Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Ni ga ča je Pazin, srce i duh Istre

…nezaobilazno srce Istre, sjedište Istarske županije
Oglasna ploča
Vizija Grada Pazina

Ni ga ča je Pazin, srce i duh Istre.

Pazin - nezaobilazno srce Istre, sjedište Istarske županije, u kojem su stanovnici poduzetni i ugodno žive. Siguran i otvoren, grad po mjeri čovjeka, obrazovno i kulturno središte koje čuva istarski identitet i koristi tradiciju za stvaranje novih vrijednosti.

Natječaji
Dokumenti
BrošureOstale kategorije
Arhiva članaka
Novosti

Izvješće Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije o ispitivanju vode za kupanje na lokaciji Zarečki krov – Pazinski potok

8130.Slapovi_Pazincice-Slap_Zarecki_KrovIspitivanja vode za kupanje na lokaciji Zarečki krov – Pazinski potok vrši se dinamikom uzimanja uzoraka svakih 15 dana. Ispitivani pokazatelji uzoraka ocjenjuju se prema Uredbi o kakvoći voda za kupanje („Narodne novine“ br. 51/14).
Prema zadnjim dobivenim rezultatima, voda za kupanje na Zarečkom krovu je izvrsna. Izvješće o ispitivanju vode od 23.07.2016. možete pogledati ovdje5.pdf

 

 

Najavljen program Rim-a 2016

plakat Pazin RIM 2016 (za web)Danas, 27. srpnja 2016. godine održana je konferencija za medije na kojoj je u Maloj vijećnici Grada Pazina predstavljen program obilježavanja tradicionalnog blagdana Rim.

Koncelebrirana sveta misa u vrtu Franjevačkog samostana održava se na sam blagdan Rim, u utorak 2.kolovoza u 10:00 sati, dok će se zabavni program za građanstvo održati prvu subotu nakon blagdana, 6. kolovoza. Saznajte više »

Ljetovanje djece u Odmorištu Špadići pri kraju

2. smjena veliki valovi 3

Osnovna škola Vladimira Nazora u suradnji sa Gradom Pazinom i općinama pazinštine i ove godine je organizirala ljetovanje učenika u Dječjem odmaralištu Špadići u Poreču. Učenici su bili raspoređeni u četiri smjene od kojih je prva ušla u odmaralište 02. srpnja, dok će zadnja biti ondje do 30. srpnja. Saznajte više »

Program kreditiranja poduzetnika “Poduzetnik-Istra 2016”

idaIŽPotpisivanjem Ugovora o poslovnoj suradnji na provedbi Programa kreditiranja poduzetnika “ Poduzetnik – ISTRA 2016“, stvoreni su uvjeti za osiguranje povoljnih kredita poduzetnicima.
Nova kreditna linija realizirati će se s poslovnim bankama:
– Istarska kreditna banka Umag d.d. Umag i
– PBZ banka d.d. Zagreb. Saznajte više »

“E-impuls” – Poziv za dostavu projektnih prijava – bespovratna sredstva za poduzetnike i obrtnike

EU fondoviMinistarstvo poduzetništva i obrta objavilo je 21. srpnja 2016. Poziv na dostavu projektnih prijava „E-Impuls“. U sklopu provedbe Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. dodijelit će se bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj u ukupnom iznosu od 250.000.000,00 kuna mikro i malim poduzećima.

Saznajte više »

Ivana Bodrožić u Kući za pisce – Hiži od besid

_MG_2416Prošlog se tjedna u Kući za pisce – Hiži od besid održalo književno druženje s autoricom Ivanom Bodrožić, prošlogodišnjom dobitnicom nagrade “Edo Budiša”. Ivana je književnu nagradu Istarske županije dobila za svoju zbirku kratkih priča “100% pamuk” u kojoj se nalazi 15 priča čiji su glavni likovi uglavnom žene u različitim socijalnim kontekstima. Ivanu je na književnom druženju publici predstavio Davor Šišović. Saznajte više »

Obavijest za šumoposjednike

lijepa_sumaJavna rasprava Programa za gospodarenje šumama šumoposjednika za privatne šume na području Grada Pazina, za katastarske općine: Zamask, Kašćerga, Grdoselo, Trviž, Beram i Pazin, održati će se u petak 22. srpnja 2016. godine u vijećnici Grada Pazina s početkom u 19,00 sati. Saznajte više »

Postavljena autobusna nadstrešnica u Jureši

autobusna Jureši- 3Nadomak naselja Jureši kraj Pazina postavljena je početkom ovoga tjedna autobusna nadstrešnica koja je dio projekta „Pazi(n) proračun!“, a izglasana je na javnoj raspravi u kojoj su sudjelovali žitelji Mjesnog odbora Stari Pazin sredinom rujna prošle godine.

Postavljanju autobusne nadstrešnice prethodilo je određivanje točne lokacije i traženje suglasnosti o postavljanju od privatnog vlasnika katastarske čestice, nakon čega se pristupilo izradi betonskog postolja koje je izvela tvrtka Valter transporti iz  Zgrablići, dok je autobusnu nadstrešnicu izradila i postavila tvrtka Euromodul iz Rijeke. Vrijednost ukupnih radova iznosi približno 29.000,00 kuna koje u potpunosti financira Grad Pazin.

Postavljanjem autobusne nadstrešnice poboljšana je cestovna infrastruktura, a pridonijelo se i na sigurnosti te kvaliteti prijevoza građana, posebno učenika iz Jureši i okolnih mjesta koji će sada imati ugodnije mjesto za čekanje školskog autobusa. Saznajte više »

Proslava RIM-a: Poziv na iskazivanje interesa

plakat Pazin RIM 2016 (za web)Proslava tradicionalnog blagdana RIM u Pazinu, održati će se dana 06. kolovoza 2016. godine na Trgu slobode i u ulici 25. rujan u Pazinu. Poslijepodnevni program na Trgu slobode počinje oko 19:00 sati kulturno-zabavnim programom raznih izvođača. Večernji program počinje u 21.00 sat nastupom predgrupe Top of the pops nakon kojeg nastupa glavni izvođač popularni JOLE. Program završava u 05,00 sati.

Predmet ovog poziva na iskazivanje interesa su lokacije za pružanje ugostiteljskih usluga i postavljanja naprava za zabavu.

Saznajte više »

Na Lindaru proslava Mohorove

mohorova_2016_plakatTradicionalna proslava pučke fešte Mohorove u Lindaru ove se godine održava od 15. do 17. srpnja. Program Mohorove 2016. sastoji se od sportsko-rekreativnog programa, društveno zabavne večeri te kazališne večeri U Lindaru gradu na lindarskoj Forteci uz predstavu “Rinimo ga naprid”. U organizaciju programa uključeni su svi Lindarci, a programi su namijenjeni i prilagođeni svim uzrastima – od najmlađih do najstarijih.

Saznajte više »

Sjednice Gradskog vijeća
Brzi linkovi
Web kamera
Pazin webcam
Kamera uživo
Vrijeme u Pazinu
Pazin Kolodvorska 23.8°C
Vanjski linkovi
Važnije lokacije u gradu

Prikaži Pazin na većoj karti
Događanja u gradu
20. susret harmonikaša
Zabrežani
15. Večer hrvatskih klapa
Trviž
Ciklus koncerata Mandolato Boardwalk: ORIDANO GYPSY JAZZ
Bunker, Pazin
RIM 2016
Pazin, Trg slobode
Festival fantastične književnosti
Pazin
Ciklus Jazzva puna glazbe: JAZZ TRIO CHUI
Pazin-Spomen dom
24. Smotra narodne glazbe i plesa Središnje i Sjeverne Istre
Terasa Spomen doma
Festival Sedam dana stvaranja
Pazinski kaštel

Copyright Grad Pazin . Sva prava pridržana.