Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Ni ga ča je Pazin, srce i duh Istre

…nezaobilazno srce Istre, sjedište Istarske županije
Oglasna ploča
Vizija Grada Pazina

Ni ga ča je Pazin, srce i duh Istre.

Pazin - nezaobilazno srce Istre, sjedište Istarske županije, u kojem su stanovnici poduzetni i ugodno žive. Siguran i otvoren, grad po mjeri čovjeka, obrazovno i kulturno središte koje čuva istarski identitet i koristi tradiciju za stvaranje novih vrijednosti.

Natječaji
Dokumenti
BrošureOstale kategorije
Arhiva članaka
Novosti

U subotu počinje Malonogometna “La Marenda” liga Pazina

malinogomet

Ovog vikenda u pazinskoj Školsko – gradskoj sportskoj dvorani započinje jedno od najpopularnijih sportskih u Pazinu – Malonogometna “La Marenda” liga Grada Pazina 2015/2016. Prva će se utakmica igrati u subotu (5. prosinca) s početkom u 16 sati, a igrat će Varioci i Tornado. Raspored utakmica možete pogledati niže u članku.
Saznajte više »

“Pazi(n) proračun!”: Uoči izglasavanja pazinskoga proračuna održava se javna rasprava: Proračun Grada Pazina za 2016. – što, kako i koliko?

Pozivamo vas na opću javnu raspravu o Prijedlogu proračuna Grada Pazina za 2016. godinu, koji će se 17. prosinca 2015. naći pred Gradskim vijećem u 2. čitanju, kad bi trebao biti i usvojen.

Rasprava će se održati u ponedjeljak, 7. prosinca 2015. u Spomen domu (mala koncertna dvorana) s početkom u 18 sati.

Saznajte više »

Festival palačinki u Pazinu

slika 3

Grad Pazin i ove godine u suradnji sa Udruženjem obrtnika Pazin, Pučkim otvorenim učilištem Pazin i LAG-om Središnja Istra organizira Festival Palačinki u pazinskom Spomen domu kojim započinje bogati program Veselog prosinca u Pazinu.

Festival palačinki održat će se uoči svetog Nikole, u subotu 5.12.2015. s početkom u 10.00 sati u Spomen domu Pazin. Program traje do 20.00 sati nakon kojega je organiziran After Party uz Duo Stand by do 22.00 sata.

Saznajte više »

Vox mini populi po prvi put na sjednici Gradskog vijeća

foto2

Jučerašnju (25.11.2015.) sjednicu Gradskog vijeća Grada Pazina po prvi puta otvorili su osnovnoškolci iz Društva „Naša djeca“ Pazin, ujedno i članovi Učeničkog vijeća Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin. Njih petero (učenici Martin, Lana , Jurica, Frančeska i Ian) izrazilo je javno po prvi put na najvišem političkom tijelu odlučivanja svoje želje i potrebe.

Saznajte više »

Božićni sajam Veseli prosinac – Javni poziv izlagačima

veseli-prosinac-u-Pazinu-zlatna-860x413Pozivamo sve pravne i fizičke osobe registrirane za obavljanje prodaje robe a koje imaju u svom asortimanu: ukrasne i umjetničke predmete, nakit, božićno-novogodišnje ukrase, igračke, čestitke, suvenire, svijeće, aranžmane, zatim prigodne prehrambene proizvode kao što su bomboni, kolači, orasi, lješnjaci, tradicionalni Istarski proizvodi (med, vino, rakija…), i druge predmete opće uporabe, te zainteresirane pravne i fizičke osobe registrirane za obavljanje ugostiteljske djelatnosti na otvorenom prostoru  da iskažu interes za sudjelovanje na Božićnom sajmu u Pazinu.

Sajam će se održati na štandovima u Pazinu na Trgu Slobode,u natkrivenom prostoru sa pozornicom u razdoblju od 16. do 24. prosinca 2015. godine. Sajam će se odvijati u trajanju od 10:00 do 20:00 sati, uz obavezu sudjelovanja izlagača svaki dan najkraće od 10:00 do 16:00 sati. Saznajte više »

U tijeku prijave za radionice “Osnove rada u zajednici”

images MRRAK

 

U tijeku su prijave za radionice “Osnove rada u zajednici” koje će se održati 08. prosinca 2015. u pazinskom Društvenom centru “Veli Jože”. Radionica se provodi u okviru programa MRRAK – Mreža za razvoj regionalnih kapaciteta. Radionice će trajati u vremenu od 09.00 do 16.00 sati. Sudjelovanje na radionici se ne naplaćuje. Radionice će voditi Milan Medić. Sve zainteresirane molimo da se prijave na putem prijavnice najkasnije do 06. prosinca 2015. na e-mail: [email protected]

Saznajte više »

U DC “Rojc” održana prezentacija natječaja za pružanje asistencije osoba s invaliditetom

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnoga društva je u prostorima Dnevnog boravka Društvenog centra Rojc u utorak održala prezentaciju Poziva za prijavu
trogodišnjih programa udruga koje pružaju usluge osobne asistencije osobama s invaliditetom. Ove je godine nešto više od 600 osoba s invaliditetom na području Republike Hrvatske koristilo usluge Saznajte više »

Pazinski osnovnoškolci obilježili Međunarodni dan tolerancije

milenijska2

U ponedjeljak, 16. studenog 2015. godine pazinski osnovnoškolci obilježili su Međunarodni dan tolerancije. Nekoliko minuta prije podne, učenici su sa svojim učiteljima izašli u školsko dvorište gdje su formirali redove držeći u rukama dugine boje koje simboliziraju toleranciju.

S obzirom da je današnji dan proglašen i Danom žalosti, učenici su minutom šutnje, u vrijeme kada se oglasila gradska sirena, odali počast žrtvama terorističkog napada koji se u petak dogodio u Parizu.

Osim zajedničke fotografije koja je realizirana u suradnji s djelatnicima Fotocentra Pazin, učenicima je pročitan tekst o važnosti tolerancije u svakodnevnom životu s naglaskom na činjenicu da

mir počinje i prestaje samo u našim srcima i da smo svaki za sebe, svakog dana, odgovorni za vlastite odluke i postupke.

Javni poziv za prikupljanje projektnih ideja/projekata za provedbu Strategije razvoja Grada Pazina od 2015. do 2020. godine

StrategijaU svrhu identificiranja projektnih ideja i projekata te izrade baze projekata, Koordinacijski odbor za provedbu Strategije razvoja Grada Pazina od 2015. do 2020. godine, raspisuje Javni poziv za prikupljanje projektnih ideja u skladu sa Strategijom razvoja Grada Pazina od 2015. do 2020. godine. Saznajte više »

Humanitarni koncert “Mislimo na vas” u Pazinu

PLAKAT LIONS CLUB-smanjenaLions club Poreč – ogranak Pazin organizira u petak,  20.11.2015. godine u velikoj koncertnoj  dvorani Spomen  doma  s  početkom  u  19  sati humanitarni  koncert  pod  nazivom  „MISLIMO  NA  VAS“.
Sva prikupljena sredstva na koncertu  namijenjena su Društvu tjelesnih invalida Pazin , Udruzi  gluhih  i  nagluhih Pazin, Udruzi  za  inkluziju   Pazin te  ostalim  potrebitima.    Saznajte više »

Festival palačinki – poziv izlagačima (štandovi)

logoPučko otvoreno učilište Pazin (u daljnjem tekstu: Organizator), Grad Pazin, Udruženje obrtnika Pazin i LAG Središnja Istra i ove godine organiziraju Festival palačinki, manifestaciju koja je prošle godine polučila vrlo veliki interes šire javnosti sa individualnim i organiziranim posjetima iz čitave Istre i šire te snažnim medijskim odjekom.

Pozivamo sve zainteresirane obrtnike, OPG-ove i druge koji su zainteresirani za prezentaciju i prodaju proizvoda iz svoje ponude (u daljnjem tekstu: Izlagači) na Festivalu palačinki da iskažu interes za sudjelovanje.

Festival palačinki će se održati u prostoru Spomen doma i u šatoru na platou ispred Spomen doma u Pazinu, na adresi Šetalište Pazinske gimnazije 1, u subotu 5. prosinca 2015. godine u vremenu od 10:00 do 20:00 sati. Saznajte više »

Sjednice Gradskog vijeća
Brzi linkovi
Web kamera
Pazin webcam
Kamera uživo
Vrijeme u Pazinu
Pazin Kolodvorska 3.4°C
Vanjski linkovi
Važnije lokacije u gradu

Prikaži Pazin na većoj karti
Događanja u gradu
Kino: DOBRI DINOSAUR, animirani
Spomen dom
Kino: U SRCU MORA
Spomen dom
17. glazbeni festival "ALL YOU NEED IS LOVE"
Spomen dom, velika dvorana
Kino: PAN
Spomen dom
Kino: Pripravnik
Spomen dom
Kino: Obitelj u najam
Spomen dom
Kino: Život je truba
Spomen dom
Kino: U srcu mora
Spomen dom
Kino: MOST ŠPIJUNA
Spomen dom
Veseli prosinac
Trg slobode,Pazin
Kino: RATOVI ZVIJEZDA: Sila se budi
Spomen dom
Kino: RATOVI ZVIJEZDA: Sila se budi
Spomen dom

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.