Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Ni ga ča je Pazin, srce i duh Istre

…nezaobilazno srce Istre, sjedište Istarske županije
Oglasna ploča
Vizija Grada Pazina

Ni ga ča je Pazin, srce i duh Istre.

Pazin - nezaobilazno srce Istre, sjedište Istarske županije, u kojem su stanovnici poduzetni i ugodno žive. Siguran i otvoren, grad po mjeri čovjeka, obrazovno i kulturno središte koje čuva istarski identitet i koristi tradiciju za stvaranje novih vrijednosti.

Natječaji
Dokumenti
BrošureOstale kategorije
Arhiva članaka
Novosti

Pozivamo vas na Energetski dan Grada Pazina

Pozivamo vas da se u subotu 5. studenog 2016. informirate o postizanju energetske učinkovitosti te o korištenju obnovljivih izvora energije. Grad Pazin provodi mjere Akcijskog plana energetski održivog razvitka, a jedna od njih je i organizacija Energetskog dana u sklopu kojeg će se održati izložba tvrtki čije su usluge i proizvodi u domeni građevinarstva, rasvjete, obnovljivih izvora energije, ali i savjetovanja u smislu financiranja i postizanja energetske učinkovitosti. Saznajte više »

Lejla Kalamujić u Kući za pisce – Hiži od besid

Pozivamo Vas na književno druženje s autoricom Lejlom Kalamujić u pazinsku Kuću za pisce – Hižu od besid u utorak 25. listopada u 19:30 sati.

Lejla Kalamujić dobitnica je književne nagrade „Edo Budiša“ za 2015. godinu te će joj nagrada biti uručena na književnom druženju.

Lejla Kalamujić (r. 1980.),  živi i radi u Sarajevu. Diplomirala je filozofiju i sociologiju na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Autorica je zbirki priča Anatomija osmijeha (Naklada Zoro, 2009.) i Zovite me Esteban (Dobra knjiga, 2015.). Objavljuje prozu, eseje i kritike u časopisima i na web portalima u Bosni i Hercegovini i u regiji. Saznajte više »

Obavijest o privremenoj regulaciji prometa

Grad Pazin obavještava sve sudionike u prometu da se zbog građevinskih radova u sklopu izgradnje kanalizacijskog kolektora i pristupne ceste u ulici Antuna Kalca, počevši od 18. listopada 2016. godine,  uvodi privremena regulacija prometa u ulicama Veli Jože i Prolaz Vinceta od Kastva.

Sukladno terminskom planu izvođača, tvrtke CPK d.d., radovi će se izvoditi svakodnevno od 7,00 do 17,00 sati, a planirani završetak radova je 24. listopada 2016. godine. Zbog kompleksnosti zahvata, tijekom radova moguća je privremena zabrana prometa u ulici Prolaz Vinceta od Kastva, pa se mole vozači za oprez i korištenje alternativnih pravaca.

Delegacija gradonačelnika bugarskih gradova posjetila Pazin

dsc_0560-2Pazin, utorak 18. listopada 2016. – Izaslanstvo iz Republike Bugarske, predvođeno predsjednikom Upravnog vijeća Regionalne Asocijacije općina „Trakija“ i gradonačelnikom grada Parvomaj, Angelom Papazovom, nalazi se na studijskom putovanju u Istri od 16. do 19 listopada. U velikoj vijećnici gradske uprave Grada Pazina, održan je susret izaslanstva s gradonačelnikom Renatom Krulčićem, predsjednikom Gradskog vijeća Borisom Demarkom i suradnicima.

Saznajte više »

Uspješno održan 21. Musica Sacra festival – Međunarodni Festival zborova Vrsar – Pazin – Rovinj 14.-16.10.2016.

ms2U subotu 15. listopada Pazin je bio domaćim međunarodnog festivala zborova Musica Sacra, a gosti, Chorus Iglovia iz Slovačke i Corale Caminese iz Italije te domaćini, zbor Roženice iz Pazina, priredili su posjetiteljima nezaboravan glazbeni doživljaj.

Festival izvornog naziva “Musica sacra über die Grenzen” predstavlja više od 20 godina međunarodnog razumijevanja i tolerancije, sudjelovanje više od 100 zborova, tisuće slušatelja tijekom godina

Organizatori festivala su mješoviti pjevački zbor Roženice iz Pazina i  Vedras d.o.o. uz podršku tvrtke Maistra d.d., Grada Pazina, POU Pazin, Turističke zajednice središnje Istre, Turističke zajednice Vrsar i Turističke zajednice Rovinj. Saznajte više »

Prijavite se na Tečaj znakovnog jezika

logo-udruge-gluhih-i-nagluhih-pazin-copy-2Udruga gluhih i nagluhih osoba Pazin i ove godine organizira, drugi po redu, Tečaj znakovnog jezika za zainteresirane građane. Prošle godine uspješno je održan prvi tečaj kojem je prisustvovalo i uspješno ga završilo 20-tak osoba (većinom učitelji OŠ-e Vladimira Nazora Pazin i dio ostalih polaznika). Tečaj započinje 24. listopada, traje ukupno 30 sati, a održavati će se utorkom i četvrtkom s početkom u 15,00 sati. Saznajte više »

Završen ciklus javnih rasprava po mjesnim odborima u sklopu projekta Pazi(n) proračun!

dscn1128Javnom raspravom u Pazinu, održanoj 12. listopada 2016. godine za mjesni odbor Pazin, završio je ciklus od 12 javnih rasprava za područja svih mjesnih odbora Grada Pazina u sklopu projekta Pazi(n) proračun!. Na javnim raspravama građani su mogli direktno utjecati na odabir malih komunalnih akcija u ukupnoj vrijednosti 500.000,00 kn koje će se realizirati na području njihovog mjesnog odbora u 2017. godini.

Saznajte više »

Prijem boćara Boćarskog kluba Pazin

dsc_0550-2Pazin, 12. listopada 2016. – Gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić, održao je prijem za članove Boćarskog kluba Pazin, povodom nedavnog osvajanja naslova na turniru Kupa Hrvatske u boćanju u Josipovcu kraj Osijeka.

Prijemu su prisustvovali: Valter Ivančić, Nini Stranić, Marino Krizmanić, Alen Guštin, Igor Vretenar, Zoran Gržinić, Robi Sergo, Jelisije Jovičić i Lucijan Ujčić.

Saznajte više »

Prijedlog Rang liste prijavljenih na Natječaj za dodjelu učeničke stipendije u šk. god. 2016/2017.

stipendije-nr-kine-za-akademsku-godinu-2016_2017-640x360

Na temelju članka 7. Pravilnika o dodjeljivanju stipendija učenicima i studentima s područja Grada Pazina („Službene novine Grada Pazina“ broj 13/11.), a u skladu s Natječajem za dodjelu stipendija od školske/studijske godine 2016/2017., KLASA: 602-01/16-01/13, URBROJ: 2163/01-01-01-16-3 od 24. kolovoza 2016. godine, Komisija za stipendiranje na svojoj sjednici od 11. listopada 2016. godine utvrđuje Prijedlog Rang liste prijavljenih na Natječaj za dodjelu učeničke stipendije u šk. god. 2016/2017.
Saznajte više »

Počele prijave na filmsku radionicu – “3. Production in” Pulske filmske tvornice u Pučkom otvorenom učilištu Pazin

PFT_10-2012_Plakat_SkicaPulska filmska tvornica i Pučko otvoreno učilište Pazin pozivaju sve zainteresirane da se prijave na treći trodnevni Production In – maraton izrade dokumentarnog filma, koji će biti održan od 21. do 23. listopada u Pučkom otvorenom učilištu u Pazinu. 

BESPLATNU RADIONICU namijenjenu mladim osobama od 15 godina na više, sa ili bez prethodnog iskustva u izradi filma, vodit će producent i montažer Marko Zdravković-Kunac, fotograf i snimatelj Borna Elwazir te montažer i snimatelj Martin Bastjanić. Cilj je realizirati deset kratkometražnih autorskih dokumentaraca na temu „Slike grada“ (njegovi ljudi, gradske znamenitosti ili skrivena mjesta, događaji…). Saznajte više »

Sjednice Gradskog vijeća
Brzi linkovi
Web kamera
Pazin webcam
Kamera uživo
Vrijeme u Pazinu
Pazin Kolodvorska 17.4°C
Vanjski linkovi
Važnije lokacije u gradu

Prikaži Pazin na većoj karti
Događanja u gradu
SUTRA (NI)JE NOVI DAN, kazališna predstava Teatra Exit
Spomen dom
Kino: PRIZIVANJE DUHOVA: PORIJEKLO ZLA
SPOMEN DOM
Kino: CAFE SOCIETY
SPOMEN DOM
Kino: LEDENO DOBA:VELIKI UDAR
SPOMEN DOM
Kino: RAČUNOVOĐA
SPOMEN DOM
Kino: MJESEC MODERNIH FILMSKIH BAJKI: PETE I ZMAJ
SPOMEN DOM
Kino: DOKTOR STRANGE
SPOMEN DOM
Kino: KUBO I ČAROBNI MAČ
SPOMEN DOM
Kino: GAZDA
SPOMEN DOM
Kino: JACK REACHER: NEMA POVRATKA
SPOMEN DOM
Kino: MJESEC MODERNIH FILMSKIH BAJKI: ČUDESNI SVIJET BELLE BROWN
SPOMEN DOM
Kino: TROLOVI
SPOMEN DOM
Kino: GREBEN SPAŠENIH
SPOMEN DOM
Kino: NOĆNE ŽIVOTINJE
SPOMEN DOM
Kino: MJESEC MODERNIH FILMSKIH BAJKI: ČUDESNE ZVIJERI I GDJE IH NAĆI
SPOMEN DOM

Copyright Grad Pazin . Sva prava pridržana.