Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Pazin, sjedište Istarske županije

...grad u kojem je ugodno živjeti
Novosti

Održano natjecanje SIGURNO U PROMETU 2015.

DSC_0321

Dana 26. ožujka 2015. godine, u prostorima sportske dvorane Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin, Autoklub Pazin je u suradnji s Osnovnom školom Vladimira Nazora Pazin organizirao praktični dio prometno-preventivne akcije SIGURNO U PROMETU 2015.  Cilj ove prometno-preventivne akcije je edukacija učenika o prometnim propisima i spretnost upravljanja biciklom, a sve u cilju veće sigurnosti najugroženije skupine sudionika u prometu – naše djece.  Saznajte više »

Održana prezentacija energetske obnove višestambenih zgrada

Prezentacija energetske obnove  višestambenih zgradaU ponedjeljak, 23. ožujka, u dvorani „Istra“ pazinskog Spomen doma, u organizaciji tvrtke Pazin d.o.o., Upravitelja zgrada, održana je prezentacija rezultata provedenih energetskih pregleda i izdanih energetskih certifikata s ciljem analize mogućnosti pokretanja i uspješne provedbe energetske obnove zgrada. Prezentacija je provedena u dva termina: u 16 sati prezentirane su zgrade Jurja Dobrile 5,7 i 9 te zgrada Prolaz Frana Matejčića 2-10, a u 19 sati nastavljena je prezentacija za zgrade u Muntriljskoj 1, 15. siječnja 2 i Saše Šantela 9.

Saznajte više »

Predstavljanje projekta “Domaća web tržnica”

U četvrtak 26. ožujka 2015. u 18,30 sati, u Velikoj vijećnici grada Pazina dr. sc. Milan Oplanić iz Instituta za poljoprivredu i turizam, održati će prezentaciju projekta “Domaća web tržnica”, kojim se omogućava poljoprivrednim proizvođačima da putem interneta direktno prodaju vlastite proizvode kupcima.

Saznajte više »

Goranovo proljeće u Pazinu

GP1U petak, 20. ožujka, u dvorani Rotonda Pazinskog kaštela, održana je književna večer 52. Goranovog proljeća, naše najuglednije pjesničke manifestacije,  a  posljednjih godina međunarodnog pjesničkog festivala. Posjetitelje je svojim stihovima na različitim jezicima počastilo 16 pjesnika od 30-tak učesnika festivala iz raznih europskih zemalja. Saznajte više »

Grad Pazin se priključuje akciji „Sat za planet Zemlju“

Sat za planet Zemlju (engl. Earth Hour), globalni je događaj kojeg organizira WWF (World Wide Fund for Nature) već devetu godinu, a održava se zadnju subotu u ožujku svake godine, pozivajući domaćinstva i tvrtke na gašenje svjetala i ostalih električnih uređaja na jedan sat.

Grad Pazin će se i ove godine uključiti u akciju Sat za planet Zemlju, simboličnim gašenjem javne rasvjete u centru grada Pazina odnosno u ulici 25. rujan, na Trgu slobode i u Parku istarskih velikana te isključenjem rasvjete zvonika Župne crkve Sv. Nikole, 28. ožujka 2015. godine, u vremenu od 20:30 do 21:30 sati.

Pozivaju se građani Grada Pazina da se pridruže akciji u subotu, 28. ožujka 2015. godine u 20:30 sati gašenjem svjetala na sat vremena u svojim domovima.

Saznajte više »

U Pazinu o participativnom budžetiranju

Giovanni AllegrettiPAZIN-18. ožujka 2015. – Giovanni Allegretti, najpoznatiji istraživač participativnog budžetiranja, profesor na Sveučilištu Coimbra u Portugalu održao je u Spomen domu tribinu na kojoj je govorio o participativnom budžetiranju s kojim su se lani susreli i Pazinci. Nakon prikazivanja dokumentarnog filma snimljenog tijekom provođenja projekta Pazi(n) proračun, Allegretti je pohvalio projekt, a u filmu se vidi kako su ljudi, stanovnici Mjesnih odbra i zainteresirani građani u sektorskim raspravama itekako zainteresirani za trošenje proračuna i komunalne potrebe u svom okruženju.

Saznajte više »

Sjednice Gradskog vijeća
Brzi linkovi
Web kamera
Pazin webcam
Vrijeme u Pazinu
Pazin Kolodvorska 11.2°C
Vanjski linkovi
Važnije lokacije u gradu

Prikaži Pazin na većoj karti
Događanja u gradu
Kino: Žena u crnom 2
Spomen dom
Kino: Ubojice fazana
Spomen dom
Kino: Dvojnik
Spomen dom
Kino: Druga šansa
Spomen dom
Pazinski samanj
Pazin

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.