Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Pazin, sjedište Istarske županije

...grad u kojem je ugodno živjeti
Novosti

Obilježen Međunarodni dan civilne zaštite

2Povodom 1. ožujka – Međunarodnog dana civilne zaštite gradonačelnik Renato Krulčić danas, 2. ožujka 2015. godine održao je prijem u velikoj vijećnici Grada Pazina.

Prijemu su prisustvovali predstavnici Područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Vatrogasne zajednice Istarske županije i Područne vatrogasne zajednice Pazin, načelnici susjednih općina, članovi Stožera ZiS Grada Pazina i susjednih općina, članovi Zapovjedništva civilne zaštite Grada Pazina, predstavnici pravnih subjekata sustava zaštite i spašavanja, predsjednik Gradskog vijeća Boris Demark te pročelnici Gradske uprave.

Saznajte više »

U novoj dvorani otvoreni 10. Dani meda

Dječja degustacija 1Svečano otvorenje jubilarnih 10. Dana meda održalo se u petak, 27. veljače 2015. godine u novoj Školskoj gradskoj sportskoj dvorani u Pazinu.
Dane meda otvorio je pomoćnik ministra poljoprivrede Zoran Vasić, kojeg je prije otvorenja u prostorijama gradske uprave primio gradonačelnik Renato Krulčić sa suradnicima.

Saznajte više »

Osnovnoj školi, knjižnici i LAG-u Središnje Istre odobreni projekti na natječaju Zaklade

dlogo22

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva, objavila je rezultate natječaja Mali projekti za bolje sutra i Razvoj društva koji je bio otvoren do 15. prosinca 2014. Na popisu odobrenih financijskih potpora od 15. veljače 2015. godine našli su se i tri pazinska projekta. U natječaju Mali projekti za bolje sutra odobreno je sedam projekata, među kojima se je našao projekt Čitaj (o) psu – R.E.A.D. od Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin kojoj je odobreno 9.600,00 kn koji će provesti u partnerstvu s udrugom za Pet Therapy Indificienter Vinkuran, a cilj projekta je poboljšavanje čitalačkih i komunikacijskih vještina kod učenika putem aktivnosti i terapija uz asistenciju registriranih terapijskih timova koristeći metodu čitanja životinjama (psu).

Saznajte više »

Poziv na prezentaciju poticajnih mjera u poduzetništvu za 2015. godinu

Grad Pazin zajedno sa Udruženjem obrtnika Pazin i Lokalnom akcijskom grupom „Središnja Istra“ organizira prezentaciju poticajnih mjera u poduzetništvu za 2015. godinu.

Pozivamo vas da nam se pridružite 02. ožujka 2015. godine (ponedjeljak) u 17,00 sati u Velikoj vijećnici Grada Pazina (Družbe sv. Ćirila i Metoda 10, Pazin, II kat).  Saznajte više »

Grad Pazin i ustanove zajedno u povlačenju sredstava iz Europskih fondova

1Ponedjeljak, 23. veljače 2015. godine održana je sjednica Gradonačelnikova kolegija na kojoj su bili prisutni: Renato Krulčić, gradonačelnik; Maja Stranić Grah, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i proračun, Nevija Srdoč, pročelnica Upravnog odjela za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti, Daniel Maurović, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav, prostorno uređenje i graditeljstvo,

Saznajte više »

Predstavljen projekt Senior Star

starDanas, 23. veljače je na konferenciji za novinare u Klubu umirovljenika Pazina predstavljen  projekt Senior Star. Informacije su iznijeli Vinko Cerovac, predsjednik Udruge umirovljenika Pazina i Nevija Srdoč u ime Grada Pazina. Udruga je nositelj projekta dok je Grad partner, a u svemu je aktivno sudjelovao i LAG središnje Istre. Ured za udruge pri hrvatskoj Vladi je, nakon detaljne analize, dao zeleno svjetlo te je ovaj projekt prihvaćen i financiran s 196 tisuća kuna od  Europskog socijalnog fonda te je za njegovu provedbu zaposlena jedna osoba.

Saznajte više »

Otvoren Javni poziv za mikrokredite HAMAG-BICRO-a

21. 02. 2015. godine otvoren je Javni poziv za mikrokredite HAMAG-BICRO-a, namijenjen poduzetnicima početnicima koji posluju do 24 mjeseca, ili onima koji tek namjeravaju započeti poduzetničku aktivnost. Najniži iznos kredita iznosi 10.000,00, a najviši 120.000,00 kuna, uz fiksnu kamatnu stopu od svega 0,99 % godišnje (efektivna kamatna stopa 1,09 %). Rok otplate je do 5 godina, uključujući i poček do maksimalno šest mjeseci. Jedini instrument osiguranja je zadužnica. Kredit se otplaćuje u jednakim kvartalnim ratama. Namijenjen je za ulaganja u osnovna i obrtna sredstva.

Saznajte više »

Sjednice Gradskog vijeća
Brzi linkovi
Web kamera
Pazin webcam
Vrijeme u Pazinu
Pazin Kolodvorska 7.7°C
Vanjski linkovi
Važnije lokacije u gradu

Prikaži Pazin na većoj karti
Događanja u gradu
Kazalište Planet art Zagreb "Ritina Škola"
Spomen dom, velika dvorana
Magnus live: SILENTE
Magnus, Pazin
Koncert u Bunkeru: MIKI SOLUS
Bunker, Pazin
Koncert Tereze Kesovije
Spomen dom, Pazin
Gala koncert The Night Express Banda
Spomen dom, Pazin
15. Mali kanat
Spomen dom, dvorana Istra
Supci pod mavricun
Grimalda

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.