Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Ni ga ča je Pazin, srce i duh Istre

…nezaobilazno srce Istre, sjedište Istarske županije
Oglasna ploča
Vizija Grada Pazina

Ni ga ča je Pazin, srce i duh Istre.

Pazin - nezaobilazno srce Istre, sjedište Istarske županije, u kojem su stanovnici poduzetni i ugodno žive. Siguran i otvoren, grad po mjeri čovjeka, obrazovno i kulturno središte koje čuva istarski identitet i koristi tradiciju za stvaranje novih vrijednosti.

Natječaji
Dokumenti
BrošureOstale kategorije
Arhiva članaka
Novosti

Božićni sajam Veseli prosinac – Javni poziv izlagačima

veseli-prosinac-u-Pazinu-zlatna-860x413Pozivamo sve pravne i fizičke osobe registrirane za obavljanje prodaje robe a koje imaju u svom asortimanu: ukrasne i umjetničke predmete, nakit, božićno-novogodišnje ukrase, igračke, čestitke, suvenire, svijeće, aranžmane, zatim prigodne prehrambene proizvode kao što su bomboni, kolači, orasi, lješnjaci, tradicionalni Istarski proizvodi (med, vino, rakija…), i druge predmete opće uporabe, te zainteresirane pravne i fizičke osobe registrirane za obavljanje ugostiteljske djelatnosti na otvorenom prostoru  da iskažu interes za sudjelovanje na Božićnom sajmu u Pazinu.

Sajam će se održati na štandovima u Pazinu na Trgu Slobode,u natkrivenom prostoru sa pozornicom u razdoblju od 16. do 24. prosinca 2015. godine. Sajam će se odvijati u trajanju od 10:00 do 20:00 sati, uz obavezu sudjelovanja izlagača svaki dan najkraće od 10:00 do 16:00 sati. Saznajte više »

U tijeku prijave za radionice “Osnove rada u zajednici”

images MRRAK

 

U tijeku su prijave za radionice “Osnove rada u zajednici” koje će se održati 08. prosinca 2015. u pazinskom Društvenom centru “Veli Jože”. Radionica se provodi u okviru programa MRRAK – Mreža za razvoj regionalnih kapaciteta. Radionice će trajati u vremenu od 09.00 do 16.00 sati. Sudjelovanje na radionici se ne naplaćuje. Radionice će voditi Milan Medić. Sve zainteresirane molimo da se prijave na putem prijavnice najkasnije do 06. prosinca 2015. na e-mail: [email protected]

Saznajte više »

U DC “Rojc” održana prezentacija natječaja za pružanje asistencije osoba s invaliditetom

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnoga društva je u prostorima Dnevnog boravka Društvenog centra Rojc u utorak održala prezentaciju Poziva za prijavu
trogodišnjih programa udruga koje pružaju usluge osobne asistencije osobama s invaliditetom. Ove je godine nešto više od 600 osoba s invaliditetom na području Republike Hrvatske koristilo usluge Saznajte više »

Pazinski osnovnoškolci obilježili Međunarodni dan tolerancije

milenijska2

U ponedjeljak, 16. studenog 2015. godine pazinski osnovnoškolci obilježili su Međunarodni dan tolerancije. Nekoliko minuta prije podne, učenici su sa svojim učiteljima izašli u školsko dvorište gdje su formirali redove držeći u rukama dugine boje koje simboliziraju toleranciju.

S obzirom da je današnji dan proglašen i Danom žalosti, učenici su minutom šutnje, u vrijeme kada se oglasila gradska sirena, odali počast žrtvama terorističkog napada koji se u petak dogodio u Parizu.

Osim zajedničke fotografije koja je realizirana u suradnji s djelatnicima Fotocentra Pazin, učenicima je pročitan tekst o važnosti tolerancije u svakodnevnom životu s naglaskom na činjenicu da

mir počinje i prestaje samo u našim srcima i da smo svaki za sebe, svakog dana, odgovorni za vlastite odluke i postupke.

Javni poziv za prikupljanje projektnih ideja/projekata za provedbu Strategije razvoja Grada Pazina od 2015. do 2020. godine

StrategijaU svrhu identificiranja projektnih ideja i projekata te izrade baze projekata, Koordinacijski odbor za provedbu Strategije razvoja Grada Pazina od 2015. do 2020. godine, raspisuje Javni poziv za prikupljanje projektnih ideja u skladu sa Strategijom razvoja Grada Pazina od 2015. do 2020. godine. Saznajte više »

Humanitarni koncert “Mislimo na vas” u Pazinu

PLAKAT LIONS CLUB-smanjenaLions club Poreč – ogranak Pazin organizira u petak,  20.11.2015. godine u velikoj koncertnoj  dvorani Spomen  doma  s  početkom  u  19  sati humanitarni  koncert  pod  nazivom  „MISLIMO  NA  VAS“.
Sva prikupljena sredstva na koncertu  namijenjena su Društvu tjelesnih invalida Pazin , Udruzi  gluhih  i  nagluhih Pazin, Udruzi  za  inkluziju   Pazin te  ostalim  potrebitima.    Saznajte više »

Festival palačinki – poziv izlagačima (štandovi)

logoPučko otvoreno učilište Pazin (u daljnjem tekstu: Organizator), Grad Pazin, Udruženje obrtnika Pazin i LAG Središnja Istra i ove godine organiziraju Festival palačinki, manifestaciju koja je prošle godine polučila vrlo veliki interes šire javnosti sa individualnim i organiziranim posjetima iz čitave Istre i šire te snažnim medijskim odjekom.

Pozivamo sve zainteresirane obrtnike, OPG-ove i druge koji su zainteresirani za prezentaciju i prodaju proizvoda iz svoje ponude (u daljnjem tekstu: Izlagači) na Festivalu palačinki da iskažu interes za sudjelovanje.

Festival palačinki će se održati u prostoru Spomen doma i u šatoru na platou ispred Spomen doma u Pazinu, na adresi Šetalište Pazinske gimnazije 1, u subotu 5. prosinca 2015. godine u vremenu od 10:00 do 20:00 sati. Saznajte više »

Druženje s autorom Tomislavom Markovićem u Kući za pisce – Hiži od besid

Pozivamo vas na druženje s autorom Tomislavom Markovićem u Kući za pisce – Hiži od besid  10. studenoga 2015. u 19:30 sati.

Tomislav Marković (1976), piše poeziju, satiričnu prozu, eseje, publicistiku i žanrovski hibridne forme. Živi i radi u Beogradu kao zamjenik glavnog urednika Petra Lukovića na portalu e-novine. Pored toga, urednik je i u izdavačkoj kući Levo krilo koja objavljuje publicistiku i suvremenu srpsku književnost, kao i autore iz regije. Jedan je od osnivača i kourednik aktivističkog književnog portala Beton (2006 – 2013). S redakcijom Betona priredio je izdanja Srbija kao sprava (2008), Antimemorandum-dum (2009), kao i  pregled mlađe pripovjedačke scene Srbije na albanskom jeziku Nga Beogradi, me dashuri (Iz Beograda, s ljubavlju) 2011. godine. S redakcijom Betona dobitnik je nagrade Dušan Bogavac Nezavisnog udruženja novinara Srbije za profesionalnu hrabrost i novinarsku etiku, 2007. godine. Uskoro iz tiska izlazi njegova nova knjiga pjesama i pratećih tekstova Čovek zeva posle rata, koja se bavi stanjem poricanja u srpskom društvu. Trenutno radi na dva književna rukopisa.

Književno druženje s Ivicom Prtenjačom u pazinskoj Gradskoj knjižnici

U petak je u Gradskoj knjižnici u Pazinu održano druženje s pjesnikom i romanopiscem Ivicom Prtenjačom. Tom je prilikom predstavljen i njegov nagrađivani roman Brdo objavljen prije godinu dana u izdanju VBZa koji već mjesecima ne silazi s vrha najčitanijih knjiga u Hrvatskoj, a u pripremi je i njegova filmska adaptacija. Prtenjača je govoreći o popularnosti romana kazao kako ga ne plaši dobra recepcija knjige, a kao razlog popularnosti knjige Prtenjača vidi u temi romana u kojem se radi o bijegu. “Možda je stvar u tome da je pogođena ta tema bijega, ideja odlaska iz vlastitog života na neko vrijeme dok se čovjek malo ne presloži i ne pronađe sebe”, kazao je autor. Saznajte više »

Održan okrugli stol “Razvoj i proširenje djelatnosti poljoprivrednih gospodarstva i agroturizma: mogućnost i izazovi”

Pazin, 06. studenoga 2015. – Gradonačelnik Grada Pazina, Renato Krulčić, pozdravnom riječi otvorio je okrugli stol “Razvoj i proširenje djelatnosti poljoprivrednih gospodarstava i agroturizma: mogućnosti i izazovi” održanog u sklopu projekta “Razvoj stručnog studija Održivi agroturizam kroz Hrvatski kvalifikacijski okvir“.  Nositelj projekta je Veleučilište u Rijeci, dok su Grad Pazin i Lokalna akcijska grupa Središnja Istra partneri na projktu.  Saznajte više »

Sjednice Gradskog vijeća
Brzi linkovi
Web kamera
Pazin webcam
Kamera uživo
Vrijeme u Pazinu
Pazin Kolodvorska -6.6°C
Vanjski linkovi
Važnije lokacije u gradu

Prikaži Pazin na većoj karti
Događanja u gradu
Kino: THE WALK
Spomen dom
Kino: Legenda
Spomen dom
Kino: DOBRI DINOSAUR, filmska matineja
Spomen dom
17. glazbeni festival "ALL YOU NEED IS LOVE"
Spomen dom, velika dvorana
2. FESTIVAL PALAČINKI
Spomen dom, Pazin
Veseli prosinac
Trg slobode,Pazin
Božićni koncert: NENO BELAN
Trg slobode,Pazin
Žive jaslice u Gračišću
Gračišće

Copyright Grad Pazin . Sva prava pridržana.