Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Ni ga ča je Pazin, srce i duh Istre

…nezaobilazno srce Istre, sjedište Istarske županije
Oglasna ploča
Vizija Grada Pazina

Ni ga ča je Pazin, srce i duh Istre.

Pazin - nezaobilazno srce Istre, sjedište Istarske županije, u kojem su stanovnici poduzetni i ugodno žive. Siguran i otvoren, grad po mjeri čovjeka, obrazovno i kulturno središte koje čuva istarski identitet i koristi tradiciju za stvaranje novih vrijednosti.

Natječaji
Dokumenti
BrošureOstale kategorije
Arhiva članaka
Novosti

Prijem povodom Dana policije

dsc_0585Pazin (28.09.2016.) Povodom Dana policije i njezina zaštitnika Sv. Mihaela – 29. rujna, u maloj vijećnici gradske uprave danas je organiziran prijem kojem su prisustvovali načelnik policijske postaje Pazin Valter Opašić, pomoćnica načelnika za poslove policije i promet Eliza Štoković, pomoćnik načelnika za poslove kriminalističke policije Dalibor Krajina i predstavnica policije za upravne poslove Kristina Miljavac, zatim predstavnici Grada Pazina – gradonačelnik Renato Krulčić, zamjenica gradonačelnika Mirjana Galant, pročelnici Maja Stranić Grah i Elvis Kliman, komunalni redar Mladen Pilat i predsjednik Komisije za promet Ivica Franković, te načelnik Općine Lupoglav Franko Baxa, načelnik Općine Motovun Tomislav Pahović i načelnik Općine Karojba Alen Rosić.

Saznajte više »

Gradonačelnik ugostio sudionike Međunarodnog festivala slikovnica „Ovca u kutiji“

box6U utorak popodne, prvog od četiri festivalska dana, gradonačelnik Renato Krulčić primio je u Velikoj vijećnici autore, ilustratore, prevodioce i organizatore festivala koji četiri dana gostuju u Pazinu, ili su domaćini, Međunarodnog festivalu slikovnica „Ovca u kutiji“.

Gradonačelnik je gostima uputio riječi dobrodošlice te iskazao zadovoljstvo što se ova zanimljiva i značajna manifestacija po prvi put održava u Pazinu, koji se svojom kulturnom strategijom odredio kao grad knjige. Saznajte više »

Poziv na predstavljanje natječaja za građanske akcije

foto1

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u suradnji s Gradom Pazinom organizira prezentaciju natječaja za građanske akcije „Naš doprinos zajednici“. Prezentacija će se održati u utorak, 04.10.2016. godine u prostorima Društvenog centra Veli Jože u Pazinu, na adresi 154. brigade Hrvatske vojske 5, s početkom u 17.00 sati. Predviđeno trajanje prezentacije je 30 minuta.

Iako se natječaj za građanske akcije kontinuirano raspisuje još od 2007. godine, od ovog natječaja uvedeni su noviteti vezani uz dokumentaciju koju je potrebno dostaviti te sam način prijave. Uvedene su online prijave, a papirnatim putem šalje se samo dokument za verifikaciju. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da dođu, saznaju korake koje podrazumijeva online prijava te postave pitanja za sve nedoumice koje imaju, a koje su vezane uz uvjete prijave.

Saznajte više »

„Važno je ne zatvarati oči pred nasiljem“

dsc_0520Dana 22. rujna 2016. godine, povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama u Pazinu u organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Pazina održano je interaktivno predavanje o Protokolu o postupanju u slučaju nasilja nad ženama i djecom. Predavanje je bilo namijenjeno djelatnicima Dječjeg vrtića Olga Ban Pazin, Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin, Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin i Pazinskog kolegija – Klasične gimnazije Pazin.
Saznajte više »

Održan prijem učenika Osnovne škole Drage Gervaisa iz Brešca – Općina Matulji te članova Udruge antifašističkih boraca i antifašista Liburnije

dsc_0497Pazin, 22. rujna 2016. – Gradonačelnik Renato Krulčić održao je prijem za učenike sedmih razreda Osnovne škole Drage Gervaisa iz Brešca – Općina Matulji s ravnateljicom škole Dijanom Pažin, te profesoricom Nerom Malbaša. Prijemu su prisustvovali i članovi Udruge antifašističkih boraca i antifašista Liburnije s predsjednikom Brankom Afrićem, članovi Udruge antifašista Pazin s predsjednikom Milanom Antolovićem, te učenici osmih razreda Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin s profesoricom Martinom Grubiša.

Saznajte više »

Istarska željeznica ima budućnost!

docek-vlakaDolaskom “slovenske makine” oznake 1274 u Pazin iz Divače započela je u utorak proslava 140. godišnjice puštanja u promet Istarske pruge. Vlak u kojem su bili slovenski željezničari na čelu s načelnicom Divače Alenkom Strucl Dovgan dočekali su istarski župan Valter Flego, pazinski gradonačelnik Renato Krulčić, njegov buzetski kolega Siniša Žulić i direktor Regionalne jedinice Zapad HŽ Infrastrukture Hrvoje Kostelić. Saznajte više »

Sutra u Pazinu obilježavanje 140 godina istarskih željeznica

plakat-140-godinaU utorak, 20. rujna 2016. u Pazinu se obilježava 140 godina otkako je u promet puštena pruga Divača-Pula i Kanfanar-Rovinj.

Inicijatori obilježavanja obljetnice su Inicijativa Vlakoljupci i podružnice željezničarskih sindikata u Istri, a organizaciju podupiru HŽ Infrastruktura, Croatia express, Istarska županija, gradovi Pazin, Pula i Buzet, turističke zajednice središnje Istre i Motovuna te mnogobrojne druge lokalne institucije, poznate pazinske tvrtke i  mali poduzetnici.

Izgradnja željeznice u Istri i njeno otvaranje za promet promijenila je običaje, ljude, krajobraz, omogućila je zapošljavanje stanovništva, otvorila komunikaciju prema Europi, donijela multikulturalnost kroz običaje i navike graditelja koji su došli iz drugih krajeva. To je jedan značajan primjer kako je dolazak željeznice utjecao na kulturni, gospodarski, tehnički i socijalni napredak dotada siromašnih krajeva središnje Istre. Saznajte više »

Očitovanje Gradonačelnika Grada Pazina povodom vandalizma na crkvi Sv. Nikole u Pazinu

U vezi s vandalskim činom, koji se zbio u noći sa 17. na 18. rujna, kada je župna crkva Sv. Nikole u Pazinu išarana krajnje uvredljivim grafitima, kao Gradonačelnik Grada Pazina želim se obratiti građanima i snažno osuditi svaki vandalizam, nasilje i nepoštivanje drugačijeg mišljenja. Izražavam iskreno žaljenje zbog nemilog događaja i pozivam nadležne institucije da poduzmu sve što je potrebno da  se počinitelj ovog čina razotkrije.

Pazin je lokalna zajednica koja ne poznaje i ne prihvaća ovakav govor mržnje i nasilnog djelovanja te je većina građana s pravom ogorčena ovakvim postupcima, za koje želim vjerovati da su izolirani čin nekog pojedinca. Pozivam stoga i građane da ako imaju ikakva saznanja o počinitelju da se jave nadležnim institucijama.

 

Gradonačelnik Grada Pazina

Renato Krulčić

Sjednice Gradskog vijeća
Brzi linkovi
Web kamera
Pazin webcam
Kamera uživo
Vrijeme u Pazinu
Pazin Kolodvorska 7.1°C
Vanjski linkovi
Važnije lokacije u gradu

Prikaži Pazin na većoj karti
Događanja u gradu
Foto izložba Udruge djece branitelja domovinskog rata Pakrac
Spomen dom
Kino: SEDMORICA VELIČANSTVENIH
SPOMEN DOM
Minijature za klavir - koncert Berislava Arlavija, Zagreb
Spomen dom-dvorana Istra
Kino: RODE
SPOMEN DOM
Kino: DOM GOSPOĐICE PEREGRINE ZA ČUDNOVATU DJECU
SPOMEN DOM
Kino: RENDEZ- VOUS AU CINEMA: LUDI PIERROT
SPOMEN DOM
Kino: PAKAO NA HORIZONTU
SPOMEN DOM
Kino: DJEVOJKA U VLAKU
SPOMEN DOM
Kino: GENIJ
SPOMEN DOM
Međunarodni dan zborskog pjevanja: Gostuje pjevački zbor iz Slovačke
Spomen dom
Kino: USTAV REPUBLIKE HRVATSKE
SPOMEN DOM
Kino: SVEMIRSKA AVANTURA 2
SPOMEN DOM
SUTRA (NI)JE NOVI DAN, kazališna predstava Teatra Exit
Spomen dom

Copyright Grad Pazin . Sva prava pridržana.