2. ožujka 2015. godine održao je prijem u velikoj vijećnici Grada Pazina.

Prijemu su prisustvovali predstavnici Područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Vatrogasne zajednice Istarske županije i Područne vatrogasne zajednice Pazin, načelnici susjednih općina, članovi Stožera ZiS Grada Pazina i susjednih općina, članovi Zapovjedništva civilne zaštite Grada Pazina, predstavnici pravnih subjekata sustava zaštite i spašavanja, predsjednik Gradskog vijeća Boris Demark te pročelnici Gradske uprave.

Saznajte više »

U novoj dvorani otvoreni 10. Dani meda

Dječja degustacija 1Svečano otvorenje jubilarnih 10. Dana meda održalo se u petak, 27. veljače 2015. godine u novoj Školskoj gradskoj sportskoj dvorani u Pazinu.
Dane meda otvorio je pomoćnik ministra poljoprivrede Zoran Vasić, kojeg je prije otvorenja u prostorijama gradske uprave primio gradonačelnik Renato Krulčić sa suradnicima.

Saznajte više »

Osnovnoj školi, knjižnici i LAG-u Središnje Istre odobreni projekti na natječaju Zaklade

dlogo22

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva, objavila je rezultate natječaja Mali projekti za bolje sutra i Razvoj društva koji je bio otvoren do 15. prosinca 2014. Na popisu odobrenih financijskih potpora od 15. veljače 2015. godine našli su se i tri pazinska projekta. U natječaju Mali projekti za bolje sutra odobreno je sedam projekata, među kojima se je našao projekt Čitaj (o) psu – R.E.A.D. od Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin kojoj je odobreno 9.600,00 kn koji će provesti u partnerstvu s udrugom za Pet Therapy Indificienter Vinkuran, a cilj projekta je poboljšavanje čitalačkih i komunikacijskih vještina kod učenika putem aktivnosti i terapija uz asistenciju registriranih terapijskih timova koristeći metodu čitanja životinjama (psu).

Saznajte više »

Poziv na prezentaciju poticajnih mjera u poduzetništvu za 2015. godinu

Grad Pazin zajedno sa Udruženjem obrtnika Pazin i Lokalnom akcijskom grupom „Središnja Istra“ organizira prezentaciju poticajnih mjera u poduzetništvu za 2015. godinu.

Pozivamo vas da nam se pridružite 02. ožujka 2015. godine (ponedjeljak) u 17,00 sati u Velikoj vijećnici Grada Pazina (Družbe sv. Ćirila i Metoda 10, Pazin, II kat).  Saznajte više »

Grad Pazin i ustanove zajedno u povlačenju sredstava iz Europskih fondova

1Ponedjeljak, 23. veljače 2015. godine održana je sjednica Gradonačelnikova kolegija na kojoj su bili prisutni: Renato Krulčić, gradonačelnik; Maja Stranić Grah, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i proračun, Nevija Srdoč, pročelnica Upravnog odjela za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti, Daniel Maurović, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav, prostorno uređenje i graditeljstvo,

Saznajte više »

Predstavljen projekt Senior Star

starDanas, 23. veljače je na konferenciji za novinare u Klubu umirovljenika Pazina predstavljen  projekt Senior Star. Informacije su iznijeli Vinko Cerovac, predsjednik Udruge umirovljenika Pazina i Nevija Srdoč u ime Grada Pazina. Udruga je nositelj projekta dok je Grad partner, a u svemu je aktivno sudjelovao i LAG središnje Istre. Ured za udruge pri hrvatskoj Vladi je, nakon detaljne analize, dao zeleno svjetlo te je ovaj projekt prihvaćen i financiran s 196 tisuća kuna od  Europskog socijalnog fonda te je za njegovu provedbu zaposlena jedna osoba.

Saznajte više »

Otvoren Javni poziv za mikrokredite HAMAG-BICRO-a

21. 02. 2015. godine otvoren je Javni poziv za mikrokredite HAMAG-BICRO-a, namijenjen poduzetnicima početnicima koji posluju do 24 mjeseca, ili onima koji tek namjeravaju započeti poduzetničku aktivnost. Najniži iznos kredita iznosi 10.000,00, a najviši 120.000,00 kuna, uz fiksnu kamatnu stopu od svega 0,99 % godišnje (efektivna kamatna stopa 1,09 %). Rok otplate je do 5 godina, uključujući i poček do maksimalno šest mjeseci. Jedini instrument osiguranja je zadužnica. Kredit se otplaćuje u jednakim kvartalnim ratama. Namijenjen je za ulaganja u osnovna i obrtna sredstva.

Saznajte više »

Sjednice Gradskog vijeća
Brzi linkovi
Web kamera
Pazin webcam
Vrijeme u Pazinu
Pazin Kolodvorska 5.1°C
Vanjski linkovi
Važnije lokacije u gradu

Prikaži Pazin na većoj karti
Događanja u gradu
Kazalište Planet art Zagreb "Ritina Škola"
Spomen dom, velika dvorana
Dan žena s Terezom Kesovijom
Velika dvorana Spomen doma, Pazin
Magnus live: SILENTE
Magnus, Pazin
Koncert u Bunkeru: MIKI SOLUS
Bunker, Pazin
15. Mali kanat
Spomen dom, dvorana Istra
Supci pod mavricun
Grimalda

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.