Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Ni ga ča je Pazin, srce i duh Istre

…nezaobilazno srce Istre, sjedište Istarske županije
Oglasna ploča
Vizija Grada Pazina

Ni ga ča je Pazin, srce i duh Istre.

Pazin - nezaobilazno srce Istre, sjedište Istarske županije, u kojem su stanovnici poduzetni i ugodno žive. Siguran i otvoren, grad po mjeri čovjeka, obrazovno i kulturno središte koje čuva istarski identitet i koristi tradiciju za stvaranje novih vrijednosti.

Natječaji
Dokumenti
BrošureOstale kategorije
Arhiva članaka
Novosti

Od Vodnjanca koji je papi pisao bule do ubijenog sindikalca

adag3151093

Čitav niz eminentnih povjesničara, povjesničara umjetnosti, publicista, svećenika, novinara, pisaca i pjesnika izredao se na tradicionalnom 41. povjesničarskom skupu Pazinski memorijal koji se već treću godinu zaredom u dvorani Istra pazinskog Spomen doma održao na temu “Istaknute ličnosti iz života Istre u 20. stoljeću”.

Saznajte više »

Robert Perišić u Kući za pisce – Hiži od besid

Povratak Roberta Perišića u Pazin nakon 6 godina s novim romanom „Područje bez signala“

U srijedu, 7. listopada u Kući za pisce- Hiži od besid održat će se predstavljanje knjige „Područje bez signala“ autora Roberta Perišića. O svom novom romanu autor je za tportal rekao: „Prethodni i novi roman nisu toliko blizu, ne toliko koliko bi se moglo očekivati. Postoji određena povezanost, na primjer – neki moj tip paradoksalnih situacija i likova koji nisu toliko patetično u sebi, nisu oni koji sami sebe ne mogu autoironijski sagledati i komentirati. To se probija kroz neku vrstu humora koji oni upućuju sami sebi i svojoj poziciji u kojoj su se zatekli, koja povremeno izgleda suludo. Saznajte više »

Obilježen Međunarodni dan starijih osoba u Pazinu

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba 1. listopada  Gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić, je već tradicionalno sa svojim suradnicima prisustvovao obilježavanju Međunarodnog dana starijih osoba u prostorijama Dnevnog boravka Pazin u kojem se provodi projekt „Organizirane aktivnosti za starije osobe u Gradu Pazinu“, čiji je nositelj Gradsko društvo Crvenog križa Pazin.

Saznajte više »

Završio ciklus javnih rasprava po mjesnim odborima u sklopu projekta Pazi(n) proračun

Pazin-proracunJavnim raspravama koje su održane za mjesni odbor Pazin 29. rujna, i Mjesni odbor Stari Pazin 30. rujna, završio je ciklus od deset javnih rasprava održanih za područja svih 12 mjesnih odbora Grada Pazina u sklopu projekta Pazi(n) proračun. Na javnim raspravama građani su mogli direktno utjecati na odabir malih komunalnih akcija koje će se realizirati na području njihovog mjesnog odbora u 2016. godini.  Saznajte više »

Obavijest o nastavku štrajka u srijedu, 30. rujna 2015.

Štrajk Sindikata hrvatskih učitelja nastavlja se jer pregovori s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta nisu uspjeli.

Budući da se mali broj učitelja javio za rad nismo u mogućnosti organizirati nastavu u cijelosti.

Nastava će se u srijedu, 30. rujna 2015. održati u PŠ Sveti Petar u Šumi za sve učenike, te u Glazbenom odjelu prema redovnom rasporedu sati.

O nastavku održavanja nastave u MŠ Pazin i ostalim područnim školama biti ćete obaviješteni putem ove stranice.

Zahvaljujem na razumijevanju.

Ravnateljica

Zdenka Turkalj-Čohilj

Benettonbasket uvjerljivo najbolji, Pazinci pobijedili Cedevitu

11.memorijalni_turnir_marijan_salamun_2015_(2)_620_350_s_c1

Nakon tri dana i odigranih šest utakmica BC Benettonbasket Treviso sa šest reprezentativaca Italije u rosteru (Mattteo Mana, Federico Martin, Eric Visentin, Matteo Bolcato, Alessandro Vendramin, Rocco Matteotti) uvjerljivo je i snažno osvojio prvo mjesto. Igra se temeljila na agresivnoj obrani po cijelom terenu u obrani i brzom protoku lopte u napadu, kada su pogotovo drugog i trećeg dana dana jednostavno samljeli protivnike.

Saznajte više »

Danas posljednji dan za prijavu na radionicu strateškog planiranja u Društvenom centru “Veli Jože”

Radionica “Strateško planiranje” bit će održana u četvrtak, 1. listopada 2015., u prostorijama Društvenog centra Veli Jože u Pazinu. Radionica se provodi u okviru partnerskog projekta “Mreža za razvoj regionalnih kapaciteta – MRRAK”. Trajat će jedan dan i sudjelovanje se ne naplaćuje, a svi zainteresirani se mogu prijaviti ma mail: [email protected] najkasnije do 29. rujna 2015. godine.

Saznajte više »

Otkrivena bista Vladimira Gortana

DSC_0713

U petak, 25. rujna 2015. godine, u pazinskom Parku velikana otkrivena je bista Vladimira Gortana, antifašista i borca za narodnu slobodu pogubljenog od strane fašističkog režima 1929. godine. Bista koja se ranije nalazila na u Parku velikana nestala je s postolja 2008. godine, pod okolnostima koje do danas nisu razjašnjene.

Saznajte više »

Obavijest o nastavku štrajka u utorak, 29. rujna 2015.

web5

S obzirom da se pregovori Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Sindikata Vertikale obrazovanja nastavljaju u utorak 29. rujna 2015. godine te velikog broja učitelja u štrajku, sutra nije moguće organizirati nastavu. O nastavku održavanja nastave bit ćete obaviješteni putem web stranica Škole i medija.

Prijevoz taj dan neće biti organiziran. Nastava u Glazbenom odjelu će se održati prema redovnom rasporedu sati i rasporedu učionica.

Zahvaljujemo roditeljima na razumijevanju! Za učenike koji taj dan dođu u školu bit će organizirano čuvanje.

Ravnateljica
Zdenka Turkalj-Čohilj

Obavijest za učenike i roditelje: traju pregovori Ministarstva i Sindikata

Dragi učenici, poštovani roditelji!

Danas poslije podne (28. rujna 2015.) nastavljaju se pregovori Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Sindikata Vertikale obrazovanja.

Budući da je veliki dio radnika u štrajku i ne znamo kako će završiti pregovori molim vas da i dalje pratite obavijesti na našoj web stranici, tijekom popodneva i večeri, o nastavku štrajka ili početku nastave.

Ravnateljica

Zdenka Turkalj Čohilj

Sjednice Gradskog vijeća
Brzi linkovi
Web kamera
Pazin webcam
Kamera uživo
Vrijeme u Pazinu
Pazin Kolodvorska 16.8°C
Vanjski linkovi
Važnije lokacije u gradu

Prikaži Pazin na većoj karti
Događanja u gradu
Dječji tjedan: "Paštetica"
Spomen dom
2. Festival pješačenja u Borutu
polazak iz Boruta
Kino: Maze runner -Labirint 2.
Spomen dom
Koncert pjevačkih zborova "Lovor" i "Roženice"
Spomen dom - dvorana Istra
Oj, živote - kazališna predstava Josipa Pejakovića
Spomen dom, velika dvorana
Martinja Beram - Rokaj Fest
Beram
Martinja Belaj
Belaj
Žive jaslice u Gračišću
Gračišće

Copyright Grad Pazin . Sva prava pridržana.